Fredagsplaner!

LRM_EXPORT_20181112_123759
LRM_EXPORT_20181112_170807
LRM_EXPORT_20181112_170728
LRM_EXPORT_20181112_124321
LRM_EXPORT_20181112_215937
LRM_EXPORT_20181112_215849
LRM_EXPORT_20181112_222423
LRM_EXPORT_20181112_222334
Ni är så fina. Vilken respons jag fick på mitt inlägg om mig själv, wow! Vet ni, det är precis just det, er respons, som är så rolig och härlig att ta del av och de är det som gör detta så kul! Jag älskar att få höra om er och era upplevelser, hur ni är och hur ni känner igen er. Fortsätt snälla att vara aktiva här, det betyder så mycket!

Så kom fredag även denna vecka. Jag har längtat efter dig! Jag och Vinnie ska bege oss en sväng in till stan och kika in COS nya barnkollektion nu på förmiddagen. Jag som älskar barnkläder i hållbar och härlig kvalité är rädd att jag kommer gå bananas. Något annat jag ska kika efter är ett par skor till mama galan på måndag. Jag som sällan klär upp mig utan skrotar runt i mjukisar och någon skön tjocktröja kände att min festgarderob behövde sig ett lyft, minst sagt.

Jag har beställt hem två outfits från det svenska märket A part of the art som jag ska välja mellan. Så otroligt svårt! Jag vill känna mig bekväm men ändå klädd och snygg. Det där bekväm får dock gå först, annars vet jag att jag kommer känna mig utklädd och obekväm hela kvällen.

Vad har ni för planer i helgen? Det ryktas om magisk väder i stora delar av Sverige och det ska vi se till att nyttja till max!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Idag är det världsprematurdagen.

Det känns som en evighet sen samtidigt som det finns där, som ett litet sår som inte vill läka, som skaver och känns. Graviditeten med Vinnie blev inte som tänkt och slutade inte som sig bör. Jag vet att vårt fall inte är unikt på något vis och jag är tacksam idag och alla andra dagar för den fina sjukvård Sverige i många fall besitter. Att föda barn nästan två månader förtidigt var inte planen men det blev så fint och bra iaf. Idag är det er speciella dag men alla dagar tillhör er, ni magiska små permaturbebisar som berikar vår jord med er närvaro lite tidigare än tänkt. Tänk vad fint ändå!

Jag minns veckan innan Vinnie föddes som ett töcken. Jag minns fragment av konstanta värkar som pågick dygn igenom. Jag minns hur vi slets mellan känslan att vilja ha kvar den lille i min mage samtidigt som vi bara ville att han skulle födas. Det var så många dubbla känslor och mina tårar rann många gånger av rädsla, besvikelse över att saker inte var som det skulle och av en ocean av ständig oro. Vinnie föddes 7 veckor innan beräknad födsel med akut kejsarsnitt. Jag minns den lilla blå, livlösa klump som svingades förbi våra ansikten på språng mot akutrummet och de väntande läkarteam som om det skedde igår. Han, vår lilla bebis. Vi trodde att vi hade förlorat honom där och då, att allt var förbi. Min man har berättat om alla händer som tog i den lilla kroppen, stack in slangar, sög och stack. Han har berättat hur han föll ner på en stol och tänkte ”fan, hur ska jag säga det här till Emily”. Han trodde att han var död.

Han levde. Han andades! Vår lilla prematurbebis hade blivit trött av en veckas kämpande och ett dygn av att vilja ut men inte kunna ta sig igenom. Jag minns första gången du nuddade min hud, ja det finns till och med dokumenterat på en bild här över. Jag minns den fjuniga hyn, de fågeltunna benen och armarna och de korta, hackiga andetagen. Du, där var du så självklar. Då och för alltid!

Jag är så imponerad av er. Ni som varje dag gör detta som på rutin. Ni gör allt i er makt för att dessa små bebisar ska få vandra livets väg jämte oss, från djupet av mitt hjärta; TACK!

 1. Så fint skrivet! Tårarna rinner på mig nu 😢 du är verkligen duktig på att formulera dig i skrift och få fram dina känslor!

