Kalla kårar

Jag lyssnade på podden tillsammans med Jessica. Vi satt tysta och drack kaffe medan barnen lekte på övervåningen. Det var skönt att sitta med Jessica. Min barndomsvän, en lärare, trebarnsmamma och världens största hjärta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om deras dialog. Hur de hetsar upp varandra. Kallar mig för ”en smart tjej som vet vad hon gör när hon sprider hat”. Det hela är så obehagligt. För er insatta så är det ju lätt att se det mer nyktert. Men för nya lyssnare blir jag en person som sprider hat och lögner ”men som gör bra saker också”. Gulligt.

Jag är inte ledsen över podden för det betyder att jag skulle ha några högre förväntningar på iaf Amanda. Efter hennes insta story så insåg jag att det är något som saknas på riktigt. Och har hon det inte så kan jag inte bli arg, ledsen eller besviken. Jag tror faktiskt att förmågan att se hur fel de agerar saknas. Så kan det vara. Jag kan se den oförmågan till att ta till sig kritik eller se felet. Men det gör inte att jag bara lägger mig platt och tar skit som ”Elaine sprider hat” eller ”Elaine är en privilegierad kvinna som söker egokickar” eller ”Det är Elaines fel att en kompis blev orosanmäld av förskolan” eller ”Elaine gör allt för att vara i strålkastarljuset” eller ”Elaine ljuger om statistiken kring sexuellt utnyttjade barn”. Wow.

Så många citat familjen Schulman och deras kompis Sigge Eklund lyckas samla av principen att hålla arga lillebror Calles rygg när dumma Elaine höll hans ex Anithas rygg offentligt. Det var där det började, sen har det ena personliga påhoppet avlöst det andra. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut det. Och när jag kritiserar deras personliga påhopp mot mig så är det som att deras ilska mot mig växer. Som ett okontrollerat monster som bara krymper av fjäsk, stryka medhårs och beröm. Men kritik, saklig sådan? Icke!

Hur har hon mage att kritisera oss för att vi kommer med personliga påhopp på henne, nu hittar vi på ett nytt personligt påhopp för hon är dum, duuuum som försvarar sig själv. Folk kan ju hålla med!! Vilken hatare hon är!!

Lite så. Känner ni folk som bara blir värre av saklig kritik? Jag tror att sådana varelser blir rätt ensamma tillslut. Folk zoomar ut, backar därifrån eftersom det konstruktiva inte hjälper.

Fortsättning följer antagligen. Tyvärr. Jag hade helst bara borstat av mig och gått vidare. Men påhopp på stora plattformar gör att jag är glad att jag har en plattform där jag kan försvara mig. Vad tror ni nästa attack blir?

Jag tar bort kommentarer som innefattar personliga påhopp samt samma ip-nummer. Sista tiden på bloggen ger jag inte rum för skit.

 1. Åh vilka dårar! Jag hittar inte något annat ord. De försöker tysta din kloka stämma genom att försvara sin egen och andras dårskap. Kan de verkligen inte se det själva. Tänk om de kunde använda det inflytande de har till något bra istället! Allt gott till dig Elaine!

 2. Har aldrig lyssnat på deras podd, men gjorde det inatt pga ovan debatt. Har hört många som lyssnar på podden, så har väl ändå tänkt att den i någon mening skulle vara bra. Men herregud, hur orkar människor lyssna på detta? De handlade ju enkom om att berätta för varandra hur mycket rätt de gör, hur bra de själva är och hur dåliga andra är? Är varje poddavsnitt upplagt så? Har aldrig sett eller hört någon ta på sig en så stor storlek på offerkofta. Helt galet att lägga tid på att lyssna på det. Elaine, vi är långt ifrån alltid överens om saker. Men i den här frågan har du mitt fulla stöd – finns inget annat. Kram och njut av en lördag med familjen. När allt kommer omkring så är det ju kärleken till de som är meningen med livet <3

 3. Blev helt chockad när jag lyssnade, värsta påhoppet jag någonsin har hört, både på dig och Cissi även om det var mest du som fick ta emot stora släggan. Fy fan vad hemskt. Stackars dig ❤️

 4. Du blir bara värre och värre för varje gång du blir ifrågasatt. Men jag känner ju inte dig.

  Jag har lyssnat på podden. De är väldigt tydliga med vad de tycker blev fel och varför. Jag kan tycka att det var okänsligt att blanda in Cissi.

