Hemma igen

Det är heeeelt ok för vi har ju ett hus att spana in. Våren kanske lyser med sin frånvaro med för oss är det nedräkning tills vi får flytta till vårt hus. Kolla så fin ytterdörren är till finentrén.

Jag läste igenom alla era kommentarer och det är ju nästan otroligt vad vi är överens i färgfrågan, vad kul! Vi ska bege oss till huset imorgon och se hur långt de ha hunnit i måleriet för jag vill inte ha ”hippa sjukhuskorridorer” som någon av er sa. Vi fick tips att ha halva väggen vit för att få takhöjd, men jag gillar det verkligen inte. Det var tanken att vi skulle ha så på entréplan också med en mässinglist mellan färgen och det vita, men jag vill nog inte ha vitt alls. Bara taken. Gud jag är så nervös att jag krånglar till något nu eller försenar i maskineriet men det lättaste att göra måste väl ändå att måla på ytterligare färg. Eller hur?

Balkongen ni ser där ska få nya räcken som kommer matcha terassen som byggs så fort det blir vår.

Om det någonsin blir det. Och här nedan ser ni andra sidan av huset där en ny terass ska byggas och höjas så det blir jämn nivå med den som kommer vara framför huset.

Gud vad tegel och spröjsade fönster är fint. Jag trodde verkligen inte jag var en tegelhusperson, jag har ju tjatat om New England. Jag kan säga att no more. Jag älskar detta lite Köpenhamn/Amsterdam/Industrikänslan. Det är mycket tegel och spröjs där.

Så här kommer det vita fönstret bytas ut till svartspröjsade stora terassdörrar som kommer leda ut till terassen som kommer att vara där.

Det känns så overkligt att det ens ska hända. Jag antar att man kommer ha vagn och cyklar under terassen, som en förlängd del av groventrén som ju är på framsidan till skillnad från många andra villor. Vi tänkte att det var dumt att springa runt huset när vi är en barnfamilj som säkert kommer behöva slänga kläderna i tvättstugan direkt.

Det här är en petitess men jag tänker att både dörren till höger och vindskydden ska få vara svarta. Blir så snyggt då! Denna baksida av huset, där kommer vi träna av bara helvete. Jag beställde en asault biken idag för jag saknar redan vår i Spanien. Chinsräcke borde vi kunna ha här bak.

 1. JP skriver:

  Jag förstår att ni vill ha det på ert sätt och det blir jättefint, men samtidigt gråter mitt hjärta. Det är så många idag som gör som ni, river ut hela hus för det inte riktigt faller en i smaken – golv byts ut istället för att slipa de gamla, bygga ny veranda för den inte har rätt höjd, byta kök, köpa nya möbler etc. Det är så ohållbart ur ett miljöperspektiv.

 2. Sofia skriver:

  Det är detaljerna som gör helheten. Självklart ska det vara svart!

 3. Emma skriver:

  Men…att säga att vitt är hippt?? Haha, det enda alla tjatar om idag och senaste 5-10 åren är ju att det ska va murrigt, mkt färg och absolut inte vitt. Vitt är och har varit det mest otrendiga länge. Själv gillar jag mkt vitt på väggar i kombination med tapeter i några rum. Vitt ser jag som klassiskt men absolut inte trendigt!!

 4. Malin skriver:

  Du lär ju få betala merkostnaden för tid och materialåtgång. Och det kan ju vara så att målarna inte alls har tid. Kan vara rätt späckat schema så här års. Tänk dig själv att du hållit en föreläsning, packat ihop allt o är på väg till tåget för att åka till nästa ort o föreläsning. Då kommer de och ber dig hålla föreläsningen en gång till för att det var några som ångrat sig och hade velat höra dig. Vänder du tillbaka då och skjuter upp nästa föreläsning?

  1. Sofia skriver:

   Men det där var ju ingen bra liknelse.

   1. Malin skriver:

    Det var det väl. Om jag som målare är beställd att måla två rum på ett visst sätt. Gör det och är på väg därifrån och då kommer kunden och ändrar sig och vill ha rummen målade en gång till.
    Om du är den kunden jag ska till imorgon, blir du glad då om jag ringer o säger att jag kommer två dagar senare istället? Det är precis så det blir när kunder ändrar sig och kommer med det klassiska, ”när du ändå är här kan du väl göra ditt o datten också? ” vi hantverkare har också en kalender. Kunder som väntar på sin tur osv.

 5. Så fint med svart spröjs! Vi bor i ett tegelhus (ljusare än ert) i Irland och har vit spröjs, vilket också är fint men nu kan jag inte sluta tänka på svart! Haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..