Svar på några frågor

Ni hade ju knappt några, men desto fler komplimanger! Tack fina ni för att ni trivts så bra på bloggen. Får se om jag tuggar på tills efter valet. Beror helt på stressen.

Random bild på Gustav bara när jag svara på frågorna.

Varför är Jesus en förebild? Om jag ska börja läsa bibeln, var ska jag börja? Hur skiljer man en kyrka som är bra från en som är dålig?

Han är en förebild för att han älskade sina fiender. Det skulle innebära att jag skulle känna kärlek för min pappa, Schulman bröderna, Sigge mfl. Det hade varit stort. Jag tror inte att det finns en perfekt kyrka. Men kyrkor som är dåliga är de som har individer som säger sig ha direktkontakt med Gud. Varningsklockorna borde ringa när någon säger

Gud säger att du ska…

Då kan du säga.

Gud säger att han kan prata själv.

Äter du veganmat fortfarande? Om ja, vad äter barnen?

japp, äter veganskt. Övriga familjen äter allt.

Hej Elaine, snälla kan du inte starta en podd istället för bloggen? Kommer ju såklart ta en del tid men du har så mycket bra att säga och jag kommer sakna dig!

Ha en fantastisk sommar!

Kram

Jag har lyssnat på ett poddavsnitt i hela mitt liv. Har ingen aning om hur man gör, vad det går ut på eller vad min podd skulle handla på? Förslag😃. Känns lite som att åka skridskor när man aldrig har gjort det, tror inte det kommer bli så snyggt.

Det är ju många som bloggar idag, vissa yrkesmässigt och vissa som hobby/terapi/”dagbok”.

Vilken betydelse har ditt bloggande haft för dig under dessa år?

Jag följer kanske 3-4 bloggar och alla har bra saker att framföra men din blogg har faktiskt varit mest intressant och varierande under hela tiden.

Så tack för bra blogginlägg under åren.

Jag har haft ett mål med bloggen och det har varit att skapa en så pass stor publik att jag kan uppmärksamma och motverka sexuella övergrepp mot barn. Jag tycker att jag har det nu. Men utöver det så har det varit en ventil för att dela tankar som kanske Gustav inte pallar lyssna. Tyvärr har bloggandet ersatt dagboksskrivandet så jag har inga privata tankar nedskrivna på åtta år. Däremot kan jag slå upp vad jag gjorde exakt på dagen åtta år bakåt. Min man och lillebror 2010.

  1. Hej Elaine! Jag såg din story om Evelyns kärlek för rulltrappor och du frågade hur man kan bryta mönstret utan att hon ska bli arg och ledsen på kuppen. Jag villa dela med mig av ett tips som funkar på min bror som är autistisk.
    Tex, ni ser en rulltrappa om hon vill åka den. Testa då att säga ”Vi kan åka rulltrappa. Vi åker 3 gånger nu. Sen måste vi gå vidare” Sen räkna varje gång ni åkt. Gör det tydligen att siffran går neråt. Alla barn med autistiska drag är såklart olika. Och ett tips funkar inte på alla. Men för oss funkade det bra då han tog emot regler och rutiner väldigt bra. Evelyn är ju såklart lite liten också. Så kanske funkar bättre i äldre ålder. Men testa och se. Sen siffran 3 är bara ett förslag. De säger att den mänskliga hjärnan kan förstå upp till 4. Men siffrar 3 är väldigt lätt att förstå då det finns en början en mitten och ett slut. Lycka till 😊

  2. Jag har en fråga. Om ert badrum faktiskt 😊. Vaknar inte den andra av ljuset om man måste använda toaletten mitt i natten?

  3. Säger bara Lystistrate när det gäller skägg, för mig big nono. Jag är inte religiös men jag lever efter Gyllene Regeln ”bemöt alla som du vill bemött själv” Men jag har också en egen variant om jag tröttnar ”bemöt alla som de bemöter dig”.

  4. Hej! Har tänkt att jag ska säga det här till dig flera gånger, men… ja, det har bara aldrig blivit av. Men oj vad jag har uppskattat dina inlägg om när du själv var i 20årsåldern, både enskilda situationer och allmänna reflektioner. Har läst av och till i ett gäng år, är 28 nu, också Stockholmstjej, helförvirrad över livet och vad sjutton jag håller på med. Har känts fint att veta att det går över, och att andra också gör misstag men att allt slutar okej <3 Har ingen egen storasyster men för mig har du känts som en storasyster på nätet ibland, och det har varit guld värt. Det kommer jag verkligen att sakna. Tack för allt! Behövde säga det innan du försvinner. Tack, igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..