  Deras upplevelse och känsla. Vilket har samma värde som dina känslor.

  Tycker du verkligen att du är saklig när du blandar ihop vad A med vad B kanske sagt? Dsutom är dina vantolkningar på gränsen till lyteskomik. 9 gånger av 10 har du inte förstått saklig kritik och går då
  Igång på personangrepp.

  Jag uppfattar dig som den största martyren på nätet. Dina känslor och dina upplevelser är alltid det viktigaste. Och det enda rätta. Diskrepansen mellan faktafrrågor och åsikter är obefintlig hos dig.

  Det här och tidigare inlägget vittnar om hur viktigt det är för dig att ha andra bakom ryggen. Står inte dina åsikter för sig själva?

  Varför biter du dig fast i att du alltid ska ha sista ordet? Varför accepterar du inte bara att vi tycker olika?

  Du borde kanske be A om ursäkt för att du, för att du inte fattat vilket sjukt drev du startat iom att du framställt dem som pedopersoner och mobbare?

  Eller finns det ingen ånger? Finns det inga tankar om att du har skuld i mordhot, kontakter med annonsörer mm?

  1. Så fasciberande hur man kan lyssna/läsa samma sak men höra och uppfatta helt olika saker. När jag läser hur du ser på saken så är det så tydligt hur våra verklighetsuppfattningar skiljer sig åt. Ingen mening med att diskutera dem eftersom grunden till att förstå hur de skiljer sig åt bottnar i så många andra antaganden om normer och strukturer. Jag kan inte se hur Elaine agerat så som du beskriver -hatande. Om hon ville föra fram sin åsikt, hur tycker du hon borde ha gjort annorlunda? Det ger nog större effekt än att grotta ner sig i ’hur kan du inte se att du är en hatare’, ’finns det ingen ånger’..etc…vad ska hon göra med de kommentarerna?

  2. Jag har aldrig framställt dom som något återigen blandar du liksom Hannah och Amanda ihop mig med hatarna. Rena lögner som du uppenbarligen gick på genom att lyssna på podden. De kastar ur sig citat från hatare utan poängtera att de orden aldrig kom från Elaine Eksvärd, de poängterar heller inte vad jag kritiserade dem för, de bemödar sig inte ens att bemöta det sakliga. Det är rätt skickligt att skapa hat som du nu så fint visar. När man lämnar hatcitaten öppet för tolkning, som om jag har sagt något av det som de citerar. ”Vantolkningar” jag citerar dem ordagrant och lämnar inget till tolkning utan visar exakt vad de postat och sagt, länkar till och med till källan.

   Om man är lättkränkt när inte hatarna utan Schulmanerna säger att jag använder min barndom för att bli känd (alex och sigge), att jag gör allt för att stå i strålkastarljuset(alex och sigge), att jag ljuger om siffror kring sexuellt utnyttjade barn (alex och sigge), att jag är en hatare (hannah och amanda), att det är mitt fel att en förskola orosanmälde en av sigges polare (sigge). Vet du vad Martin/Robert, då är jag gärna lättkränkt. Att svälja sån skit då kan jag gärna dricka en kanna bajs nu. Och ta det personligt? Såklart, det ÄR personligt.

   1. Lugna ner dig!

    Du förstår inte innebörden i hur ett drev fungerar?

    Du lånade en bild från Amanda och skrev en text som fick igång en massa som attackerade A och H. Hur kan du inte se att du har en del av skulden i det?

    Ingen menar att du uppmanat någon att attackera dem. Du är upprinnelsen. Förstår du den mekanismen?

    Vilken kritik från dig vill du att de ska bemöta? Det är väldigt oklart då du blandar ihop ganska friskt.

    Hur tror du deras svar påverkar dig och ditt liv?

    Hur menar du att jag, för att jag inte delar din åsikt, skapar hat?

    Varför ska A och H svara på kritik som Sigge ( inte utan fog) givit dig gällande siffror du själv ändrat vid olika tillfällen?

