Amningsuppdatering och en bänk av spillvirke.

LRM_EXPORT_20190115_105212
LRM_EXPORT_20190115_105420
LRM_EXPORT_20190115_105558
LRM_EXPORT_20190115_105252
LRM_EXPORT_20190115_111545
LRM_EXPORT_20190115_111714
LRM_EXPORT_20190115_111504
Jag ska erkänna och säga att jag blev lite deppig efter vår start med det stora sluta-amma-racet i början av förra veckan. Vinnie fick ju någon form av influensa dagen efter och sedan var det kört. 1.5 dygn av icke ammande var förgäves och jag kände mig misslyckad. Jag klarade inte av att han låg och yrade i feberdimmorna, varken åt eller drack också skulle jag uppe på det vägra honom bröstet. Jag gav med mig. Efter en veckas sjukdom blev Vinnie äntligen bra i söndags! Det har varit en riktig pers och vi var på väg in till akuten både en och två gånger men landade hela tiden i att det bästa var att stanna hemma med feberhämmande och fri tillgång till bröstet och näringen där. Det blir till att ta nya tag efter helgen när Christian är hemma efter ett par nätters resande igen. Suck.

I söndags var både min och Vinnies energi tillbaka så jag och min syster passade på att bygga en liten bänk av enbart spillvirke i hallen. Jag nämnde det i förbifarten för min syster och som de ”doers” vi är så gjorde vi slag i saken direkt. Inget fancy eller avancerat, några reglar, lite stödklossar och en bred gammal bräda fick utgöra hela konstruktionen. Egentligen hade jag tänkt att betsa bänken men eftersom vår hall måste vara den absolut sämst planerade hallen för en trebarnsfamilj så blev det att måla in den. Ett rum eller utrymme som är smalt och litet upplevs lätt plåttrigt och då är det en fördel att måla in både möbler och lister som vi gjort. Vi satte en knopplist över bänken där vi hänger det som används mest. En påse med barnens mössor och vantar tar lite plats och blir en snygg detalj tycker jag!

Bänken är verkligen helt perfekt för barnen att sitta på när skorna ska på eller i väntan på att gå ut. Vinnie satt redo i morse innan vi skulle åka till förskolan med Blake, dock utan strumpor haha.

 1. Det är så typiskt med sjukdomar att infalla när man verkligen inte behöver det.
  Vi hade liknande när vår tjej slutade med napp och 1 dag senare blev förkyld men hon tog det rätt bra ändå eftersom vi redan gett bort napparna till Tomtens alla nissar och hon fått en present tillbaka.
  Hoppas denna gången går bättre för er

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Varför leka i ett barnrum när det finns vardagsrum?

LRM_EXPORT_20190109_162436
LRM_EXPORT_20190109_162345
LRM_EXPORT_20190109_162547
LRM_EXPORT_20190109_162130
LRM_EXPORT_20190109_163106
LRM_EXPORT_20190109_161912
LRM_EXPORT_20190109_162051
När vi bestämde oss för att göra i ordning ett (lek)rum till Vinnie så var det här mitt första inköp. En liten hylla med små fönster på sidorna med små gardinstumpar i. Ett skåp att leka i som ett dockskåp eller fylla med finheter. Jag håller alltid extra utkik efter förvaringsmöbler när jag är på loppis eller i secondhand butiker och det här hittade jag precis så för under hundralappen! Allt behöver inte vara sprillans nytt i ett hem, tvärtom! För att skapa karaktär i ett rum eller i ett helt hem så tycker jag att äldre möbler verkligen behövs. En blandning är det bästa!

Som det är just nu så blir det inte allt för ofta som det leks uppe i Vinnies rum, än mindre sover. Hos oss så sker leken främst i vårt vardgasrum och i köket. Alla vill vara tillsammans och vem behöver en bilbana när man har köksbordet? Då har vi ändå inrett vårt loft för lek och det ligger i direkt anslutning till kök och vardagsrum, men nej det duger tydligen inte. Någon som känner igen sig? Jag tror jag spenderar minst en timme per dag med att plocka undan leksaker som ligger precis ÖVERALLT. Jag brukar tänka att det lika väl kan få ligga där tills barnen somnat men jag kan inte riktigt hejda mig.

