En klocka

För att parkera mobilen och slippa skäl att ta upp den är det alltid bra med en klocka. Jag hittade en på Sveavägen som inte tickar. Så himla fin. Jag klurade länge på var jag skulle sätta den i allrummet. Klockor kan ju också stressa. Men jag satte den i köket så att den syns från både soffa och kök.

Lite mer till vänster om man vill vara petig. Men det jag gillar mest är höjden. Jag har alltid tyckt att klockor som sitter högt upp är alldeles för mycket ”magister”, auktoritärt och påminner om hur man stirrade på denna långsamma sak i skolan. Nu är den på en höjd som säger ”Jag är på din nivå, lite mer chill”. Den känns inte så hotfull för oss tidsoptimister.

Och vill man bara glömma tiden som när man har gäster som man inte vill ska gå hem. Då är det bara att dra för gardinen.

/Elaine, är barnsligt förtjust i familjens klocka.

 1. Var köpte du klockan? Jättefin!

 2. Jag tycker att du tänker riktigt smart angående att kunna dra för klockan när ni har gäster. Har både varit med om gäster som stirrar på klockan hela tiden och kan vara sådan själv om det finns en synlig klocka. Det är en ovana som drar ner stämningen.

 3. Anna skriver:

  Höjden är ju helt perfekt, har så svårt för när föremål på väggen blir uppskickade mot taket. Jag hade dock stört ihjäl mig på den sidledes placeringen 😂. Härligt hem ni har!

 4. Ewa skriver:

  OK, men armbandsur, det har jag haft sedan 1:a klass

 5. Majja skriver:

  Oh förlåt Elaine men gillade verkligen inte placeringen eller höjden på klockan. Men det är tur vi gillar olika. Alla kan inte ha samma smak

  1. Haha, jag älskar den! Så skönt att vi alla gillar olika. Det var den enda väggen där den syns från hela rummet. Tror jag tog lite inspo från nåt crazy ställe på Fårö. 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..