    Jag har inte hört någon ifrågasätta din upplevelser eller att de skulle vara upprinnelse till något kändisskap. Alla vet väl att du i många år konsultat TV4?

    Vad har ditt engagemang med lättkränkthet att göra? Är kränktheten din drivkraft? Uppriktig fråga då jag inte riktigt förstår.

    Du kan enkelt se att Martin och jag inte delar IP. Varför starta rykten?

    1. På det sista så delade du och Martin åsikt därav Martin/robert. Läs vad jag skrev under bilden jag delade, varför den var opassande och okänslig. Upprinnelsen var att väldigt många av deras följare delade och kritiserade bilden. De fick saklig kritik med bilden från mig som de inte bemöter. De förenklar det till hat, end of story. Vi är inte överens.

     1. Då förstår jag, tack!

      Trist för debatten att inte Martins kommentar fick stå kvar.

      Du tycker den var opassande och okänslig. Vad har du för rätt att bestämma vad A instagram ska bestå av?

      Om du tar illa vid dig så sluta läs. Det känns osunt att du tycker dina gränser är de enda rätta.

      Trots allt startar ju inte historian där. Dina sociala
      Medier har ju grovt kritiserat A och S för deras ställningstaganden och gjort om det till att A och S är pedofilvänliga och mobbare. Trots deras tydliga ställningstagande mot texten som sådan.

      Kanske startade kriget tidigare än så? Vad vet jag?

      Det jag vet är att du är inblandad i drevet, du startade det genom att välja att gå igång på A och S för vilken gång i ordningen?

      Jag har svårt att förstå varför du ska vara någon moralpolis på nätet? Varför tycker du att dom är skyldiga dig något slags svar?

      Varför kan du inte bara ignorera dem?

      Är det så viktigt vad just dom tycker om dig?

     2. Martin är vårt hustroll som konsekvent är elak och osaklig med vissa vettiga resonemang inbakat i skiten. Jag skulle inte vara glad om jag var i samma hejaklack som han.

      Du verkar inte ha följt hela skedet med hanna och amanda vilket gör det svårt att diskutera vidare, men jag ser din bild och dina åsikter. Är inte överens.

      Det är absolut inte viktigt att de tycker om mig. Vad de tycker bekommer mig inte, vad de sprider om mig däremot – av högsta intresse såklart. Det är viktigt att bemöta lögner och osakligheter om mig som de sprider på sina stora plattformar.

     3. Har inte någon koll på Martin. Det jag funnit när jag scrollat runt är att han är just saklig och konkret men inte tycker som du. Det är enligt dig troll då. Håller inte med dig men det är ju din blogg så.

      Ja, men ja Elaine. Det är här det så tydligt fastnar hos dig. Du måste prompt styra andra att tycka som du.

      Det är så att dina sociala medier varit fyllda av hata på A och S för något de sagt någon gång. Jag har aldrig sett någon av dem bemöta det.

      Amanda fick nog efter att du halvsågar hans krönika i expressen. Hon gjorde ett försök till ironi på sin insta.

      Du exploderar och gör ett inlägg om det som likt ett skenande tåg tar vägen var som helst. Du har medverkat till det som blev. Varför tar du inte ansvar för det?

      Varför rannsakar du inte dig själv inbland?

      H och A pratade om sina upplevelser och känslor iom stormen som blev. Inte kan väl du påstå att det är fel?

      De pratar om vad ditt inlägg medförde. Menar du att det är fel? De har inte känt och uppfattat rätt, enligt dig?

      Mordhot, pedoanklagelser och så vidare ska de bara acceptera? Sen ska de även be dig om ursäkt för du inte riktigt fattar vad de säger i poden?

      Jag förstår att mina åsikter är obekväma. Det känns tydligt att du inte vill komma till kärnans essens. Tråkigt då jag tror du har mycket att tjäna på att inland vara självkritisk.

     4. Men sa de inte att hatet kom från följare? Jag uppfattade aldrig att de sa att det kom från dig.

      Jag brukar välja att inte bemöta kritik ibland. Man behöver inte göra det och är den inte saklig och man inte tar åt sig så är det ett bra sätt.