 2. Hej,
  Min son föddes 33+5 och jag känner verkligen igen mig i det du skriver.
  När jag tänker på hur liten han var och den oron man hade så gör det fortfarande ont. Lycklig är jag som fått lära känna honom tidigare än beräknat. ❤️❤️❤️❤️

 3. Vad fint att det blev en bra upplevelse trots att det inte blev som ni trodde.
  Jag ligger inlagd nu på sjukhus med risk att föda tidigt, vattenavgång och blödning. Är i v 28+ nu.
  Hur blir det med barn som föds i dom här veckorna, kan man komma igång med amning? Hur gjorde ni?

  1. Det går absolut att komma igång med amningen så småningom. Pumpa ofta och sitt mycket hud mot hud med bebisen både för att främja ert välmående/anknytning och mjölkproduktionen. Vi som jobbar på neo är väldigt måna om att hjälpa till. Be gärna om att få besöka ert neo och be dem visa er runt innan bebis kommer.

 4. Åh detta inlägget gick rakt in i hjärtat! 😭❤️❤️❤️
  // Mamma till Liam som föddes i vecka 30+3 i oktober förra året.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vem är jag?

LRM_EXPORT_20181114_135053
LRM_EXPORT_20181114_184348
LRM_EXPORT_20181114_184808
LRM_EXPORT_20181114_201733
LRM_EXPORT_20181114_151125

Ibland funderar jag på hur ni känner mig, hur ni ser på mig från andra sidan skärmen eller datorn. Vem tror du att jag är och vilka fördomar och sanningar lurar där bakom? Jag får ofta höra att jag är ganska anonym här på bloggen och på min instagram och många vill veta mer om mig, om Emily.

En enkel anledning till att jag inte ofta hamnar på bild är att jag oftast går runt precis som här över, osminkad i myströja och mjukisbyxor. Just detta är det bästa jag vet men det gör att suget att ställa sig framför kameran inte alltid finns där och därför gömmer jag mig bekvämt bakom. En annan anledning är att jag sällan blir nöjd och ofta blir förvånad över hur jag faktiskt ser ut på bild, någon som känner igen sig?

Jag heter iaf Emily Emelie Maria Slotte. Varför två Emily tänker ni nu? Jag är döpt till Emelie men har sedan tonåren stavat det som Emily. Denna lätta förvirring gjorde att jag vid 19 års ålder bokade en flygbiljett i ”fel” namn och hade då inte lust att betala de 3000kr det kostade att ändra till namnet i passet. Nej, jag gjorde helt enkelt en namnförändring istället och heter där med Emily Emelie i förnamn, helt logiskt!

Jag är en person som har väldigt svårt att sitta still, göra ingenting och bara var. Jag skulle säga att jag är SÄMST på just det. Jag älskar när det händer saker, när det finns planer och är nästintill osund i mitt sett att alltid ha bollar i luften och projekt på gång. Jag är en funderare som behöver djup i folk omkring mig. Ytliga relationer är inte min melodi och ödmjukhet är ett ord med en innebörd att sträva efter, både för egen del och dem jag omger mig med. Ärlighet är en annan.

Jag älskar mina barn men längtar så innerligt efter mig själv just nu. Precis som jag kände med Blake innan han började förskolan känner jag nu. Jag tappar mig själv när jag är föräldrarledig. Vem är jag, vad tycker jag om? Sådana saker som annars känns givna och som jag aldrig ögnar en tanke till blir nu stora. Det kan handla om simpla ting som att köpa en ny tröja eller lägga ut en bild på instagram. Jag längtar i smyg till Vinnie ska börja förskolan samtidigt som jag vill frysa tiden. Jag är helt klart ingen bebis mamma. Får man ens säga så? Jag är inte personen som älskar bebisar och det där totala omhändertagandet. Jag älskar tiden från 2 år, när bebisen blivit en hel liten person med tankar som går att sätta ord på. Förstår ni? Den tiden när utbytet är ett annat. Vinnie är den finaste bebisen jag vet men just nu klättrar jag på väggarna och känner ofta att jag vill sitta i bilen, köra långt och få tid att avsluta en tanke.

