När man vill måla sin vita man svart, i en vecka!

Älskade vänner! Hoppas er dag var bra! Jag känner verkligen hur jag sakta fasar ut bloggandet och hur lite jag dokumenterar min vardag, istället får jag uppleva den. Bara en sån sak. Selfies har nu ett bäst före datum i min värld eller i alla fall en sällsynt företeelse i min vardag, så kul!

Idag missade jag tåget till Min destination så jag fick ta bilen. Man kan ju inte göra annat än att köra och se Sveriges vackra landskap. Jag tog in allt grönt och suckade flera gånger över hur vackert allt är.

Två föreläsningar hade jag i Vingåker, en sån vacker stad.

Gustav och jag hade förresten ett politiskt tjafs. De politiska diskussionerna går heta hemma hos oss. Han berättade hur han troligen skulle rösta, ”En röst för småföretagarna”.

Jag: MEN HUR KAN DU HA DEN MOTIVERINGEN?!

Gustav förvånad: Men VI är ju småföretagare.

Jag: Men världen är STÖRRE ÄN OSS! Det är som min delar av min puckade familj Bergqvist sa om fastighetsskatten för några val sedan ”då kanske inte vi har råd att behålla vår ö”. Jag tittade på dom och sa ‘Ni har en ÖÖÖÖ, en jävla Ö. Ni är oroliga för er Ö, jag är orolig för svenska medborgare som inte har ett skit!”

Gustav: Småföretagare skapar jobb, det skapar jobbmöjligheter åt alla som flyktingar tex.

Jag: Det där är bara skitsnack. Inte ens svenska medborgare med invandrarbakgrund får jobb av småföretagare hur fan ska flyktingar få det? Faje fick ju byta namn i sin jobbansökan.

Gustav: Jag håller inte med.

Jag: Det finns inget att hålla med om, det är så det ser ut du har sämre förutsättningar att få jobb med ”fel” efternamn och/eller hudfärg. Kolla hudskalan på vilken arbetsplats som helst.

Gustav blir tyst.

Jag: Jag vill måla dig svart en vecka med ett nytt efternamn och så får du se hur småföretagandets fördelar hjälper dig i vardagen.

Hur går diskussionerna hemma hos er? Jag kommer rösta större än mig själv och mina ”skattefördelar” jag kommer rösta ideologiskt och för barnen. När jag gjorde Svts skattning så blev jag Miljöpartist, men jag vet inte vad jag ska rösta än.

 1. Malin skriver:

  Hej,tycker det är synd att du drar alla småföretager över en kam. Jag är småföretagare, har 16 st medarbetare. Av dessa är 1 person från Irland. 1 person från USA, 1 person från Brasilien, 1 person från Chile, 1p från Tyskland, 1p med Finska föräldrar.
  Små företag skapar arbetstillfällen!

  Hälsningar/Malin

 2. TL skriver:

  Hög igenkänning på diskussion. Här hemma mkt kring om en röstar för att det bekräftar ens identitet eller om det verkligen är på en politik som bäst leder oss in i en hållbar framtid. Jag har jobbat massor med mina egna tankar kring valet. Alltid röstat M men nu är jag snarare S/mp/c. S för att de har en historik av att ta ansvar för samhället – mkt av det vi tar för givet idag har de byggt. Folkhemmet. De skulle inte sälja ut värderingar för att regera (som M tyvärr riskerar göra)” – så makthungriga att det skrämmer.) MP för att de på riktigt visat att de SER de globala hot vi står inför med klimatförändringar. De är modiga och vågar bryta normer. Per Bolund har tex varit alldeles strålande för att som finansmarknadsminister få bankerna att arbeta med hållbarhet. C för att Annie är en trygg modern ledare. Men väljer hon alliansen så nej tack. Jag hoppas hon vågar bryta den förlegade blockpolitiken om det blir en sådan situation.

 3. Sanna H skriver:

  Jag klipper in mitt Facebook- inlägg som jag la ut för någon vecka sedan. Min man och jag är överens, tack och lov. Något annat hade provocerat ihjäl mig 😀

  Så vad är viktigt för mig i livet och därmed i valet i september?

  Barns och ungas psykiska välmående.