      Sen blir ju alla ledsna av hat och av att bli uthängda. Just det senare triggar ju en del människor att bespotta folk på sociala medier.

      Jag uppfattade att A pratade mest om sina känslor och upplevelser. Hon verkar, precis som du, tycka att detta är obehagligt. Det är viktigt att alla får komma till tals och då välja vad de vill dela med sig av och inte.

  3. Robert: A och H har ansvar för vad som säjs i deras egna podd. Det klart att de inte ska drabbas av och mobbning och drev. Men annonsörer har ansvar för sitt företag. Har för mig att A sagt att hon inte tål kritik.
   Att gå på en person som varit så utsatt som Elaine väcker självklart alltid kritik. Det finns nämligen, som väl är, människor som alltid ställer sig på den svages sida.

   1. Märkligt och otydligt inlägg av dig.

    Förstår inte riktigt vad du vill säga.

    Förstår ändå att du tycker att Elaine får göra som hon vill bara för att hon har varit utsatt.

    För mig är det inte så. Var och en får hantera sitt bagage. När vi är vuxna så är vi det på samma villkor. När ens barndom styr andra vuxna är det dags för terapi.

 5. Det jag tycker blir så sorgligt med sådant här är hur folk tar parti… Jag lyssnar och läser det ni båda har som levebröd, ni båda har lärt mig massor om livet, på olika sätt. Du Elaine, har lärt mig galet mycket om barns integritet, Amanda har lärt mig mkt om psykisk ohälsa genom hela livet. Därför blir ledsen över hur ni kan hänga ut varandra såhär?! Nu lyssnar inte jag på Sigge och Alex och följer heller inte Alex bror, så har inte koll på hur de behandlat dig alls❤ När du skärmdumpade Amandas instastory blev jag först hur upprörd som helst då jag tyckte att hela grejen med pedo-låten var så absurd! Självklart ska den bort och det finns inget att försvara i den låttextens vara eller icke vara, alls😰 Tänkte först skriva något ilsket till henne, för att man lätt dras med i sådana där insta-fighter likt ett barn på en skolgård, men nu är jag inte en person som brukar näthata (eller hata överhuvudtaget) så det infallet la jag på hyllan som vanligt. Istället fick jag grymt ont i magen, antagligen satt dom och skämtade om det absurda i att dom tolkats som pedofiler, lite vin på det för det verkar det ju flöda av i deras sociala sammanhang, klick så la hon ut en story. Inte ett inlägg. Inte genomtänkt utan bara på skämt. Även om inte alla tolkar det som skämt. Men det sorgliga i det hela är att allt man gör på nätet måste vara SÅ tydligt, för annars skärmdumpas det, förstoras upp, görs till en grej uttaget från sitt sammanhang! Hela nätlivet blir ju så galet pk!!! Jag förstår nu att du såg ett personligt påhopp I rad av en massa andra påhopp, vilket jag inte gjorde, efter att min aggression lagt sig tänkte jag mest på vilken ångest den storyn skulle ge henne😱

  Ja, det blev en massa blahaj det här, mest för att jag ogillar hela nätkonflikt-grejen. Det blir så offentligt, så stort, uppdelade ”lag” vilket ger de inblandade så mycket ångest. Helt i onödan om man låter bli att ” hänga ut varandra ”. Vi alla har mycket att lära om hur vi ska hantera den här ”nya” plattformen. Jag tänker på våra barn, hur ska det bli?

  1. Jag förstår din inställning och du verkar klok som tänker förbi yttersta lagret av det du ser.

   Jag regerar nog starkast på att folk (Elaine i det här falllet) är så sjukt lättkränkta.

   I Elaines fall blir det så dubbelt. Hon skriver ju ofta om specifik kritik mot människor. Gärna med någon bild på människan hon kritiserar. Hon påpekar vikter, botoxingrepp osv, osv. På riktigt vem är hon att utsätta människor så? Hur hennes vapendragare är ok med det har jag svårt att förstå.

  2. ❤️❤️❤️ jag förstår dina tankar.
   hänga ut är en sak. När jag blir attackerad i deras podd så är det inte att hänga ut genom att försvara sig.

