Saklig kritik är inte drev eller hat

Jag funderade länge på om jag skulle bemöta Hanna och Amanda i deras attack fredagspodden där de kallar mig ”hatare” och ”drevare”. Tar det av min energi eller kan folk lära sig något av fenomenet? Jag kom på att jag faktiskt skrev en artikel om fenomenet i söndagens nyhetskrönika så man kan faktiskt lära sig något av fenomenet. Hanna och Amanda eller någon av Schulmanerna har jag ingen förhoppning i ska förstå, men ni kommer helt säkert se fenomenet. ❤️

En ny härskarteknik har sett ljuset, den där man inte tar saklig kritik utan döper om den till ”drev”. Man fokuserar på enskilda personer som väljer att hata, pekar därefter på den sakliga kritikern och marginaliserar hen till en ”hatare” och ”drevare”. Allt för att slippa ta den sakliga kritiken och för att den där offerkoftan sitter så himla skönt. Ingenstans bemöter man den sakliga kritiken utan nämner bara hatet som aldrig kommit från kritikern utan från andra som gått bananas på eget bevåg. Det kommer alltid finnas tokstollar som går bananas, men så länge jag är sansad och saklig så kan jag inte bära ansvar för stollarna. När du ger mig sansad och saklig kritik så ger jag dig inte ansvar för stollarna. Då skulle yttrandefriheten vara svår för vi skulle känna oss låsta – av stollar.

Artikeln är väldigt aktuell denna fredag då jag idag förenklas till en ”hatare” när jag gett saklig kritik på personliga påhopp mot mig ”en privilegierad kvinna som söker egokickar”. Att kritisera det uttalandet gör tydligen mig till en hatare.

Det hela är en intressant retoriklektion i hur man döper om saker som ”många personer stämmer in i saklig kritik” till ”drev”. Se skillnad på kritikern och hatarna – de är inte av samma skrot och korn alls. Hatarna ansvar för sig själva och vi bör alla ta avstånd från dem OCH ta till oss av saklig kritik.

Trevlig fredag önskar jag alla❤️

 1. Men gud, vad är det med dom människorna?! Får kårar längs ryggraden. Att dom inte ger sig någon gång. Trillade över en av Isabellas böcker nu när jag kör provperiod på Nextory – Isabellas hemligheter, där hon faktiskt tillägnat dig ett tack i början av boken. Så himla bisarrt och läsa när du är indragen i sandlådan med Schulmans samtidigt som hon ska samarbeta med dom och producera såpa. Det blir så jäkla märkligt alltihopa. Är dessa ”kändisar” så här känslokalla som de verkar? Och tänker dom verkligen inte längre än ”nyttjar jag dig lite så får du nyttja mig lite” – allihopa? Det hade svidit f@n att ha varit i sånt umgänge och känt att man varit vänner (syftar mest på I men det här är kanske rätt genomgående hos den offentliga ”kändiseliten”)?

 2. Dom är i medieskuggan och gör vad som helst för att få några rader skrivna om sig. Alex blev uppmärksammad enbart för att han var en douchbag förr, men ränder går aldrig riktigt ur? Får samma creepy känsla när det gäller SD- skiten ligger på lur och ibland bubblar det upp till ytan och vi ser vad vi egentligen har att göra med- riktiga losers som på allvar verkligen inbillat sig att det är rätt och viktigt det dom känner…för att inte tala om vad dom tänker, imbecilles. Kaka söker maka, Katrin Z är inte speciellt trevlig och inte heller nuvarande fru Amanda heller.
  Men du är klok Elaine som håller huvudet kallt och bemöter i sak!
  Kram

 3. Åhh, jag kommer sakna dina förklaringar och analyser. Själv vet man att vissa saker och/eller beteenden är fel men man kan inte sätta ord på det. Men man läser det du skriver och finner sig själv sittandes i soffan, nickandes med huvudet, och instämma för sig själv att så är det minsann.
  Trevlig helg! <3

 4. Mycket bra skrivet, det är väl enklare att kalla det ett ”drev” än att faktiskt ta sig en funderare och tänka över ens egna handlingar. Mycket enklare att skylla ifrån sig och vända diskussionen helt än att ha självinsikt och kunna säga ”förlåt” eller ”oj, jag hade faktiskt fel om dig”. Sådana människor tror jag och hoppas jag faktiskt inser sanningen i att de sårar och vilseleder debatten, men är alldeles för stolta för att erkänna det. Deras mantra är väl ”all publicitet är god publicitet”. Du är en vettig person som kan hålla dig saklig, sörjer ännu att du ska sluta blogga </3.

 5. Att du orkar med alla idioter därute…. att de ens kan med och kalla dig ”priviligerad” med ditt förflutna….. Jag önskar du ska få slippa ta mer skit från andra Elaine. Det önskar jag verkligen. Stöttar dig 100% och det du gör för våra små på så många olika plan ❤️ Tänk om andra också kunde fokusera på och se det istället för och gnälla och leta skit där det ej är befogat.

 6. Skriver för att ge röst åt att jag stöttar dig så. Och försökte göra detsamma när det var sådär riktigt obehagligt kaosigt. Kort sammanfattat så har jag sedan då, förlorat respekten för så himla många s.k kändisar. Som denna familj t ex. Suck …
  Du Elaine, är grym och fantastisk ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..