”Du är en psykopat”

Godmorgon gott folk! Jag vet inte om ni läste om den där informella chefen på Strix som tillåtits bedriva härskartekniker och mobbing på jobbet. Jag brukar har en relativt bra känsla för sådana personer och när både Patrik och jag fick bita oss i tungan i dialog med henne så var inte uppsägningen av henne så förvånande.

Jag kan i efterhand önska att jag hade sett henne i ögonen med ett leende och sagt: Det där biter inte på mig. Du är både manipulativ och ljuger. Härskartekniker deluxe. ”

Det hade varit himla härligt, men istället så läser jag om sånna som hon. Så modigt att alla dessa medarbetare på Strix tog bladet från mun och berättade. Jag hoppas att de cheferna som tillät det fortgå kryper till korset de med.

Har du haft att göra med en psykopat?

 1. Carin skriver:

  Hej Elaine! Skummade snabbt lite kommentarer ovan och vill ge dig lite stöttning. Jag yycker att du svarar och resonerar så tålmodigt, sympatiskt och klokt i SÅ många frågor att du nästan har rätt att slänga ur dig en bajskommentar då och då. Förstår att du inte orkar bemöta all kritik med syfte att såra och håna dig sådär sakligt och som man ”borde” om man är en professionell retoriker. Håller inte ens med om att du borde det. Du är bra!
  Men, det jag egentligen tänkte fråga var om du inte kan skriva vad du tycker om/när du läst Thomas Erikssons bok? Jag har fått en känsla av att han är lite fast i sitt eget forskningsområde och ”ser” psykopater överallt. Får känslan av att det är mer skönlitterärt/action-writing i stil med att ”det finns psykopater överallt!”, ”akta dig!”, ”vem är psykopaten i just din närhet som kommer förgöra dig?!” och inte så vetenskapligt förankrat, om du förstår hur jag menar. Vore intressant att få höra vad du tycker!

 2. Teija skriver:

  Vet inte om det här kommer fram. Mina svar till Elaines obefogade utbrott och påhopp har inte gjort det iaf.

  Håller helt med dig wigwag.

  Så dåligt att skylla på någonting man inte ens definierar. Påstå att vi andra också skulle gjort så. Nej! Vuxna mogna människor klarar utmärkt av att separera olika saker i livet. Man skäller inte ut, hånar, misstänkliggör Kalle för att Lasse varit dum.

  Sen blir det ju gärna lite lyteskomik när Elaine försöker påtala att det, från min sida skulle vara något cirkelresonemang och undvika kärnfrågan. Vilken är kärnfrågan?
  Vem har jag försvarat?

  Idioti på hög nivå. Mollan tycker det är härligt med en människa med känslor. Jag tycker det är pinsamt med vuxna människor som inte har vett att sortera sina känslor. Som bara kräks ut vad som faller dem in.

 3. J skriver:

  Vad hände med utredningen av hon advokaten……Mastiff? Även kvinnor kan vara rötägg.

  1. Malin skriver:

   Massi-Fritz. Bra fråga!

 4. Hej! 🙂
  Förstår att det är spännande att läsa böcker som omringad av idioter, omringad av psykopater osv. Jag förstår att man vill att någon annan säger till en ”det här du, det här är varför du är som du är och såhär ska du göra”, finns ju en befrielse i det med att hitta sig själv och känna igen sig i det någon annan beskriver. Men dock ska man läsa dom där böckerna med en nypa salt. Det finns absolut inget forskningsstöd för att kunna dela in människor i 4 olika färger, och jag tror framförallt att det är farligt att börja tänka så: ”ja du är ju så för du är en röd person”. Personligheten är mycket mer komplex än så, och att man känner igen sig i färger betyder lika mycket som att man känner igen sig i dagens horoskop. Om man kan hitta något som hjälper en i en sån bok, fine det är alltid bra att människor känner sig hjälpta , men det är ändå farligt när det marknadsförs som typ psykologisk sanning tycker jag! Så ta det med en nypa salt! Kram

 5. Mia skriver:

  Tyvärr blev jag mobbad av en psykopat i nio år. Så ägde hans mamma stadens pälsaffär (vidrigt, inte vara ägde päls utan krängde päls) så ibland faller inte äpplet långt ifrån trädet.

  1. Men gud att folk ens orkar. 👆

   RÄTT säker på att alla fattar vad som menas i vardagligt tal om psykopat, har folk verkligen INGET vettigare att gnälla om? Grattis, orka.

   Heja dej Elaine, älskar att du är en MÄNNISKA å ingen jävla pk robot. Fan va trist blogg du haft då fifan.

  1. Men gud igen – var inte alls meningen att bli svar till annat inlägg. Sorry

   1. K skriver:

    Kämpa på!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..