För mig är det viktigt att inte ha för hårt dragna rutiner. Jag fixar inte att varje dag ska se ut som nästa och nästa, vara inrutade och förutbestämda. Jag måste ha omväxling och förnyelse vilket ibland kan bli föga störande och jobbigt för den övriga familjen.

Jag har alltid en lite gnagande stress i magen, som att jag glömt något som jag aldrig kommer på. Jag är en känslomänniska med en orolig själ som ofta jämför mig med andra och inte tycker att jag duger. Jag värdesätter att ha människor runt mig som är raka, ödmjuka, kärleksfulla, uppskattande och ifrågasättande.

Det är svårt att försöka sammanfatta sig själv i ord så här men just idag, precis nu så är det här det ärligaste jaget jag har. Jag hoppas ni fick en liten djupare pusselbit till den ytliga sida jag oftast visar er. Kärlek till er!

 1. Hej Emily.
  Först vill jag bara säga att jag känner igen mig. Jag är inte heller en ”beby-mama”.

  Men påtal om dig och tröjan, den är ljuvlig vart är den ifrån? helt gudomlig.

 2. Hej!
  Herregud!
  Det känns som sagan om mig när jag läser din beskrivelse av dig själv.. förutom den biten med att bara vara, det kan verkligen jag!
  Jag är inte heller en baby mamma,
  ja man får säga så!
  Man känner det man känner & vi måste väl snart börja acceptera att alla är olika..
  Jag är nog en sån där varannan dag människa, har gärna massa planer en dag å vilar gärna upp mig dagen efter med hemma mys..
  tack för att du delade med dig av dig själv!

  Ha en fortsatt fin kväll!

  Mvh
  Therese

  1. Tack för att du ville läsa! Ibland måste man lufta de saker som är lite jobbiga också. Och ja, vi är alla olika och det är okej ❤

 3. Emelie, Emily!
  Vilken fantastisk beskrivning av just ditt jag! Jag känner igen och kan bekräfta. Du är en fantastisk kvinna med allt du känner och är. Jag vet att du har dessutom en hel del humor. Spädbarnstiden är en kort tid i livet som är underbar men nästa tid är minst lika fin och mycket längre. Du gör allt8ng av ingenting. Kärlek till dig ❤️

 4. Vet du Emelie/Emily du är en av de coolaste människor jag vet💖 En grym förebild för dina barn och många många fler!
  Varma kramar från faster Anna

  PS/ nu när barnbarnen ramlar in kan jag hålla med dig om att det blir roligare när det börjar hända grejer😍

 5. Förstår verkligen känslan av att längta tillbaka till sig själv och att bebistiden inte är så vidare värst rolig. Blir såklart nyfiken på varför din man inte ska vara föräldraledig, tänker att det är en ganska enkel lösning på det du känner just nu innan V börjar förskola.

 6. Åh jag är inte heller någon bebis mamma. Ingen barn mamma alls. Eller älskar mina kids såklart men inte alla andras. Somliga vänners naturligtvis men inte alls.

  Tack för en inspirerande blogg!

 7. Jag känner igen mig så himla väl i det du beskriver med många bollar i luften och svårt att sitta still. Så roligt att läsa mer om dig! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Barnrum med snedtak, tips & trix!

LRM_EXPORT_20181113_201231
LRM_EXPORT_20181113_201409
LRM_EXPORT_20181114_093302
LRM_EXPORT_20181113_200045
Igår tittade solen äntligen fram ett par timmar efter vad som känns som flera veckors frånvaro. Jag lider verkligen den här tiden på året när timmarna med ljus är knapp och kvällen och natten känns evigt pågående. Hur som helst så gjorde jag en liten ommöblering i Vinnies rum igår då energin tillfälligt kom på besök med solens strålar.

Att ha ett barnrum med snedtak innebär att jag behöver tänka till för att få till det bra. Jag har inga normala, raka väggar att utgå ifrån utan istället så blir det att nyttja de få och små väggar som finns samtidigt som golvytan blir viktigare än att klä väggarna i möbler. Att fästa en gardin i taket med små krokar istället för en klassisk gardinstång över fönstret som skulle ha sänkt takhöjdens intryck är ett tips som jag fått mängder av frågor om. Jag har helt enkelt skruvat in små krokar precis där taket möter väggen och har dragit ihop gardinen runt dem. Gardinen hittar ni här och färgen heter skin. Att enbart ha en gardin istället för två tycker jag är lite härligt, eller hur?

