Konsten att njuta

Gustav och jag pratade om att njuta i stunden. ”Hur gör folk” undrade han. Han pratade om att det är så mycket han vill göra, självutveckling och gud vet vad. Jag har absolut inte den känslan. Jag vet att min bästa tid är nu, med barnen. Jag vill njuta så mycket det bara går. Som i söndags då Pascal sov i vagnen och Matheo och jag lekte i regnet. Jag njöt.

Det handlar inte om att få saker gjort längre – ut med barnen. Utan få uppleva regnet med barnen. Jag känner mig mer lycklig sedan jag detoxat mobiltiden och tog bort FB. Livet utanför skärmen och här och nu betyder massor.

Gustav: jag är så färdig med blöjbyten och babblarna.

Jag: blöjbyten och babblarna är kanske sammanlagt 30 minuter på ett dygn. Finns en massa härligt att minnas och njuta av mellan dessa korta episoder.

Gustav blir fundersam: Du har rätt.

Om jag hade mer tid skulle jag hämta Evelyn tidigare från förskola. För att få två timmar bara hon och jag i parken eller var som helst egentligen. Jag skulle lämna henne hos Gustav och sen göra samma procedur med Matheo fast lite senare. Sen Pascal resten av kvällen. Jag ska ha det som mål trots att det känns som ett riktigt högt satt mål.

Njuter ni mellan allt som ska göras?

 1. C skriver:

  En helt annan sak…. om ni letar serietips.. Min svägerska visade mig ”A.D Kingdom and Empire” igår. SÅ bra gjord! Annorlunda perspektiv. Bra uppmuntran för att kämpa vidare för det man tror på.
  😀

 2. Det är inte ett för högt satt mål.. det finns många föräldrar som är hemma med barnen tills att de börja i förskoleklass, alltså tills att de är 6 år. Jag själv har 5 barn (är 27 år) och är hemma på heltid, jag har inte jobbat sen jag fick mitt andra barn för 5 år sedan. Barnen är bara små en gång och den tiden vill vi att de ska få växa upp i hemmet i trygghet, de hinner få nog så mycke tid i skolan och ute i samhället när de blir äldre.
  Men helt klart, det är en prioriteringssak, vi är inte rik på pengar när en av oss hela tiden är hemma som föräldraledig men vi har ju själva valt de här. Men lyxliv de tycker jag vi lever när man hör andra stressa runt, barnen får vakna när de vill på morgonen (förutom skolbarn), de kan gå runt i pyjamas till lunch om de vill. Sen får de hitta på vad de vill, leka ute eller inne, med syskon, stora som små, ingen stress till förskola och jobb. Men alla väljer själv hur man vill ha det, tur de☺
  Vill inte att nån ska ta detta på fel sätt, alla gör det bra hur man än väljer att göra, ville bara berätta.
  Och Elaine, jag läser din blogg dagligen sen nåt år tillbaka, gillar dig och dina värderingar. Om du nån gång är upp till Kiruna så är du välkommen hem till mig på en kaffe😉

  1. Här är en hemmaförälder till!👋🏼 Och jag håller med dig till 110%!! Detta är ett riktigt lyxliv tycker jag!😍

   1. Jag är också hemmaförälder! Min favorit är alltid ”ja du har tur som är så rik att du kan va hemma”. Skrattar på insidan. En prioriteringsfråga helt klart.

 3. Sofia skriver:

  Ibland men tyvärr inte så ofta som jag skulle önska!

 4. Åsa skriver:

  En liten fråga, hur ser er förskola på att hämta ett av barnen för att ha egentid medans det andra barnet får gå kvar några timmar till?
  På vårt dagis skulle de aldrig va en möjlighet då barnen endast får vistas där pga arbete och inte för att ett av barnen ska få mer egen tid med en förälder. En fin möjlighet om er förskola tillåter det 🙂

  1. Elsie skriver:

   I Stockholms kommun får man göra vad man vill, barnens tid på förskolan är inte beroende av föräldrarnas sysselsättning.

   1. Åsa skriver:

    Jaha, tänk att de kan vara en sån skillnad från kommun till kommun. Men det finns väl för och nackdelar med båda ☺️

    1. Elsie skriver:

     Ja det är verkligen skillnad! Kom ihåg ögonblicket jag fattade att man på de flesta förskolor i Sverige behöver ta med egna blöjor till barnen, hade liksom aldrig ens tänkt på att det kunde vara så!

     1. Åsa skriver:

      haha, ja ta med blöjor är en självklarhet för en annan 😅

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..