   1. Uppriktigt sagt förstår jag inte vad skillnaden är när du lägger ut Amandas instagrambild och kritiserar henne på dina antaganden eller när H och A berättar om hur de kände det inför den hatstorm samma inlägg startade.

    De var tydliga med skillnaden mellan att kritisera en handling och dig som person.

    1. Robert: Nehe, så du förstår inte, du behöver då kanske lära dig att förstå.Skaffa dig kunskap.

    2. Robert: Jag är inte särskilt smart, och huruvida du är ”så dum” vet inte jag. Du skriver själv att du inte förstår, men försök att vara öppen för att förstå. Att vara utsatt som barn är bara gräsligt, att sedan som vuxen möta hat är gräsligt igen. Man kan föra en saklig debatt utan elaka påhopp.

  3. Jag tänkte som du gjorde när din ilska lagt sig & hon lade ut den efter ett par glas vin och bara glad och på partyhumör. Lite skämtsamt. Att hon ev skulle kunna få lite ångest efteråt för sitt skämt. Sen tänker jag att det var ett sätt att visa kärlek och stöd till två personer som också blivit utsatta.

   Man måste kunna skämta om det mesta med värme tycker jag. Alla tankar och känslor är faktiskt tillåtna. Att bli vän med det gör en frisk och sund och förstående inför andra och vad de upplever!

 6. Läser ganska ofta på mama. Aldrig sett dig tidigare i forumen ’Robert’. Hur hittade du in här? Mest nyfiken. Det är också något i dina ordval som känns igen från annat håll. Kan inte placera. Är du alias för någon i av de som kritiserar Elaine kanske? Eller någon av deras hang arounds… help us out here

  1. Varken läser eller skriver mycket på mama.

   Finns det en grupp för de som inte tycker eller håller med Elaine? Får nog lov att säga att det verkar som de har för mycket fritid i så fall. Eller så
   är någon för paranoid för sitt egna bästa.

   Jag skriver en del på nätet men inte alls i något syfte som har med Elaine att göra.

 7. Sanningen själv blev uppspikad eftersom det retade människorna för mycket.
  Så länge man vet att man iaf försöker söka sanningen så är det lugnt. Känslorna är viktigt men mindre viktigt. Ba kör 😀

 8. Ja, tyvärr ser man sambandet efter att du stöttade Anitha (med rätta!), tänker främst på Calle & Alex agerande (tweets mm) därefter.

  Mina 5 cent: Amanda tror jag inte menade något elakt initialt, men att hon inte kan se sambandet med hennes story och debatten under den veckan och därmed be om ursäkt/pudla visar bara vad hon står. Tyvärr.

  Har slutat följa dessa personer (inkl Sigge) och lyssna på deras poddar. Tråkigt att det behöver bli så, men någonstans behöver en ta ställning.

  Håller tummarna för att det inte kommer fler påhopp.

 9. Schulman lever i sin egen bubbla.
  Man får inte kritisera dom men själva ser dom ner på alla andra som inte lever som dom.
  Dom har väldigt svårt att sätta sig in i andras liv o svårigheter.
  Tycker att du gör ett bra jobb när det gäller barns utsatthet, o barn med funktionsvariationer.
  Har följt din blogg några år o tycker det är synd att du slutar men tycker det är bra att du lägger din tid på din familj.

 10. Elaine. Förstår att detta ger dig kalla kårar, jag blir upprörd bara av att läsa kommentarerna av Robert och Martin. Så här kommer min första spontana känslokommentar på nätet nånsin (se upp världen!). Att du skulle vara en martyr och sprida hat är absurdum. Det är deras ÅSIKTER, men de känner inte dig. Det gör inte jag heller, men min åsikt är att du representerar MOTSATSEN. Dvs. du sprider kunskap, mod och kärlek. Du har förmågan att byta åsikt vid sakliga diskussioner vilket gör dig till inte bara en öppen och smart person, utan även en ödmjuk och nyfiken människa med integritet. Känns olustigt att ens behöva skriva det för de karaktärsdragen är så tydliga för de som tar del av din person. Hur olustigt det än känns, definierar inte deras åsikter Dig. De säger INGET om dig. Utan är symptom på ett sjukt samhälle där identitetsskapande, bekräftelsesökande och hat mixas ihop till explosiva och destruktiva medel i okunskapens namn. Troligen väger inte denna kommentar upp personangreppen för det är tyvärr så våra hjärnor fungerar. Men jag önskar så att jag kunde göra så att detta inte tog nån av din värdefulla energi och tid ifrån dig. Oavsett, kom ihåg att du är värd det bästa (vilket existerar bortom skärmar). Och du har en skyldighet gentemot dig själv att komma ihåg vem du är oavsett andras åsikter <3 Med kärlek/another survivor