Ang Vinnies amma eller icke amma så ska jag erkänna att igår natt slets bröstet fram igen. Tempen visade över 40 grader och vi hade svårt att få i honom vätska så jag gav upp. Jag försöker att inte se det som ett nederlag men det är svårt. I natt har vi också ammat då febern varit lika hög men nu på dagen verkar det bättre och har vi flyt så kanske vi fixar en amningsfri natt inatt! Tack för alla er tips ang att sluta amma och spända bröst, snart är vi där igen, vi ska INTE ge upp!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vår första amningsfria natt!

LRM_EXPORT_20190108_123026
LRM_EXPORT_20190108_122841
LRM_EXPORT_20190108_122717
LRM_EXPORT_20190108_123124
Den här lilla hjälten, vår lilla Vinnie boy! Igår kväll efter att Christian kom upp efter att ha nattat Vinnie utan amning eller välling så sov han i princip i 3 timmar i sträck! Helt klart någon form av rekord och jag vågade inte säga det högt förrns idag. Natten var allt annat än harmonisk utan mest ett virrvarr av skrik, gnäll och dåsighet. Jag gick och la mig i vårt gästrum när Vinnie vaknade till efter 23 och efter det har Vinnie och Christan kämpat ihop, natten igenom. Jag har hört skriken, varit villig att ge upp och gå ner och amma säkert ett tiotal gånger men Christan var stenhård.

Vid sju vaknade jag bredvid Blake i hans säng. Han hade vaknat i tumulten under natten och ingen blev gladare än jag. Att ligga helt ensam i en stor säng har jag inte gjort på säkert över 1.5 år så att få lite närhet och ligga och kramas under ett varmt täcke var precis vad jag behövde efter några timmar ensam.

Natten gick alltså helt utan amning (lite handpumpning för att lätta på trycket för min del då) men med lite andra trix. Christian gav Vinnie en grötklämmis vid ett tillfälle och de låg och tittade på bilder på mobilen vid ett annat. Allt för att skapa lugn och för att Vinnie inte ska haka upp sig i gråten. I morse var det ingen av oss som var direkt pigg och Vinnie somnade i Christians knä i soffan efter bara en halvtimme uppe.

Efter lunch var Vinnie redo för sängen igen. De vakna timmarna under natten tog verkligen ut sin rätt och till min lycka så fick JAG honom att somna i sin egen säng utan amning! Han knorrade runt en stund, grät en liten skvätt men la sig till slut lugnt på mage och snosade in. Precis som på bilderna, inget fixat bara precis exakt som det faktiskt var!

På eftermiddagen fick Vinnie feber och sedan dess har han ätit dåligt och inte velat somna för natten trots ihärdiga försök av Christian. Vi får se hur natten blir. Känns så typiskt att febern kom just när vi fått igång detta men vi fortsätter och ser var allt landar.

Jag måste rådfråga er som slutat amma lite mer abrupt, hur gjorde ni med spända bröst? Mitt ena bröst är just nu som ett klot och jag är tvingad att handpumpa lite då och då för att lätta på trycket. Hur gör man? Kommer mjölken bara försvinna eller ska jag fortsätta pumpa? Med Engla och Blake skedde det mer successivt och jag hade aldrig det här problemet.

 1. Hej!
  Jag stod i duschen med varmt vatten och lät det rinna spontant, försökte pumpa så lite som möjligt för att minska reflexerna. Tog några dagars arbete 😉 Varmt lycka till!

  1. Ja, jag ska prova att duscha varmt imorgon bitti! Jag behöver dock verkligen pumpa igång bröstet för att de ska komma igång och rinna ut.. men ja ska göra mitt bästa för att inte pumpa för mkt! Så svårt när det stramar..

 2. Heja er! Hoppas febern släpper. Mitt tips kring brösten, som jag fick av min BM, var sport-BH (trycket hämmar produktionen) och lätta på trycket vid behov (hellre pumpa ut lite mer och färre gånger har jag hört). Varm dusch innan pumpning funkade bra för mig (för att minimera risken för stockningar). Kan kännas hopplöst till en början men sen går det så knasigt fort när produktionen avtar!

