Godmorgon gott folk

Gustav tränar, barnen sover. Jag försöker lära Pascal att sova i resesängen så att jag kan smyga upp och träna imrgn innan alla vaknar. Allt är svårare med tre barn, bada på en strand, träna, pleasa alla. Men snart får vi kapp på detta.

Vem vet skulle allt gå magiskt om ett år så kanske vi skaffar ett fjärde om det går. Men då är vi all in föräldrar. Vi kan ju glömma allt annat när aktiviteterna drar igång för barnen och det har de redan gjort för Evelyn och Matheo. Att ha ett barn med funktionavariation är som att ha två barn. Men vi får hjälp av mamma och nu på morgonen borstade Crille Evelyns hår. Hon har blivit sjuk och barn med WS äter inte när de är sjuka. Vi kämpar med maten.

Tack för alla fina och förstående kommentarer och mattips. Kände mig så dum igår. Ni påverkar mig ska ni veta. Tack för att ni vågar vara ärliga och konstruktiva. Det värmer❤️

 1. Min tanke blir att inget av det som du erkände i inlägget under har tidigare framkommit under din resa som vegan. Du har som de flesta influensers bara med några få undantag låtit oss se det som varit positivt och bra.

  Du kan gissa vad jag tycker om det tror jag. Dina tankar?

  1. Ink det här med hur Gustav ställde sig till matlagningen. Det lät mycket mildare och positivare när du berättade första gången.

  2. Men herregud…kan du inte nån gång försöka vara lite ärligt konstruktiv. Göra Elaine glad och varm om hjärtat. Nu är det bara ett evigt gnäll från dig hmm. Och blablabla och yadayada kommentarer som från en bäbis. Du sprider negativism. Sluta med det.

   1. Det här med självinsikt är inte din grej så du borde avhålla dig från att instruera både mig och Elaine (och alla andra) om hur vi ska leva våra liv etc.

    Du är för dum för att förstå mina pikar till dig, jag vet, men det är inte för din skull heller som jag skriver dem så om du har lust och heller vill lägga din tid på något som faktiskt kommer ge de resultat du är ute efter, så gör något annat än skriv till mig.

    👋👋🤫

 2. Elaine, jag vet inte hur du orkar med folk! Det kommer att bli så bra för dig när du lägger ner detta blogg! Det finns inget behov av att berätta för folk varför man gör som man gör och det kommer att ge dig så mkt energi när du slipper lägga massa tankekraft på folks reaktioner! Om du är högkänslig kommer du spara massa energi! Wish you the best!

  1. Jag håller faktiskt med. Inget av det här med matpaketen etc är något hon behövde ta upp överhuvudtaget. Hon är inte skyldig att redovisa allt i sitt liv och det här med vardagsmaten tycker jag inte man borde ta upp alls såvida man inte driver en blogg som met är rena recept mm.

   Jag önskar både för Elaines men även hennes läsares bästa att hon inte hade det som ett ämne alls i bloggen. Vem annars berättar om sin laxpudding man hade till middag sin kost i allmänhet om det inte är för att banta eller om hur de missade ett bäst före datum och var tvungna att slänga mat?

   1. Fast nu är det väl liksom upp till E vilka delar av sitt liv hon väljer att blogga om. Tycker du inte?

    1. Varför bygger du mig en halmgubbe? För att du inte förstår bättre?

     Sluta upp med din fula ovana att tillskriva åsikter och tankar till folk som aldrig har utryckts.

     Tack på förhand!

     1. Du tycker inte E. ska ta upp överhuvudtaget och önskar…För hennes eget bästa mm..Och kallar min kommentar för halmgubbe. Jisis vad du gör bort dig hmm. E. har ibland frågestunder om vad hennes blogg ska handla om och jag föreslår du håller dig till dem när du vill yttra ditt missnöje. Och sen får du faktiskt sluta tala för mig eller nån annan på den här bloggen.

     2. Jag vet att du inte fattar vad du själv skriver. Du skrev, ”Fast nu är det väl liksom upp till E vilka delar av sitt liv hon väljer att blogga om”.

      Så. Läs mitt svar till dig igen.

      PS. Fisk är bra för minnet. Bara ett tips så där. Och du, nu var det där med självinsikt igen, apropå; och sen får du faktiskt sluta och tala för mig och någon annan här på bloggen.
      Apropå döma och känna andra som man känner sig själv. 🙈

     3. Fast det jag skrev var i själva verket en ja/nej-fråga. Det du skrev var åsikter och önskemål å andras vägnar om blogginnehållet och det som svar på varför du tycker E ska sluta blogga. Inte speciellt klädsamt om du frågar mig. Förresten vem är trollet jacky här nedan. Inte du väl?