  1. Lär er vad ett personligt påhopp är!

   Ni pratar som ni har förstånd till! Ju mer ni babblar ju tydligare blir det hur okunniga ni är i frågan.

   Det är ingen som hoppar på Elaine som person. Det är hennes handlingar som kritiseras.

 11. Jag tycker det är konstigt att Amanda ens är indragen i denna debatt. Den bild som Amanda lade ut och som startade detta, säger ju inte på NÅT SÄTT att hon är för pedofili. Det är att övertolka bilden å det grövsta.

  1. Det har du rätt i, att säga att hon är för pedofili är att övertolka bilden å det grövsta. Jag har aldrig trott eller tolkat bilden så. Hon citerar en av hatarna utan att nämna det och då kan man tro att det är mig hon citerar i podden. På tal om drev. Jag tvivlar inte en sekund på att Amanda är emot drev, men jag tvivlar inte heller på att hon ibland saknar känsla för andras känslor då hon gjort fel. Inte en sekund på något av alternativen.

   1. Hej och Hå Elaine…

    Nu bedömer du att A saknar vissa empatiska skill’s.

    Är inte det ett ganska grovt personligt påhopp som inte på något sätt har relevans i debatten.

    Hur tänker du som säger att det förekommer så ofta mot dig och där sätter du gränsen?

    1. Jag tror på riktigt att hon gör det i detta fall baserat på hur hon bemöter det. Det är inget påhopp, det är mitt ärliga intryck av henne efter hon reducerade mig till hatare i sin podd.

     1. När man tror något på riktigt så är det sant?

      Då får man sprida ut det i sociala medier som en sanning?

      Du får alltså hitta på något om en för dig okänd person, sprida det ryktet och när du blir ifrågasatt så försvarar du det?

      Nej Elaine! Du har inte rätt att utsätta någon för personliga påhopp. Du har inte rätt att sprida det som en sanning. Det är riktig härskarteknik att påstå fysiska eller psykiska nedsättningar som svar på varför någon tycker si eller så.

      Är det bara förkastligt med personliga påhopp när du tycker du blir påhoppad?

      Olika rekler för olika personer?

     2. Ingen är dum nog att tro att en blogg är en sanning, de vet att det är min personliga blogg och mina personliga åsikter. Det känns intelligensbefriande att förklara det självklara och jag ser vad du försöker trassla in mig i med vedertagna ”sanningar” jag aldrig hävdat som att det jag säger är universums sanning. Jag tycker inte att jag blir påhoppad, jag blir påhoppad. Ser du inte det så har du en hög tolerans för osakligheter. Hejdå.

     3. Hur du än försöker göra det till att jag är problemet så fungerar det inte.

      Du svarar inte på relevanta frågor. Du har problem med att bli ifrågasatt. Du försöker med härskarteknik, personliga påhopp och trams.

      Dina icke-svar är nästan lite roande.

      Tack för dom de visar verkligen hur självupptagen och egoistisk du är!

      Som min 5-åring när hen skriker: Ghhaa… Alla bara tänker på sig. Ingen tänker på mig.

      Ha en trevlig möhippa!

 12. Elaine, hur många gånger behöver du ladda om din insta/blogg för att läsa och besvara kommentarer idag? Du gör nu motsatsen av det du affrimerar för dig själv, ”mindre skärmtid”, ”mindre skärmdepp” , mer tid med familjen etc. Du tvingar dig själv till motsatsen, spec nu till helgen. SKIT I DET HÄR! Ingen viktig fight!!!

