Godkväll mina c(s)himpanser

Hoppas ni har det bra! Jag håller på att göra mig rosa för Victoria Skoglund 50-årskalas. Jag är så taggad, men kommer inte stanna alltför länge eftersom jag fortfarande känner mig krasslig. Men jag åker i alla fall till dörren och säger grattis på en armlängds avstånd. Jag kanske är nitisk och för principfast men jag själv avskyr de som ringer en samma dag festen är och säger ”tyvärr” eller ställer en massa frågor när man stressar för att ordna festen. 

Bild 2018 08 25 kl 17 40

Visst var det kul med alla på instagram som inte förstod mig pegboard i gästtoaletten! Jag fick en massa förklaringar på skillnaden mellan stol ”chair” och ”share”. Sen att några tyckte att det skulle stå Chair istället för Share för att det passade bättre med Buy Sea Chair Ten. Vad de ser för logik med den kombon av ord övergår mitt förstånd, men kul var det.

Nu ska jag plocka upp Rania och Fanny för att gå på Pink Party, så så kul! Här på Elle-galan 2015. 

54

 1. Sofia skriver:

  Nope, nu följer problemet med till mobilen.

  /Hmm

 2. Ewa skriver:

  Lika lika som skjuta och tjuta

  1. Elsie skriver:

   Då uttalar du garanterat chair eller share fel.

   1. Ewa skriver:

    Nej, med års pluggande engelska på universitetet , skulle inte tro det. Vi har inte en motsvarighet till CHair i svenskan, det finns i äldre skånska, som kan låta tkyrka. omöjligt att skriva fonetiskt i kommentarsfältet. Men jag är helt säker på det jag säger. Share ett ljust Sju, men många säger det lägre ner. Och inte ett r i slutet i uttalet, tack, i brittisk engelska.

 3. Ewa skriver:

  Chair och share låter ju inte ens lika 🙂

  1. Elsie skriver:

   Jo de låter lika, fonetiskt är den enda skillnaden s/c.

  1. A skriver:

   Inte alls. Chair har ett t-ljud i början på ordet, det har inte share (varför det senare egentligen borde passa bättre uttalsmässigt i skämtet eftersom det har samma ljud som stjärt).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..