Du och jag Pascal

Det har varit helt magiskt att få umgås med min bubbis hela förmiddagen. Vi lämnade Evelyn på förskolan och allt går bra där förutom att hon matvägrar.

Hon har inte ätit lunch på förskolan på fyra dagar nu så jag har bestämt att hon får vara hemma med mig imrgn. Hon behöver få i sig alla mål mat som alla andra. Hemma äter hon alltid.

Jag har fått så fina kommentarer om podden. Folk mejlar och tackar. Avsnittet blev väldigt genuint och på riktigt. Jag är så glad att jag får plats som både retoriker och barnrättskämpe i en och samma podd. Har du inte lyssnat än så gör det. Nu ska jag sova då tv4:as taxi hämtar mig 05.45 imrgn. Godnatt❤️

 1. Petra skriver:

  Korta veckor eller korta dagar verkar som en utmärkt strategi! Min son äter aldrig på ett nytt ställe (som under semestern), men kan då acceptera förpackad mat som små yogurt och klämmisar. Kanske kan hon få med sig mat om matvägran skulle dra ut på tiden.

 2. L skriver:

  Fin jakke! Hvor er den i fra?

 3. Anna skriver:

  Hej Elaine! Nu vet jag inte om det är något speciellt med mat och Ws men om det inte är det så kan jag ”lugna” med att det verkar vara rätt vanligt att barn hoppar över mål. Vi har haft rätt stora problem med mat och ett av barnen men fått stöd av läkare och andra att det är ok och att alla behöver inte äta på samma sätt. Det kan vara för mycket intryck eller att de inte är sugna och äter på kvällen istället. Nya smaker kan vara väldigt svårt för vissa även om de ätit allt tidigare och äter bra hemma så smakar det inte likadant borta. Men jag tyckte mig kunna andas lite lättare när jag blev påmind om att man behöver inte ära varje dag, viktigast att dricka. Svårt att köpa det som förälder men jag för det i alla fall vidare till dig i all välmening!

  1. Sanna skriver:

   Jag jobbar som förskollärare och kan bara hålla med i vad Anna skrev. En del barn äter bara på förskolan och inte hemma, en del barn äter bara hemma. Det är så otroligt individuellt. Kanske gör Evelyn så i en tyst protest för att hon börjat på en ny förskola där hon inte är riktigt trygg än? Det kommer släppa i så fall. Kanske är hon inte hungrig för hon åt så mycket till frukost? Det finns så många infallsvinklar kring barn och mat. Huvudsaken är att hon ökar i vikt som hon ska. Ni kan säkert få en extra vägning på BVC om ni är oroliga. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..