Godmorgonz

Mamma kom hem från Brasilien förra veckan och hade med sig en massa fina kläder till oss. Den här toppen fick jag och det är ju den första nya toppen jag har i min närhet i år. Jag blev så glad.

Så den får hänga med på tv4 idag men även på byggmötet, lunchen med Tuva och Karolina samt byggmötet idag.

Det händer en hel del på bygget. Alla luckor ska upp idag samt bänkskivor och dylikt. De har nästan målat om hela huset. Det blir så fint måste jag säga. Glasvägg, heltäckningsmattor och kakel till gästtoaletterna installeras denna vecka. Sen tror jag att de ska påbörja bygget av terassen.

Men från det ena till det andra! Nu ska jag vara med in funkisförälderpanelen i tv4. Det ser jag verkligen fram emot! Att få prata om Evelyn och allt livet innebär med ett barn med funktionsvariation. 08.40. Hoppas att vi ses i rutan!

 1. Wow vilken smak och känsla din mamma har som kan köpa så fin top till dig:-) Hur det än är så är vissa saker lättare att ta tag i om man känner sig ’bra’ och snygg! Ha en fin dag när du vaknar hälsar Helene

 2. C skriver:

  Vad intressant det var att lyssna på er i nyhetsmorgon. Jag har en tanke angående det här med tystheten i tex sandlådan. Om jag hade träffat dig och Evelyn hade jag nog också varit tyst. Men mest beroende på att det för mig inte spelar någon roll om barnet har en funktionsvariation eller inte. Jag hoppas ju att mina barn leker på ändå med ditt barn. Jag försöker att inte göra någon stor grej av det. Så jag känner mig lite.. Hmm..obekväm med att jag förväntas fråga saker (utöver det vanliga tjittjattet som uppkommer när man ses i parken med barn). Jag vill bara leka med barnen. Om dom i sin tur frågar så kan man ju ta det där och då, förstår du hur jag menar? Försöker hela tiden berätta för mina barn att alla är unika på sitt sätt 🙂

 3. Maria skriver:

  Hej!

  Har följt din blogg under en längre tid. Tycker att du gör ett fantastiskt arbete med Tre ska bli noll!

  Jag har en fråga gällande barn med funktionsvariation. Vet dock inte om du har möjlighet att svara men jag gör ett försök:).

  Min nära vän har ett barn med funktionsvariation. Dock verkar hen leva i någon form av förnekelse. Hen har sedan barnet var litet, pratat om att hens barn är sen i utvecklingen. Jag vet att de har kontakt med habiliteringen, logoped mm. Men när man försiktigt frågar hur det går för barnet, pratar min vän om barnet som att barnet snart är ikapp. De har inte fått någon diagnos på barnet utan allt är lite luddigt. Min vän eller hens partner pratar aldrig om att barnet har en funktionsvariation.

  Min fundering är om man ska prata med min vän om detta eller bara låta det vara och vänta tills min vän tar upp det? Jag har ingen aning om hur det känns att ens barn har en f.v men kanske kan det vara någon form av sorg i början som man behöver bearbeta, men den ”fasen” har aldrig nått min vän. Hen faller alltid tillbaka till att barnet snart är ikapp. Ex har föräldrarna fått gå en teckenkurs, men det används inte så ofta. Jag tänker att, genom att landa i att ens barn har en f.v, få reda på vad för slags f.v barnet har, så kan man hjälpa barnet på ett bra sätt. Kanske kan familjen träffa andra familjer med barn som har f.v? Kanske finns det grupper med barn som har liknande f.v, vilket kanske vore bra för min väns barn? Kanske kan familjen få mer hjälp för hur de kan hjälpa sitt barn i sin utveckling om de accepterar att barnet har en f.v?

  Som sagt, jag kanske inte borde lägga mig i detta över huvud taget men ibland blir jag lite orolig för att deras förnekelse är negativt för barnet. Eller så kanske de redan accepterat att barnet har en f.v men att de inte pratar om det? Men jag känner mig lite orolig för att det ev är sorg för min vän men som hon inte vågar släppa ut. ELLER så är det ingen sorg alls. Det kanske bara är jag som gör en grej av det, fast att det inte är en grej?

  Jag tänkte att du kanske har lite koll på om det är vanligt med förnekelse? Eller att du har några tips för hur jag kan stötta min vän? Eller om jag bara ska knipa käft:)?

  Tack för allt fint du gör för barnen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..