  Vi måste ta hand om miljön. Utan den dör vi. På allvar. Simple as that.

  Människors lika rätt till liv- assistans åt alla som behöver.

  Solidaridet- vi hjälps åt. Vi som har ger lite mer åt de som inte har och vi hjälps åt att betala så alla har rätt till sjukvård, skola och omsorg på lika villkor.

  Människor som flyr krig måste få en plats att bygga upp ett liv och en tillvaro på. Sverige ska vara en av de platserna. Det löser vi.

  Vi ska inte höja pensionsåldern eftersom vi har unga som måste få komma ut i arbete.

  Vi måste ha ett samhälle där män, kvinnor och hela spektrat av människor inom hbtq värderas lika och har lika rättigheter.

  Vi måste titta på hur man beskattar enskilda firmor utan anställda- det funkar inte som det är idag. Den frågan finns det inte ett enda parti som bryr sig om och den är viktig, men min värdegrund är viktigare och människors rätt till liv är viktigare. Så jag väljer parti att rösta på utifrån vad som bäst stämmer överens med det samhälle jag vill ha. Inte utifrån vad jag personligen får pengar i plånboken av. Jag är inte den viktigaste, jag är en del av en helhet. Jag vill att jag och alla andra ska få må så bra som möjligt och ha det så bra som möjligt.

  Om jag är arg på samhället, på politiker, så har jag rätt att säga det och jag har rätt att vara arg. Men det är inte okej att kasta skit och skuld på någon annan individ för att jag är arg.

  Det parti som bäst stämmer överens med mina åsikter är Vänstern. Därför röstar jag på dem.

  1. Petra skriver:

   Men gud så bra skrivet! Precis så känner jag med, och jag kommer också att rösta på vänstern. Får jag ”låna” dina ord?

   1. Sanna H skriver:

    Javisst, skriv gärna att det är citerat:-)

    1. Petra skriver:

     Tack 😊. Jag ska skriva att det är citerat. Kram ❤

 4. Clara skriver:

  Så bra inlägg!!! Du är så vettig. ❤️

 5. Hanna skriver:

  Snälla fortsätt diskutera med Gustav Elaine, det är så himla viktigt att inte vara egoistisk i detta val. Går inte att endast utgå från sig själv och sitt företag, en måste tänka längre än så. Att rösta blått ger per automatik mer makt åt SD för alliansen kommer förr eller senare att samarbeta med SD. M har redan gått ut och sagt att de kommer att stötta SD och samarbeta med dem, endast för att de ska få regera. Vänstern arbetar också för småföretagen, de vill förbättra det sociala skyddet för dem så att de kan få pension och föräldraledighet, samt att de vill ta bort sjuklöneansvaret så att det blir billigare att anställa. Om Gustav tänker rösta blått för att det blir ”lättare för flyktingarna att få jobb pga de vill stötta småföretagen” så har han helt fel, röstar en blått kommer de inte ens finnas några flyktingar här, de kommer sätta stopp för det. Gör den rödgröna politiken starkare, för det kommer resultera i att SD får det svårare att få igenom sin politik. Rösta för mänskliga rättigheter, för allas lika värde, för jämställdheten, för antirasismen och för samhället, rösta V!

  1. Hmm skriver:

   Tro mig, S kommer också sammarbeta med SD om det skulle innebar att de fick behålla makten. Som så ofta annars är deras löften tomma ord.

  1. F skriver:

   Man får självklart rösta hur man vill och tycka vad man vill om respektive parti, jag kommer själv rösta rött, MEN… vi kan väl försöka hålla oss till sanningen? M har tydligt och klart meddelat att de INTE kommer samarbeta med SD. Däremot står det SD fritt att stödja M och alliansen om de försöker bilda regering, precis som alla andra partier. Det/de partier som försöker bilda regering behöver 51% stöd i riksdagen och som läget ser ut idag är det alltså nödvändigt för samtliga regeringsalternativ att de får stöd över blockgränserna alternativt av SD. Det är absolut inte samma sak som att samarbeta med SD. Jag har hört Ulf Kristersson tydligt lova att de inte kommer att samarbeta med SD minst tio gånger, så jag begriper verkligen inte hur du lyckas få det till att de har meddelat att de ska samarbeta med dem? Det är helt enkelt inte sant.