   1. Njut av möhippan istället, go wild ala Bredäng style! Själv hoppade jag en annnan möhippa idag, drog ”jag är gravid och trött” kortet, och njuter istället av en ”egen dag” (hoppas ingen av mina möhippa vänner läser detta LOL)

 13. Brukar använda mig av uttrycket högstadietuff om såna människor som dessa verkar vara. De är de där som sitter i coola hörnan och dunkar varandra i ryggen när nån av dem fällt nån elek kommentar till stackars mobbade som går förbi. De som skrattar åt töntiga lärare som försöker bryta igenom.
  Tror tyvärr vissa fastnar i den åldern mentalt. Du är vuxen/lärare och vad du än säger, hur bra du än argumenterar kommer de sitta med stängda öron och dunka varandra i ryggen och flina rått.
  Vi andra är här med dig ❤

 14. Hej,

  Tänk, jag vet inte alls vad du pratar om. Ibland är det skönt att inte vara så aktiv på de sociala medierna. Sedan första gången jag hörde talas om dig, på Talarforum för ett antal år sedan, har jag varit helt såld. Du är modig, rak, tydlig, intressant och verkar dessutom vara en toppenmamma och god kamrat. Jag förstår att det är svårt att inte bemöta alla påhopp men tänker att för varje gång du bemöter dem så ”eldar det bara på”. Lite som när ett barn blir otroligt arg, slåss eller lägger sig ner och sparkar på golvet. Absolut ingen idé att försöka förklara eller vara pedagoisk. Det enda som funkar är att sitta tyst bredvid och möjligen hålla barnet. Någonstans har jag lärt mig att man orkar inte vara sådär uppriven längre än ca 7 minuter… Undrar hur länge de orkar om du bara helt enkelt sätter dig ner och ignorerar allihopa. Heja dig Elaine du modiga kvinna!/En som är säkert dubbelt så gammal men ändå ett stort fans… 🙂

  1. Vad bra kommentar! Har inte heller någon aning om vad som sker i alla sociala medier och det är skönt! Finns ju mycket annat som är viktigt på riktigt i livet 🙂 men i vilket fall är jag helt övertygad om att ibland är det bättre att bara sitta still i båten och göra ingenting. Så många missuppfattningar som blir när olika personer skriver och inte alltid får fram nyanser i vad de menar. Blir lätt mycket värre än vad den egentliga avsikten var och så är något slags ping pong igång. Nej, bättre att välja när bollen ska slås tillbaka eller inte.

 15. Vad ska man ens säga? Till ett par systrar som uppenbarligen vägrar att förstå och sitter med gråten i halsen och svamlar om att flyktingar och de själva är utsatta på samma sätt som icke önskvärda…. Rimmar illa med foton på halvkilos-skålar med löjrom på terassen på Östermalm. Dessutom känns senaste podd-avsnittet väldigt regisserat…

 16. Hej! Jag var på en föreläsning med dig i Göteborg för ett par år sedan om sexuella övergrepp då jag arbetar som skolkurator och jag hamnade precis bakom dig. När du sa hej så sa jag något om att jag blev starstruck och jag menade det verkligen för jag har sällan mött en person med så mycket genuint god utstrålning. Du svarade på ett jättehärligt sätt och jag blev inte imponerad av dig för att du är känd utan för att jag verkligen fick en känsla av att du är en god person som kämpar för något gott. Brukar inte kommentera någonsin, eller egentligen bry mig så mycket om vad som händer på sociala medier men det du blir utsatt för är så fruktansvärt. Dessa personer och deras anhängare kan inte ha de egenskaper som enligt mig definierar en bra medmänniska, de kan inte ha särskilt mycket empati eller medkänsla för då beter man sig inte så. Lättare sagt än gjort men du förtjänar enligt mig bättre än att dras ner av sådana människor så jag hoppas att du kan hålla det ifrån dig för det säger inget om dig som människa.Tyvärr finns det ju personer som inte vill andra väl, de drivs av egen vinning utan medmänsklighet och dem kan man aldrig förändra, du har dock redan vunnit! <3

 17. Herre min tid…Hur orkar ni? Tjabbla om än det ena o än det andra. Till ingen som helst nytta.
  På era gravstenar får ni se till att ni får texten ” Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet”
  Mina ord är särskilt riktade till er som har barn. Livet är viktigare än en jävla podd eller blogg, era barn är viktigast av allt och låt dem slippa se en ständigt uppkopplad förälder. Jag skäms å era vägnar. Tack för mig!

