Vet inte vart jag ska börja…

Jag är så jääääävla tacksam för allt. Det här är bara början på så mycket. Jag fick ett samtal från en 16-åring vars pappa gjort hemska saker mot henne. Vi grät ikapp i telefon och jag förklarade hur stark hon är som bryter tystnaden i 16-års ålder.

I taxin från Trollhättan så berättade taxichauffören att han drömmer om att åka motorcykel tillsammans med andra som gör det för utsatta barn och kvinnor. Vi hade ett sånt fint samtal. Lennart. Vi berättade om vad vi båda hade varit med om och han sa:

Elaine, vi är syskon för vi har varit i helvetet och tillbaka. Det är vi alla som varit där.

Sen kramades vi länge. Världen är så jävla jävla fin. Det här är bara början på något stort och fint. Nåt bättre.

Jag slutar blogga när jag har visat huset som utlovat. Puss

 1. Linda skriver:

  Du fantastiska person❤️ Du gör ett sådant viktigt jobb med att upplysa och få människor att vakna till. Jag hoppas innerligt att du inte slutar blogga, även om jag förstår dig❤️ Rent egoistiskt vill jag läsa och lära mig mer av dig. Ps: jag vill inte se huset😜Ds

 2. Ewa skriver:

  Jag vet var jag skall börja och vart jag är på väg. Kampen mot heders-våld och mord, kampen mot barnäktenskap här i Sverige. En flicka i grannskapet skulle föras utomlands för att giftas bort. Vi grannar kontaktade polis och soc, de agerade kraftfullt, föräldrarna är nu utvisade och flickan tas om hand. Hon får nu umgås med jämnåriga både pojkar och flickor och hon mår bättre för varje dag.

  1. TL skriver:

   Känslan av att ha räddat en persons liv. Älskar medmänniskor som ser. Bravo Ewa!

   1. Ewa skriver:

    Tack, det känns hjärtevarmt 🙂

  1. Sima skriver:

   Hej ni tror ni hjäpte henne. Men sanningen är ni har gjort henne föräldralös nu. Ni har gjort henne ensam och vilse. Om hon inte hitta r familj bland nya folk kan hon känna rotlös resten av livet. Allt har en pris att umgås med jämnåriga är inte alltid största frihet en.
   Jag är själv från hederskultur.stötta henne genom livet. Hoppas hon hittar balansen och får förståelse av egen familj.
   Bästa vore grannar e prata de med föräldrarna och ändra deras syn

 3. Du är så otrolig Elaine, det du gör, du skapar en ny rörelse, du har fått folk att vakna, både utsatta och icke utsatta. Du har fått folk att reagera, göra något, agera, lyssna, prata och tillsammans röra sig framåt. Tack. <3

 4. Anna skriver:

  ”I taxin från Trollhättan” !!!
  Har du varit i Trollhättan idag utan att berätta det?

 5. Lila skriver:

  Elaine, efter att ha läst din blogg så har jag pratat med mina barn om detta vilket jag tror gjorde att mitt ena barn vågade berätta att en vuxen i närheten gjort lite konstiga saker, inga övergrepp men lite gränslöst. Hon trodde att vi skulle bli arga av att hon berättade, därför hade hon inte sagt något. När jag nu börjat prata om att ingen får röra på en så vågade hon berätta. Du är fantastisk Elaine, vill tacka dig, fortsätt, början är redan lagd och vi andra ska hjälpa dig att fortsätta! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..