Ett annat tips är att placera möbler som inte får plats lite snett för att mjuka upp rummet och för att skapa rum i rummet. Jag böt plats på Vinnies säng och hans lilla hylla igår vilket blev väldigt fint! Att jag ställde det snett gjorde rummet ombonat och mysigt. Sängen står nu på höger sida om fönstret men dessvärre hann jag inte med att ta någon helhetsbild men den står lite som innan, en bit ifrån väggen för att skapa rymd och få rummet att kännas luftigt.

LRM_EXPORT_20181113_200831
LRM_EXPORT_20181113_201024
LRM_EXPORT_20181113_201316
Att måla in taket i samma färg som väggarna var någonting jag funderade länge på. Jag landade i att det skulle få rummet att kännas större och inte så spretigt. Jag målade in balkar, tak och väggar med Kalklitirs Palladio. Åh vad jag älskar kalkfärg! Rummet får ett helt annat djup och ett annat liv med den här typen av färg och teknik och det passar ypperligt i ett rum med snedtak.

En annan sak som försvårar möbleringen i Vinnies rum är att murstocken från den gamla spisen i Blakes rum går upp genom hans rum. Jag väljer att se det som en fin detalj och har satt upp fin förvaring på den! Ni hittar den här och vi har färgen ljus puder. Vi har även måttat in ett gammalt äppelskåp bakom dörren för att få plats för Vinnies kläder och prylar. Jag har länge velat om jag ska måla det eller ej men har nog landat i att det kommer få färg. Den övervägande anledningen är att det känns ”tungt” i rummet i den mörka färgen den har nu.

Att blanda gamla möbler med nya och fylla rummet med fina textiler och korgar är ett allmänt tips för barnrum. Korgar är ett måste för att lätt kunna stuva bort leksaker och pryttlar, vi har mängder! Kika in hos Babylove där det finns massor av fin barnrumsinredning, bland annat dessa grå förvaringsboxarna som rymmer massor!

LRM_EXPORT_20181114_111334
LRM_EXPORT_20181109_163136
LRM_EXPORT_20181111_191318
Jag flyttade upp vår knopplist till Vinnies rum för att få lite extra förvaring. Den hamnade i perfekt höjd för honom själv att kunna (dra ner) plocka med sina saker. Som jag skrivit innan så får man vända på det, nyttja det sneda taket, se det inte som något negativt! Jag älskar det och tycker att Vinnies rum känns unikt och roligt med saker i vinkel, i olika höjd osv.

LRM_EXPORT_20181114_103412
LRM_EXPORT_20181114_103455
Bredvid knopplisten hamnade nu sängen som inte syns på bilderna. Jag längtar innerligt till den dagen då Vinnie faktiskt kommer nyttja sitt rum till att sova i! Just nu går vi upp här och röjer och leker men någon sömn här har det ännu inte blivit.

Jag hoppas ni som har snedtak i barnrum har fått er lite inspiration och nya idéer! Som sagt så är det otroligt kul att inreda ett sådant här rum då det kräver lite tankekraft och kreativitet! Har ni andra tips så fyll på i kommentarerna!

  1. Fågeln fins hos Wonderforest, sök på det på instagram! Mattan kommer från Lorena Canals! Bästa är att den går att tvätta i tvättmaskinen!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med HEMTEX

Det här med att duka fint men praktiskt!

LRM_EXPORT_20181104_212038
LRM_EXPORT_20181104_212126
LRM_EXPORT_20181104_192142
LRM_EXPORT_20181104_192424
När man har småbarn hemma så blir det lätt att man skapar sig begränsningar. En sådan är tex att man plockar bort allt skört från låga bord och hyllor när den lille börjar gå och en annan är att inte duka sådär fint som man egentligen vill. Man tänker att det är opraktiskt och ändå kommer kastas i tvätten någon timme senare när kladdiga fingrar varit i farten, känner ni igen det?

