När pappan gått bort

jag gick hem till en vän vars pappa har gått bort. De hade haft dålig kontakt men han hanna säga förlåt för det innan han gick bort. Så stort och snacka vilken bitterhet hon slapp leva med efter hans bortgång. Vi samlades några vänner hos henne och bara var sällskap och lyssnade, grät och umgicks.

Jag vet att min biologiska pappa aldrig skulle säga förlåt, kanske om han skulle vinna hundratusen och slippa straff om han erkände. Det skulle vara helt för egen skull han skulle säga det, aldrig min. Det är 17 år sedan vi hade kontakt. Vilka bra år det har varit!

Glöm inte att säga förlåt till folk du sårat. Ett ord som gör stor stor skillnad.

  1. Hej Martin. Absolut. Men min vän hade förlorat sin pappa som hade svikit henne under barndomen inte helt olikt mitt eget. Och eftersom bloggen handlar om mig – inte andra så upplever du säkert ett uns av självupptagenhet när det egentligen är att inte blotta mina vänner.

   1. Ja, kanske ett litet uns! Jag har nog inte förstått att den handlar om dig dock, eftersom du är ute och fäktar kring allt möjligt.

    1. Du hittar alltid något Martin, alltid. Kreativ själ för att hitta lite bittert att suga på

 1. Hej Martin
  Du kommer inte förstå visa saker, vi som har haft traumatiska upplevelse r påminner allt om vår smärta och tankar. De tar tid att acceptera, släppa och förlåta och göra något bra. Våra tid tar till lugn a våra ångest, osäkerhet och name it. Våra sköra sida. De inte alla som har någon att dela med, jag tar distans och bearbeta r själv. Kan inte leva i evighet i terapi n. Jag önskar ingen gruppvåldtäkt och utnyttja d ekonomiska och svikna av många vuxna. Smärtan och tiden som bearbetning. Som jag skulle vilja använda till annat men just nu det behövs för läkning. Allt ger tyvärr påminnelse och nya möjligheter att helande. Kram. Hoppas du förstår vännen

 2. Hej elaine
  De finns en magisk knapp som är stopp knapp.
  Varje gång den som kallas pappa dyker upp. Säge mentalt stopp. Räkna 5,4,3, 2 och 1
  Och påminn dig till närvarande vad du gör just nu och syfte och mål.
  Fokusera på några andetag.med träning blir bättre
  Gör något mysigt och känn känsla n när det inte funkar
  Ext en speciell doft ljus och andra vet du behöver extra mycket kärlek. Kramar. Du är fantastisk

 3. Hej,
  funderar på en sak efter att ha läst om det här. Skulle det göra skillnad för dig om du fick ett förlåt från din pappa?

  1. Det skulle ta bort en del bitterhet men jag skulle aldrig någonsin umgås med honom i en. Han är alldeles för sjuk i huvudet. Ett övergrepp på barn är illa, jätteilla. Upprepade finns det inte ens ord för.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..