   1. Hanna skriver:

    Ulf Kristersson har flera gånger sagt att han kommer att göra allt för att bli statsminister och att han kommer att ”köra enda in i kaklet”. Hur tänker du att han ska bli stadsminister utan SDs stöd? När Kristersson får förfrågan i intervjuer så pratar han väldigt tydligt runt frågan och ger inget tydligt svar på hur de ska göra, lyssna ex på Sverige radios utfrågning. Det för mig är ganska tydligt att får de chansen att regera, med SDs hjälp, kommer de ta den. Så nej det är verkligen ingen osanning i det jag skriver.

    1. F skriver:

     Citerar dig:
     ”M har redan gått ut och sagt att de kommer att stötta SD och samarbeta med dem” – Det ÄR INTE SANT.

     Att du påstår att de har sagt att de ska samarbeta tänker jag inte ens fortsätta bemöta, för det är verkligen bara rakt av fel.

     Att SD möjligen kommer rösta för att alliansen kan bilda regering är INTE detsamma som att M skulle stötta SD, det är långt ifrån. Bägge blocken är beroende av att antingen SD eller något/några partier på motsatt sida röstar för att ”motståndarna” ska kunna bilda regering. S kommer inte heller kunna bilda regering utan blocköverskridande stöd eller stöd från SD. Att ett parti ger stöd för regeringsbildning betyder inte att man får gehör för sin egen politik, utan att man ger de som vill bilda regering förtroende för att göra det. Med din inställning så antar jag att du kommer att pusha lika starkt för att S (eller V eller MP för den delen) ger alliansen stöd i en situation där de försöker bilda regering, för att slippa att de är beroende av stöd från SD?

  1. TL skriver:

   Precis så. En röst på blått är att riska värderingar kring solidaritet, alla människors lika värde etc. lyssna bara på KD hur de slirar. Moderaterna skrämmer mig eg mest. Titta tillbaka på deras senaste år oxh kom ihåg att partiet är mer än sin partiledare .. detta parti har ingen politik för stt komma till botten med problem. Deras lösning stavas alltid tuffare tag, skärpta straff… ingenstans finns stöd för att det blir ett tryggare samhälle. Snarare det motsatta med ökat våld, hårdare ton, mer hat oxh hämd. Vi har ett av världens bästa länder. Det är byggt genom en grundläggande tro på alla människors lika värde, humanism och tilltro till vårt land och vår gemenskap. Det är till den agendan vi nu bör vända oss för en politik som varsamt lotsar landet genom de utmaningar vi och världen kommer ställas för kommande 5-10 åren.

   1. Hmm skriver:

    1”Vi har ett av världens bästa länder.”

    Det är Sverige faktiskt inte.

    2”Det är byggt genom en grundläggande tro på alla människors lika värde…”

    Det är faktiskt inte heller sant. Studera S genom åren. Och nej jag pratad inte om under andra världskriget utan retorik från både Ingvar, Göran mfl. Ja t o m självaste Palme tyckte det var viktigt att skydda den svenska arbetaren först och främst och sedan visa solidaritet med resten av världen.

    Och V och deras historia behöver jag inte ens gå in på hoppas jag? S har genom tiderna sett V som stort hot och fiende och det är enbart på senaste tiden som de börjat sammarbeta. S har alltid genom tiderna sett komusim för vad der är, ett hot mot demokrati och att sötta diktatur och har därför var direkt avskydda av S-väljarna.

    Och jag håller fast vi mitt uttalande högre upp. Vänstern har direkta felaktiga och förutfattade meningar om blått men inte nog med det verkar det som. Ni verkar vara duktiga på att skriva om historien som det passar er. Och där går S i bräschen. Det gäller även själva partiet.

    1. Hmm skriver:

     PS Glöm inte hur det lät innan SD började komma på tapeten. Då skulle borgarbrackorna hängas högt och deras hus brännas ner.

     Är det någon som alltid kört med hat och inte varit främmande för att få igenom sina åsikter med våld då är det vänstern. Vet ingen inrikting som har haft mer hat i sin politik än dem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..