Just det där sista har jag det absolut bästa botet på! Hemtex grymma avtorkningsbara dukar! Då syftar jag inte alls på den där klassiska vaxduken som vi alla säkerligen sett ett par gånger under uppväxten, nej dessa är SÅ fina! Det finns i olika mönster och färger och den här med vackra fåglar är helt magisk.

LRM_EXPORT_20181104_191937
LRM_EXPORT_20181104_192100
LRM_EXPORT_20181104_212341
LRM_EXPORT_20181104_191724
En sådan duk löser enkelt problemet med findukningen, för den har jag nämligen under! Jag kör minst en fin linneduk med en av höstens absoluta måsten – en bordsfilt under. Jag har aldrig använt mig av bordsfilt tidigare men det gör dukningen lite mjukare och härligare för att inte tala om att det skyddar bordet. För att inte Vinnie skulle tvinna in sina ben i duken drog jag ihop den på sidan med en gardintofs!

Just en festdukning behöver alltså inte vara så avancerad för att vara härlig. Mina bästa tips är att tänka lager på lager av linne och kanske en mönstrad avtorkningsbar duk på, använd kökshanddukar som servetter och fylla bordet med blommor i fina vaser. Svårare behöver det inte vara! Att sedan bjuda in de man tycker mest om och samlas runt ett mjukt dukat bord är det bästa jag vet!

Om en vecka är det dags för årets mama där Hemtex står som en av sponsorerna. Jag är verkligen taggad på att träffa alla härliga mamas och samlas på just detta sätt, runt ett härligt dukat bord med smarrig mat på tallriken och god dryck i glasen!

Kika in alla produkter som jag stylat med här! Fram tom 30/11-18 får du 20% på ett helt köp hos Hemtex med koden EMILY, gäller på ordinarie pris. Happy shopping!

LOADING..

Sjukstuga & kusinhäng!

LRM_EXPORT_20181109_154156
LRM_EXPORT_20181109_152810
LRM_EXPORT_20181109_153324
LRM_EXPORT_20181109_152636
LRM_EXPORT_20181109_153407
Godmorgon fina ni och godmorgon till en ny vecka! Jag hade en innerlig förhoppning om att denna veckan skulle starta bättre än den förra slutade men icke. Att det varit lite tyst här inne och på instagram handlar dessvärre om att vi har haft och fortsatt har ett otrevligt besök av vinterkräksjukan. FY säger jag bara! Engla är inne på rond 2 och Christian hoppas vi är sist ut just nu efter hela familjen. Detta har liksom pågått sedan i torsdags då jag trodde Vinnie var förstoppad men nej, med facit i hand känns det inte riktigt så.

Hur som helst så hade vi det supermysigt i förra veckan när min syster kom och övernattade hos oss med sin lilla 2 månaders bebis Loui, hur söt? Det är så mysigt med bebis gos men oj vad färdig jag känner mig med bebisar för egen del just nu. Vem vet, kanske en sladdis om 5 år men nu, jag är klar! Det är perfekt att få snosa bebis, mysa, guppa och krama och sedan få lämna tillbaka. Jag kanske är för mitt i det men frågar ni min man så är det INGA FLER BARN som gäller, haha. Jag kan hålla med till viss del då det handlar om att kunna förvalta det vi har och skapa en kvalitativ och närvarande uppväxt för de 3 barn vi har men jag kan inte vara så definitiv. Ibland kan jag känna att det finns någon jag inte träffat ännu, så flummigt men det känns verkligen så!

Nu ska jag fortsätta denna grå dag med att tvätta upp kuddar! Årets kräksjuka är inte nådig kan jag tyvärr meddela.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nygammal kökssoffa och tankar kring inredning.

LRM_EXPORT_20181107_132520
LRM_EXPORT_20181107_132136
LRM_EXPORT_20181107_153242
LRM_EXPORT_20181107_132046
LRM_EXPORT_20181107_132645
LRM_EXPORT_20181107_131935

Att springa på saker du inte haft en tanke på att köpa eller ens visste att du behövde är lite extra härligt! Att det sedan sker på loppis och secondhand gör att det känns ännu bättre. Jag har verkligen bestämt mig för att vara mer medveten i mitt beteende kring konsumtion och att då handla i andrahand passar perfekt. Jag säger inte att jag inte kommer köpa nytt men jag kommer vara eftertänksam, ha ett klimatsmart tänk och inte handla på impuls vilket jag ofta gör.

