Sovrumslampor på plats

Jag tycker ändå att jag har känsla för lampor. Jag är så nöjd med de vi har i vårt sovrum. De kommer passa fint till de svarta beslagen på skåpdörrarna och jag tycker att det passar hela stilen vi har hemma.

Art deco i allra högsta grad. Har inte riktigt fattat vad det står för men jag tror att det är en blandning mellan industri och romantik. Vad nu det romantiska är i allt detta. Jag tänker industri på 20-talet. Jag köpte tre stora speglar till matdelen som kommer göra att rummet känns väldigt luftigt och socialt. Det blev denna lite mörkade spegel.

I tre storlekar eftersom vi ska ha ett 235 bord. Så speglarna är 110, 90 och 70.

Det blir lite samma feeling som vi hade i vårt förra vardagsrum, fast lite annorlunda ändå.

Nu måste jag hitta badrumslampor som matchar sovrummet. Svart med glasglob. Måste köpa det i morgon då alla lampor installeras i detta nu. Jag tänker mig tre av dessa i den lite större modellen. Det ska ge bra ljus.

Vet ni vart man hittar det? Nu fick jag höra att Byggfabriken har, men det är bara 15cm i diameter. Det kanske räcker ändå? I finhallen tänker jag mig dessa då de bara går ned 15 cm och vi har 2.35 i takhöjd där nere.

Jag tycker det blir en snarlik feel i hela huset. Jag vet bara inte om fyra av dessa ger tillräckligt med ljus i en hall.

 1. Maj gaad, att du orkar Elaine! Jag är så jäkla impad, du är helt otroligt duktig som pallar allt detta själv. Jag får ångest bara av att gå ut i en butik.. Men så har jag knappt handlat nåt till mig själv sedan första kom för 5 år sedan! Haha.. Du är helt otrolig som orkar lägga all den tiden på det och så jäkla snyggt det blir. Du är säker på att du inte ska dra igång en inredningsfirma när du ändå är inne i det? 😉 lycka till med alla lamporna!

 2. Linda skriver:

  Hej Elaine,

  Vartifrån är speglarna? 🙂

 3. ES skriver:

  Kolla Bauhaus. Tyckte nog jag såg liknande där!

 4. Sofia skriver:

  Har ni inte inbyggda spottar i badrummet? Bästa valet vi gjort. Går att dimma etc. sedan har vi lampor vid spegeln förstås.

  Personligen skulle jag bara köpa de lampor som verkligen behövs för att avvakta och se hur ljuset faller, var man behöver mer ljus etc. Man behöver inte elektriker för att hänga upp en lampa så låt dig inte stressas av det. Ni ska leva med dessa lampor varje dag i några år framåt så varför stressa fram ett val?

  1. Sofia skriver:

   Vad konstig samma namn och skrev ungefär det jag skrev???

  1. Nu är inte jag Elaine, men jg hade nog valt liknande lösning som hon gjort. Jag tycker att spottar är jättetråkiga. Lampor är ju som smycken för rummet, och de går också att dimra. 🙂

 5. SAra skriver:

  Vart hittar man lamporna ni har i sovrummet? Jättefina!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..