     4. Du visar igen på ditt oförstånd för du är inte tillräckligt smart att spela dum.

      Din sk ja/nej-fråga var helt irrelevant till det jag skrev och enbart en halmgubbe från dig i syfte att deflektera från det jag skrev samt att försöka stämpla på mig en personlighet jag inte har eller åsikter jag inte har.

      Föreslår att du googlar på halmgubbe. Du tillverkar dem ofta.

      Om det får dig att må bättre att tro att jag också är Jacky och att jag är den ende som ser dig för vad du är, så gör inte det. Tro det alltså. 😁

  2. Håller för övrigt också med här. Men tror inte det går. Det finns ju liksom en anledning till att E bloggat dagligen med 4-5 inlägg i 10 år. Och inte är det för att hon gillar plåga sig utan för att det uppfyller ett behov av att skriva om sitt liv för en publik. Och det behovet lär inte försvinna för det är kopplat till identitet eller vem E. är som människa.

   1. Vill först bara understryka att jag skrev som jag skrev eftersom jag bryr mig om Elaine och vill hennes bästa. Hon är person som ger så mkt av sig själv för andra. Absolut förstår jag att blogga är ngt som hon gjort i många år och något hon tycker om. Men om bloggande tar mer energi än vad det ger, skapar diskussioner om saker som egentligen inte var meningen med själva inlägget och sätter igång en tankeverksamhet som egentligen kunnat gå till annat, då tänker jag bara att det är synd för Elaine behövs och hennes enorma kraft ska inte läggas på småsaker. Jag försöker sätta mig i Elaines situation och därför skriver jag som jag skriver. Jag kan vara helt fel ute. Elaine, önskar dig allt gott!

    1. Klart jag förstår och jag skrev ju också att jag håller med. Och då såklart av de skäl du anger. Resten är väl lite önsketänkande från mig eftersom jag trivs här där det är relativt fritt från troll och huvudsakligen vuxet folk som kommenterar. Skulle sakna bloggen helt enkelt. Man är ju egoist i grunden.

     1. Jag kommer också att sakna Elaines blogg. Tröstar mig med att hon kommer att vara där ute och samla kraft åt saker som faktiskt spelar roll.

     2. Om man bortser från trollen Wigwag, Martin och Ewa så är här rellativt trollfritt. 😂😘

     3. Kommentar till Jacky nedan (då det inte går att svara på det inlägget). Att du kallar mig för troll är lite gulligt, men jag blir också ganska beklämd av att du definierar människor som ifrågasätter ”sanningar” som ett troll. Jag är en välutbildad (ja faktiskt inom ett relevant område till skillnad från majoriteten här) som skräms av en ensidiga och enkelspåriga debatt som förs här.

     4. Som utpekad att vara Jacky passar jag på att fråga exakt vilken utbildning du har som föranleder nedan kommentar som du postat
      här?

      ”För att hon är oerhört kränkt och fortsatt tänker att hon kan och vet bäst 🤷🏽‍♂️”

      🤷‍♀️

     5. För att bara nämna en av alla elaka och onödiga kommentarer du skrivit här Martin.

     6. Martin, jag har svårt för sådana som dig som placerar människor i olika fack. Så bara för att du är välutbildad så anser du dig ha mer vettiga kommentarer än de som valt att inte vidareutbilda sig.
      Jag har också universitetsutbildning på hög nivå och jag kan fastställa att bara för att man vidareutbildar sig på hög nivå så innebär det inte att man är klokare än de som inte gör det.
      Man kan generera sig livskunskaper på andra sätt än utbildning. Dumt av dig att nedvärdera kommentarer från de som inte har vidareutbildat sig på högskole-universitetsnivå.
      Du anser att dina kommentarer har mer värde och är mer förnuftiga än andra.
      En sak kan man iallafall fastställa och det är att du inte blivit ödmjuk och jordnära av din välutbildning.
      Har svårt för människor som anser sig vara bättre än andra bara för att de har en utbildning i ryggen.
      Du försvarade ”MR Cool” vilket är mer skrämmande den enkelspåriga och ensidiga debatt som förts här. Märkligt att du fortsätter kommentera här trots att majoriteten som kommenterar här är lågutbildade enligt dig.

     7. Fast snälla Linna…nu försvarade sig ju Martin från angreppet att vara troll. Finns inget som tyder på det och han ska inte behöva försvara sig överhuvudtaget. Martin är Martin och det är samma person som skriver varje gång. Det är inte svårt att se och bara löjligt utgå från nåt annat. Alltså är Martin inget troll.

     8. Wigwag jag har inte påstått att Martin är troll. Man kan försvara sig på annat sätt än att påstå att man är högutbildad för att belysa att man inte är ett troll.
      Då menar man ju att det är större sannolikhet att vara troll om man inte är högutbildad.
      Jag tycker att Martin anser sig vara lite finare i kanten och detta har jag fått befara i hans tidigare kommentarer på bloggen.
      Jag har inget emot Martin och alla är vi olika.
      Men högfärdiga människor kan få mig att säga ifrån och därför kommentera jag här.