Den här soffan köpte jag i veckan på en loppis här i Norrtälje för ett par hundralappar, hur fin? Det är så mysigt att krypa upp här med kaffet på morgonen med barnen under varsin arm och tända ljus på bordet. Om det så bara är harmoniskt och härligt i en sisådär 25 sekunder så är det ändå sekunder som gör mig varm i hjärtat! Sedan blir det ofta gnäll, mackor som tappas och äts upp av hunden, tårar som rinner för att jag vill se nyhetsmorgon och inte Musse och den ständiga kampen att få i ordning B till förskolan . Hur som helst, att ha en kökssoffa är ju verkligen bästa grejen, att jag inte tänkt på det tidigare.

Igår hade jag besök här hemma av bland annat Cissi Fors som frågade mig om hur jag tänker kring vår inredning, hur jag får ihop allt och vilket mitt bästa tips är. Jag tycker att sådana frågor är otroligt svåra att svara på men landade nog i en bra sanning som gäller för mig. Köp det du tycker är fint och blir glad av så kan det inte bli fel! Alla de sakerna tillsammans kommer passa ihop för att du gillar dem. Kanske flummigt men jag tror att det är så enkelt i slutändan. Visst kan vi alla tvivla på just det där, vad tycker vi EGENTLIGEN är fint? Vad gillar vi utan att ha blivit påverkade? Men att låta saker ta tid (vilket jag är sämst på), blanda gammalt och nytt och utgå från en färgpalett som du gillar är nog några av nycklarna.

Hoppas ni får en fin torsdag! Hjälp vad jag saknar solen nu. Har ni det lika grått som vi?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Blöjuppdatering!

LRM_EXPORT_20181105_080743
LRM_EXPORT_20181105_080919
LRM_EXPORT_20181105_081049
Vi var helt klart inte ensamma om att ha problemet med jag-vill-bara-göra-nr2-i-blöjan upptäckte jag. Så skönt att höra hur andra har det och att det faktiskt oftast bara ger sig av sig själv till slut! Det kanske är just så. Vi fortsätter att uppmuntra och tänker att vi ska ta steget och säga ja, du får ha blöja men bajsa gör vi inne på toaletten, det var många som tipsade om det.

Ett annat tips som en av er läsare gav var att faktiskt bara sluta sätta på Blake blöja när han ber om den och jag tror helt säkert att det i mångt och mycket är en lyckad idé. Hon drog en referens till Dr Phil som sagt till en mamma som bett om hjälp att få sin son att äta annat än enbart nuggets. Svaret var solklart ”stop feeding him nuggets”. Helt klart värt en tanke i många situationer även om vi inte kommer gå den vägen med detta just nu.

En annan sak i ämnet blöja. Igår sa Blake till Christian att han inte ville sova med blöja. Vi säkrade upp med extra plastskydd och lät honom gå på toaletten det sista han gjorde innan läggning. Imorse vaknade vi, föga förvånade, till en torr Blake och säng! Hurra, så duktig! Vi hade tänkt att vi skulle ta upp honom när vi skulle gå och lägga oss men helt ärligt så glömde vi det och det gick ju bra ändå! Så imponerad av Blake som kände att han var redo själv, plötlsigt är vi säkert där med nr2 också.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Recept mot grå dagar och stora projekt!

LRM_EXPORT_20181029_204659
LRM_EXPORT_20181029_205125
LRM_EXPORT_20181029_204450

Det bästat motet mot den här otroligt grå perioden vi går in i nu är blommor! Jag behöver ha blommor på bordet för att må bra, känna harmoni. Jag känner mig liksom lugn med blommor hemma. Har du något sådant i ditt liv? Något som är kanske lite för ytligt egentligen men som spelar stor roll?

