Varför göra livet surt för dina barns förälder?

Jag har sagt det förut men berättar det igen nu när det är separationstider. 90% av alla separationer i heterosexuella förhållanden initieras av kvinnan. När de väl separerar så är de ju så klara de kan bli. Men ett mått av dåligt samvete brukar väl finnas hos vissa och därför fattar de dumma beslut.

Jag har hört om frustrerade män som tar den enda kontroll de kan när de blir lämnade – den ekonomiska kontrollen. Ber sin respektive att skriva på ett papper som inte är till hennes fördel. Nästan som att

Ok du får lämna mig om du skriver under detta

Och många kvinnor gör det, fylld av dåligt samvete och längtan efter tid bort från maken. Så mitt tips till er är att inte skriva på pappret. Ta tid och tänka, ta en jurist. Era barn förtjänar föräldrar som har bra förutsättningar. Inte en som har det och ger pissiga omständigheter åt den andra.

Varför gör vissa så. Gör livet surt för den andra föräldern. Även om hon inte vill ha dig så är det faktiskt inte så dumt om mamman till dina barn har det bra.

I Gustavs och mitt fall så är det jag som har det ekonomiska övertaget. Vi har inte skrivit på äktenskapsförord. Så skiljer vi oss så är hälften hans. Det är väl toppen eftersom han är pappa till våra barn. Han kommer alltid att vara viktig för han och jag har satt tre liv till världen och mår han bra så är det bra för barnen och mig. Jag skulle se till att vi båda skulle ha det bra om vi skulle separera. Så tänker jag. Jag tycker fler borde tänka så ist för att köra ekonomiska krig med barnen emellan som ledsna åskådare.

Undrar varför man vill göra livet surt för den som lämnar en, särskilt när den som lämnar en är mamma/pappa till ens barn. Den personens välmående borde vara av högsta intresse oavsett hur kär/okär hen är i dig? Jag skulle hata om Gustav lämnade mig för en annan, men jag skulle inte vilja att han mådde skit eller bodde i en 1:a för att jag roffat åt mig de ekonomiska fördelarna. Men ändå finns det småaktiga människor som gör just det. Roffar åt sig och tänker ”HA, hon kanske lämnar men JAG HAR HUSET!”. Skriv inte på ett papper för att han är sur för att du ska separera. Ditt dåliga samvete är inte värt din ekonomiska framtid. Ta’t lugnt, ta en advokat först.

Om Gustav lämnar mig för en annan så ska han fortfarande ha det bra. MEN TJEJEN HAN LÄMNAR MIG FÖR FÅR BO I EN BUR UTANFÖR HANS HUS. 😀❤️så.

 1. Anna skriver:

  Jag förstår vad du menar, men jag tycker ändå att mycket beror på situationen hur man delar upp vid ett uppbrott. I min situation t.ex., så jobbar jag 100%, hade sparat mer än en halv miljon till en insats till en lägenhet, medan jag träffade en man som aldrig någonsin jobbat heltid, inte har mer utbildning än gymnasiet, fortsatte att jobba deltid även när vi skaffade barn och han har aldrig sparat en krona innan han förstod att vi skulle köpa lägenhet vilket betyder att han möjligtvis kan gå in med 50-100 000kr. Med tanke på att han inte haft koll på ekonomin och ställt upp för andra är det inte ens säkert att han kan få ett bolån. Så om vi skulle splittra så skulle jag definitivt inte vilja dela 50/50 på en lägenhet. Respektive insats skulle vi få, och resten beror på om han kan låna eller inte. Om han inte skulle kunna få ett bolån så skulle jag äga lägenheten till 100%, men då självklart också själv stå för alla lån och räntekostnader under tiden vi skulle vara tillsammans och bo där. Jag ser detta som en skyldighet till vår son, att om jag har slitit, jobbat och nästan sprungit in i väggen på köpet så är min ekonomi mitt ansvar och jag ska kunna ge min son ett hem i en lägenhet där han får ett eget rum. Sonens pappa kan ju göra precis som jag, jobba 100% och spara pengar och på så sätt säkra sin och sin sons ekonomiska framtid. För min del handlar det här inte överhuvudtaget om att göra livet surt för den andre, för min del handlar det enbart att jag som kvinna ska kunna stå på egna ben och inte vara beroende av en man, och det är precis det jag försöker uppnå genom utbildning och besparingar. Varför ska jag förlora en halv miljon av mina egna hårt intjänade pengar, som jag tjänat genom att jobba extra sen jag var 15 år hela tiden under mina studieår, när sonens pappa inte ens jobbar 100%, aldrig har sparat varken pengar eller saker till framtida boende och jag har halva mina föräldrars källare full med flytta hemifrån presenter som jag önskat mig och fått i över 10 års tid?