 18. Meeeen vilket storstadsfenomen. Ankdammen i sin absolut renaste form. Officiell pajkastning på dagisnivå som lindas in i ord som ”kritik, konstruktiv kritik, drev” etc. Nä det är rent blaj.
  Tom jag blir arg på mig själv för att jag ens lägger tiden på att skriva detta inlägg.
  Tacohej

 19. Hej Elaine
  Jag förstår fortfarande inte hur Amandas instastory på ngt sätt kan tolkas som riktat mot dig?
  Amanda har på nära håll sett hur Sigge utsatts för ett s.k drev av människor på grund av hans åsikter gällande Mr Cool låten. Många hundra (?) människor skrev till honom och kallade honom bl a pedofil och pedofilanhängare. Alex har vid flertalet tillfällen kallats riksmobbare, ngt som Amanda vid flera tillfällen skojat om. När hon sedan lade ut en bild på dem tre där hon skojar och tilldelar dem epiteten ”riksmobbare” och ”pedofilanhängare” riktar hon ju inte på ngt sätt detta mot dig? Du har ju inte kallat dem det – eller? Hon ironiserar endast kring att personer hon känner och troligtvis bryr sig om blir kallade så av okända människor. Jag förstår inte hur ngn kan få det till att det skulle riktas mot dig? På vilket sätt? Känns som Amanda här drabbas av ”Guilt by association”, att hon inte bara får svara för sitt instagraminlägg utan får stå till svars för allt människor i hennes nära omgivning gjort, sagt eller skrivit. Jag anar att du ser inlägget i en annan kontext utifrån vad du upplevt men från hennes sida var det troligtvis endast ett inlägg som drev med benämningarna ”riksmobbare och pedofilanhängare”.
  Jag vill avsluta med att säga att jag har uppmärksammat att du vid flera tillfällen har behandlats illa på sociala medier och att det finns de som på allvar ifrågasätter dina motiv med ”tre ska bli noll” Det tycker jag är rent ut sagt vidrigt för det är tydligt var ditt engagemang kommer ifrån. Det du gör är både viktigt och modigt!

 20. Jag tror inte att Amandas story hade ngt med dig att göra alls. Om du känt att andra i familjen kritiserat dig kanske det inte är så konstigt om du tror det. Det Sigge och Calle exempelvis säger om dem måste ju stå bara för dem. En sak som kan vara bra att tänka på, men svårt, är att det finns så många som varit utsatta för pedofili och våldtäkter och aldrig pratar om det. De personerna kan bli utpekade för att vara pedofilanhängare i sådana här hemska drev som skapas. Du är öppen och offentlig med hur du jobbar för utsatta barn. Jag och många andra som jobbar med det på heltid skulle aldrig skriva ett ord om det på nätet. Försöker att inte prata om det överhuvudtaget. Man kan välja att göra det på olika sätt och inget är bättre än ngt annat. Det jag vill få fram är att du inte är ensam i kampen, att man inte är ensam om att driva en fråga, äga en debatt eller ha varit utsatt. Om man kan tänka så kanske man kan bli mindre ledsen och ta åt sig mindre av sådana här saker. Sen är det viktigt att komma ihåg att andra kanske varit med om ngt liknande eller värre än det man själv varit med om och då är det lättare att se med kärlek och lugn på det mesta. Man vet inte vad ens medmänniskor har för sår och vad de gått igenom o alla människor är lika värdefulla! Du är inte ensam om det du varit med om och jag menar det på ett snällt sätt nu. Inte att du gjort något fel!

 21. Schulman-klanen mår psykiskt dåligt. De mobbar för att de själva blivit mobbade av sina föräldrar. Stackars satar.

  De har stort bekräftelsebehov och gillar ja-sägare.

  Du är för ärlig och empatisk – de klarar inte av det Elaine, men vi är många som håller på dig ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..