Apropå yta så pågår just nu processen rita-utbyggnad till den här delen i vårt hus. Vi ska flytta ut vår matplats ca 4-5 meter för att skilja på vardagsrum och matrum på ett annat set. Just nu hamnar vår öppna spis väldigt centralt i rummet istället för framför vår soffa som jag önskar. Jag vill kunna få in två stora soffor och en fåtölj, göra en riktigt mysig umgängesplats! Just nu är rummet väldigt fyrkantigt och går bara att möbler på egentligen ett sett vilket gör mig smått galen! Det kommer bli helt magiskt när detta är klart till vintern/våren och där kommer nästa projekt att ta vid.

Nu har vi verkligen bott in oss här ute i vårt faluröda hus på landet och börjar se vad vi saknar och vill-höver. Det känns som listan skulle kunna bli milslång men vi får ta ett steg i taget, jag är så pepp!

 1. Spännande med utbyggnad! Jag tycker det skulle vara jätteintressant att se mer bilder från ert hus för att förstå helheten, samt gärna följa renovering och utbyggnad för inspiration och intresse. Roligt! Kram Ulrika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Den perfekta vasen.

LRM_EXPORT_20181030_190511
LRM_EXPORT_20181030_190402
LRM_EXPORT_20181030_105245
Det här med att hitta de perfekta vaserna för livets alla olika buketter, stora som små, är inte helt lätt. Jag har ett gäng favoriter som jag varvar mellan och mitt senaste tillskott är den här helt magiska från Bybinette och Cooee. Den är sådär dammig och matt som jag älskar! Har ni tänkt på vad en vasen kan göra för en bukett och inte bara tvärtom? Här är ett bra exempel!

Jag fick lyckan att dela en 15% rabattkod med er hos just Bybinette som har ett stort utbud av vaser i alla olika former och färger. Uppge koden emsloo15 i kassan, tom 6/11! Kika in här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hur blir han helt blöjfri?

LRM_EXPORT_20181029_200506
LRM_EXPORT_20181029_195353
LRM_EXPORT_20181029_200330
LRM_EXPORT_20181029_204227
LRM_EXPORT_20181029_200853
Blake slutade med blöja under dagtid innan sommaren. Det gick hyfsat smidigt och perioden av konstant nedkissade kläder blev väldigt kort vilket var super skönt! Att välja vår och sommar för att vänja av med blöja är verkligen att föredra då man slipper alla lager med kläder. En sak som vi inte fått bukt med Blake ännu är det här med att göra nr 2 på toaletten, inte i blöja.

Varje kväll sätter vi på Blake blöja och inom loppet av en halvtimme har han gjort sina behov. Det kan även hända att han ber om en blöja under dagen och då gör vi verkligen allt vi kan för att få honom att istället använda sig av toaletten som när han kissar, men nej, det går inte! Han struntar helt enkelt i att gå på toaletten då och håller sig vilket inte alls känns bra! Vi har diskuterat det här otaliga gånger hemma och kommer inte riktigt fram till hur vi ska bryta det här mönstret. Som sagt så har vi trugat med allt från iPad inne på toaletten till att läsa böcker och leka men nej, det går inte. Vi har även lämnat honom ifred och stängt till dörren men då ropar han tills vi kommer också säger han att han inte vill. Kommer vi inte tillräckligt snabbt hoppar han själv ner och säger att han är klar trots att han tidigare sagt att han vill ha blöja eller har ont i magen.

Någon som har erfarenhet av detta och vet varför det blir så här? Vi behöver innerligt hjälp att ändra det här beteendet. Att tillägga är att Blake inte är torr nattetid ännu men detta ska vi ta tag i så fort vi fått bort den helt på dagtid, även vid nr 2. Det känns som vi låst oss och inte riktigt vet hur vi kommer vidare. Jag förstår att det måste handla om tryggheten i blöjan men det måste ju gå att vänja av.

 1. Min son var likadan. Efter att ha testat allt så slutade jag att tjata. Jag väntade helt enkelt ut honom. Någongång ibland erbjöd jag honom att gå på toaletten när han bad om en blöja men gjorde ingen affär av att han inte ville. Efter flera månader sa han helt plötsligt ja, och vips var han blöjfri. Tog nästan ett år från att han blev torr i övrigt. Så tipset är att helt enkelt sluta med övertalningen en period så låsningen släpper.