 3. Er familj ar sa himla fin Elaine! En fraga, som jag ar lite orolig att jag ska uttrycka fel, men jag menar verkligen inget illa utan vill bara ha hjalp med mina tankar.. Hur kommer det sig att man fortsatter att vilja ha barn trots att man har sa otroligt mycket att gora med dem? Om vi raknar E som 2 barn har du alltsa 4 barn och vill ha ett till. Blir man liksom sa ”kar” i att ha barn att man bara vill ha fler och fler? 🙂 Jag har inga barn annu, alltid tankt att jag bara ska ha 2 eftersom jag ar orolig att jag inte ska kunna ge alla tillrackligt med uppmarksamhet och tid. Ar sjalv fran en familj med 5 barn och alltid kant som att jag inte fick tillrackligt med uppmarksamhet fran mina foraldrar, sa kanner mig sa orolig att man pa nagot satt bara hoppar pa ett ”barntag” och kor liksom for att man alskar att fa barn sa mycket.. hoppas du inte tar illa upp, det har ar nagot jag tanker pa sa mycket och min man verkar inte forsta.

 4. Tycker det är sjukt bra att du är vegan! Bara så jag fattar; varför blir folk provocerade av att nån blir vegan. Det är ju tummen upp sju dagar i veckan👍. Att inte bidra till en djurindustri som faktiskt är hemsk och såklart skapats av att tjäna pengar (för att få avkastning tummas på betestider, litet utrymme och långa slakttransporter speciellt för grisar som aldrig få böka🐽). Varför blir människor upprörda för att man vill säga nej till detta? /en som önskar att hon va vegan☘️

  1. Folk och folk…vad jag vet är det bara hmm som blir så upprörd att hon tycker det är bra att Elaine slutar blogga helt. Sen finns ju såna som jag som Tycker en balanserad kost är det bästa. Att själva köttätande inte är något klimatproblem i sig utan industrin med alla transporter som ska bekämpas. Och att många djur inte har något bra liv innan släkt såklart. Att folk väljer bli veganer är inte ett dugg upprörande för oss. Synd bara med en boom inom veganismen just nu när bönderna skriker efter fler köttätare.Nu när det nädslaktas över hela landet pga vattenbrist.

   1. Det hör inte till vanligheterna, men ät på om du tycker att det är en god handling. Kan dock aldrig se att slakt av ett friskt djur är något bra.

   2. ”vad jag vet är det bara hmm som blir så upprörd att hon tycker det är bra att Elaine slutar blogga helt. ”

    Att du inte kan hålla dig till sanningen om så ditt liv berodde på det visar du bevis på om och om igen. 🤫🙈

   3. Fast köttätande är ett extremt stort miljöproblem, transporterna är ett betydligt mindre i sammanhanget. Även för importerat kött från t ex Sydamerika bidrar transporten bara med några få procent till det totala utsläppet av koldioxid. Det är själv uppfödningen av köttdjur som är det verkligt stora problemet. Så vakna.

 5. Sedan jag börjat äta mer vegetariskt/veganskt/hälsosamt så har mitt intresse för matlagning samt bakning av nyttigheter ökat.
  När man lär sig att tycka om att laga mat och baka så inser man även att den tiden kan man använda för avkoppling och tankerensning.
  Vi kvinnor kan ju göra två saker samtidigt :).

  Jag försöker äta minst 5 grönsaker/frukt varje dag. Jag äter mer grönsaker än frukt just för att grönsaker känns nyttigare.
  Min kost består av sallad nästan varje dag. Sallad på bland annat ekologisk babyspenat, romansallad, mangold, ruccola är nyttigt. Pastasallad är också supergott. Äter glutenfri pasta. Finns så många olika sorter av glutenfri pasta.
  Olivolja är ett måste i salladen. Nyttiga fetter.
  Vegansk soppor, vegansk grytor finns det en massa recept på, på nätet.
  Linssoppa/linssgryta.
  Anamma har goda vegansk schnitzel men de är nog inte så nyttiga.
  Man kan experimentera med råvaror och det är alltid så kul att tillaga ett nytt recept för att se om man hittar en ny favoriträtt.
  Jag som tidigare avskydde stå i köket älskar det nu. Och träning ger färdighet.
  Maten jag tillagar idag är väldigt omtyckt jämfört med den mat jag tillagade för några år sen.

 6. Jesus Amalia!
  De frekvent återkommande kommentatorerna…Ni får mig att tappa tron på mänskligheten, peeps😐. Fundera varvet runt,ngn?Innan ni skriver. Tack🙏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..