 2. Ellen skriver:

  Jag har själv vart i den sitsen att jag skrev på att mitt nuvarande ex fick ALLT inkl hus som dubblats i värde sedan vi köpt det, tre bilar samt 4000 :- i månaden av mej som skulle hjälpa han med räkningarna på huset eftersom det var jag som ville skiljas…. Detta resulterade i att jag inte hade tillräckligt för mina egna räkningar o h hamnade hos kronofogden! Självklart var det helt jävla idiotiskt korkat gjort av mej att gå med på hans krav men när man är i den sitsen och vet hur arg och förbannad samt hur exet kommer att göra livet surt för en om man inte skriver på så är det i den stunden helt enkelt lugnast att göra som han vill.
  Det jag vill säga är att jag håller med dej Elaine om att man inte ska skriva på nått sånt men innan man själv vart i det så är det lätt att ge goda råd för just där och då vill man bara få det så lugnt som möjligt och inte reta upp motparten

 3. Alltså jag förstår verkligen vad du menar.

  Ligger själv i skilsmässa då jag inte vill gå med på ett öppet förhållande med min man. 🙁 han har verkligen ändrat sig helt det senaste året och blivit en helt annan människa. 🙁 den sorgen. Inget är fel säger han i vårat förhållande, men han vill uppleva mer. Mer eller bara kvinnliga vänner och chanserna att kanske få h sex med nån.

  Vi har bott borta från Sverige sen 2008. 3 barn . Jag ingen utbildning. (Jag vet, jag vet klassiska kvinnor fällan. Inget utbildning, varit hemma med barn) omständigheterna i USA där vi bodde i 7 år var så att jag inte fick jobba. Nu bor vi i Tallinn och jag jobbar, men inte ens chans att jag kan klara mig på min lön själv. Så kass betalt.

  Han vill egentligen inte skiljas. För honom har inget ändrats. Han vill ha oss (familjen) men ett fritt liv att göra vad han vill när han känner för det. Inget kommer påverka oss säger han.

  Vi har inget äktenskapförord. Tack och lov kommer jag få pengar från hela vårat 16 årig liv tillsammans vi har sparat och med en försäljningning av hans företag.

  Jag förstår, men han har svikit så mycket och rört runt att jag faktiskt inte vill ha en relation alls med honom när vi skilt oss. Jag känner så mycket för honom trots svek, så det skulle göra våran relation helt outhärdlig för mig så bara kommer drömma att få honom tillbaka fast jag kanske inte vill… Gahh, förvirringen är stor. :-/ jag vet, sånt är livet. Men alltid trist för den som inte ville skiljas….

  Men man kan väl hoppas att han är barmhärtig för alla 12 år jag stannade hemma hos barnen och hjälpte till i skolan med där vi bor… Den som lever får se.

  Önskar bara detta var en mardröm. För som jag har älskat honom och som vi har gått igenom saker tillsammans….

 4. Happy skriver:

  När jag träffade min nuvarande sambo frågade jag massor om han och exets skilsmässa. De har väldigt olika förutsättningar ekonomiskt och han bidrar varje månad för att hon ska ha det bra. Ibland tycker jag till och med att han går för långt och ifrågasätter – men i slutändan är ju hans stora hjärta och omtanke viktiga egenskaper som jag älskar hos honom!
  Det är stort att vara snäll mot de som sårat <3

 5. N skriver:

  Vi har varit tillsammans i 5 år, gifta i 3 av dom. När vårat första barn föddes (Vi har 3), kom vi överens om att sitta lugnt i båten även fast det är stormigt med 3 småttingar. Sömnbrist, stress, knapert i kylen ibland, vända på slantarna och väldigt tråkigt icke existerande sexliv emellanåt. Vi har lovat varandra i nöd och lust och så får det bli. Stora beslut tar vi först när vi lämnat småbarnskaoset. Men, självklart kan ju läget bli ohållbart och då är våran plan B att sälja huset och se till så att båda parterna kan köpa bostadsrätter inom kommunen (mindre småstad), för att vi båda vill att barnen ska ha trygga fasta boenden.

  1. Anna skriver:

   Jag älskar att ni har en konkret plan. Det kan många gånger vas svårt att prata om när relationen fungerar bra men väger upp för många tårar och konflikter om det skall diskuteras i tuffare tider 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..