  1. Åh tusen tack! Drog på mig en sport-bh imorse när jag inte fick på mig en vanlig bh. Väldigt skönt stöd och superbra att höra att trycket hämmar produktionen! 😘

 3. Detta kanske låter sjukt men sport-bh med vitkålsblad. BÄSTA! typ ingen smärta alls och produktionen avstannade. jag slutade på samma sätt och höll på att bli tokig av smärtan så fick kag tipset och 🙌
  Försök att inte pumpa med elektronisk pump, bättre att försöka handpumpa i duschen 🙂

 4. Jag fick oxå sluta amma från en dag till en annan då jag blev tvungen att äta en medicin som gjorde att jag inte längre kunde amma. Det var sjukt plågsamt och i början höll jag ut och led mig igenom smärtan eftersom jag trodde det var rätt väg att gå. Tillslut var mina bröst så knöliga och gjorde så ont och då handmjölkade jag ur dem. Trycket och produktionen minskade då successivt. Mitt tips är därför att handmjölka bort det värsta. Lycka till!

 5. Jag slutade tvärt vid 6 månader, från helammat till aldrig mer efter en morgonamning. Ebba hade aldrig testat flaska innan utan bara druckit ur glas å shaker men det gick kanonbra ändå, hon tog flaska direkt. fick tipset av BVC att inte pumpa med maskin då det fortsätter att trigga produktionen, utan handpumpa ut den absolut värsta spänningen. Även varm dusch å låta droppa fritt böjd över handfatet funkade. Spänningen satt i tre dgr å sen läckte det mest innan brösten fick plats i mina vanliga bh:ar igen 🙂 bvc tipsade även om att man skulle ha en tight sportbh på sig men det sket jag i haha. Ebba försökte aldrig amma och efter en vecka kunde vi mysa nära i typ bara underkläder eller linne utan att hon reagerade på lukt av mjölken.

 6. Heja er! Hoppas ni kan fortsätta på det här spåret trots att Vinnie är lite sjuk. För oss blev det många gånger avbrutet kust pga sjukdom 🙁 men nu märker ni iaf att det faktiskt går!

  Gällande brösten, när jag slutade amma fick jag pumpa len del i början, använde en manuell bröstpump. Fick ta med den till jobbet toll och med då jag var van att amma när jag började jobba. Men jag pumpade så sällan jag kunde, och bars tills att det värsta släppte. För man vill ju inte hålla igång mjölkproduktionen.. men för mig gick det ganska bra och förvånansvärt snabbt för brösten att anpassa sig!

 7. Min dotter slutade också mer successivt med amningen och det var skönt nog något hon valde själv. Vi körde på ersättning ett tag då hon inte gillade välling och det fungerade bra.
  Jag körde på sport bh som satt rätt tajt men behövde inte handpumpa eller pumpa något. Hade det nog väldigt lätt då jag inte märkte av att jag slutat amma.

  Så glad för er skull att ni kommit igång och att det trots gråt går bra ändå! <3

 8. A standard price of thermogenesis will burn a typicalamount of calories, both during workout (active) and rest(inactive) intervals.Feel free to surf to my homepage; Garcinia Cambogia: WeightLoss Fact or Fiction? – Healthline; ukulele.co.kr,

 9. Hej!
  Vilka kämpar ni er! Så bra jobbat. Första natten är ju värst, sedan brukar det gå lättare.
  Hade väldigt mycket problem med att sluta amna och hade otroligt ont i brösten när jag försökte sluta. Ta ibuprofen/Ipren eller alvedon mot smärtan om det spänner och gör ont. Pumpa som sagt gärna ut lite, men mjölken försvinner till slut trots att man inte tror det när de är stenhårda som bollar.
  kommer gå topppen för er! Hoppas ni håller er friska framöver på det nya året , krya på er!

 10. Igenkänning på det du skriver! Vår dotter är nu 10 månader och jag har ammat väldigt mycket fram till några veckor sedan sen har jag bara ammat 1 ggr per dag för att lätta på trycket men då dagtid och inte i och med läggning. För att få henne att försöka komma till ro på annat vis. Hon har varken napp, snutte eller tumme. Hon bara vrider o vänder på sig och tills hon tillslut somnar. Pappan har fått ta alla nätter nu och läggningar. Hon sover i eget rum i en vanlig säng som ligger på golvet och om hon vaknar lägger sig pappa bara bredvid o klappar på magen, ibland funkar det o ibland ligger de i timmar o bara är vakna o hon vrider o vänder på sig varvat med gråt. Men vi märker att hon är inte helt nöjd att vara med mig då hon kanske i princip väntar på den där gången då hon ska få amma. Så det är 3dje dagen idag som hon inte har fått amma, med förhoppningar om att hon snart kan släppa tanken. Brösten har varit spända men har inte gjort något och idag har de släppt. Hon har sovit från ca kl 19-07 i en vecka tror knappt det är sant. Så kämpa på det blir bättre. Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..