Olika nyanser av grönt

Nu mina vänner har jag gått loss på lampor till huset. Jag blev så glad att nån av er skrev att ni gillar att jag blandar ytligt med viktiga samhällsfrågor. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag går loss på lampor eller färger. Tänkte även dela med mig av färgkoderna i huset. Det är två som är genomgående i allmänutrymmena:

S 2005-G40Y

Gym, gästrum, vardagsrum 1:a våningen och vardagsrum 2:a våningen.

Sen har vi denna färg också:

S3005-G20Y

Den har vi i finhall, trappa upp till första våningen, kök och köksluckor samt gymluckor. Det fina är att färgerna skiftar väldigt beroende på ljus i huset.

Utöver dessa är det bara vårt sovrum och gästrummet som är blå, groventrén kommer vara cremefärgad tillsammans med det ljusgröna golvet. Sen Evelyns rum är lila och Matheos blått. Jag får ge er koderna när dessa är färdigmålade. Jag vet att vårt sovrum och gästrummet målas idag.

Stommarna är från ikea och köksluckorna är köpta på Decoform, så nöjd!

 1. Ida skriver:

  Hej finaste Elaine! Snart flyttar vi in i vårt nya boende och jag skulle helst vilja kopiera all din inredning rakt av, så fint! Men får ta lite i taget… Kan jag få färgkoden på den blå färgen i gästrummet? TACK!

 2. Sandra skriver:

  En nyfiken fråga bara gällande minimalisttänket:
  Du har skrivit mycket om att du inte köper nya kläder utan lagar befintliga mm men när det kommer till huset lägger ni ner jättemycket pengar på tex lampor. Hur går det ihop? Har ni tänkt på att köpa begagnat eller dra in på några ”onödiga” saker i renoveringen? Är inte menat som något negativt utan ren nyfikenhet eftersom jag själv är mitt uppe i renoveringen av hus och vet vad tex en heltäckningsmatta till sovrummet kostar. Har ni där tex tagit olika offerter etc eller hur tänker ni runt alla kostnader runt huset när du har ett minimalistiskt tänk i övrigt:)

 3. Lena skriver:

  En liten fråga om luckorna, var har du köpt dem? köpte du vita för omlackering?
  Funderar på stt göra om köket och får inspiration från dej! Älskar dina färgval!

 4. Sofia skriver:

  Såg knappt skillnad på dem 2 proverna men det jag sett på din instanstory ser så himla fint ut! 😍

  1. Åh vad kul att du gillar det! 😍 testa att öka ljuset på telefonen så ser du tror jag. Men de ligger rätt nära varandra. Ena är mörkare bara 🙂

   1. Sofia skriver:

    Kommer ni ha den duvblå färgen någonstans? Är så sugen på den!!
    Och du hat fått mig att börja titta på grönt till vårt kök som ska målas om 😃😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..