  1. Ja de är säkert så ”enkelt”! Dock när man är i det så vill man ju ha lösningar! Känns som vi väntat ut honom länge men de är nog som du säger, vi får vänta ut honom och när han känner sig redo!

   1. Samma sak här! Vår dotter är 4år och har varit blöjfri dagtid i mer än ett år, och har fram tills för en vecka sedan endast ngjort nr 2 i blöja. Helt plötsligt bad hon om pottan (ett steg i rätt riktning) och har gjort det sedan dess.

    Vi har under tiden pratat lite med henne om att göra nr 2 i toan/pottan, att det kan svida med blöja mm men hon har tokvägrat. Har fått råd från både BVC och förskola att bara släppa det, för att det inte ska bli en total låsning (eller förstoppad), att hon kommer ändra på det när hon är redo. Och så vips, så blev det ju så!

    Har även hört barnpsykologen Louise Hallin säga liknande: Erbjud blöja i badrummet, sluta helt att prata om det med barnet (det gjorde inte vi helt) så säger barnet till själv!

 2. Vi hade precis likadant med vår dotter. Och hon började få problem med förstoppning i samma veva, så det kändes inte som läge att truga eller muta, utan vi fick chilla och efter några månader valde hon själv att bajsa i pottan. Hon vill fortfarande dock endast bajsa på pottan och inte toaletten. (Kissa går däremot bra på toaletten)
  Men jag såg på Nisse Edwalls blogg att han var på TV4 och pratade om detta och fick råd av en barnsjuksköterska. Så kanske kolla in det?
  https://nisse.cafe.se/vad-ar-grejen-med-att-bajsa-i-bloja/

 3. För många år sedan sedan råkade jag se en bit av ett avsnitt av Dr Phil (tv-psykologen eller vad han nu är). Då var det en mamma som skrev och frågade ”Hur ska jag få mitt barn att bara äta nuggets? Han vägrar annan mat”. Dr Phil svarade: ”Stop feeding him nuggets!!!”

  Det kan ju låta drygt men egentligen kan man ju många gånger faktiskt tänka så. Som med att sonen ska sluta bajsa i blöja – sätt inte på honom blöja. Kanske efter att han somnat, sätt på en då för ev nattkiss och ta av den direkt på morgonen. Eller så låter man sonen komma till ett eget beslut att sluta bajsa i blöjan, ett beslut som kan ta något år men då väljer han själv.

  Med båda döttrarna valde vi att inte sätta på blöja när de behövde bajsa dagtid. Båda vägrade bajsa på toa/potta men ganska snart (en timme för dna dottern, en dag för den andra) så bajsade de på toalett. Sen gick det hur bra som helst att göra nr2 på toa. Sonen valde själv toa runt 2 års ålder.

  Tack för en underbar blogg ❤

  1. Så otroligt sant! Ibland försöker jag/vi hitta avancerade lösningar på enkla saker som säkerligen kan lösas just på det viset som du beskriver! Tack ❤

  2. Jag tror detta kanske kan funka för vissa barn. Vi är dock i samma sits som Emily och tog bort blöjan helt i somras trots att dottern bad om den när hon skulle bajsa. Det resulterade i svår förstoppning (då dottern höll sig hellre än bajsade på potta/blöja) och slutade med lavemang i flera omgångar. Så jag tror inte riktigt det är rätt taktik för alla barn. Vi fick rådet av bvc att vänta in henne och inte pressa.

 4. Hej!
  Känner igen problemet!
  På bvc tipsade de om att bara låta barnet ha blöjan på toaletten, att man bajsar inne på toaletten.
  Ganska bra, så har man kommit en bit på väg☺
  Men det kommer att gå över! Men är segt när man är inne i det.

 5. Många barn (särskilt som slutar med blöja lite senare efter vad jag förstått) upplever när de bajsar att de tappar en kroppsdel – och i ljuset av det är det förståeligt att de inte vill bajsa på potta/toalett! Så jag tror det är viktigt att inte förringa deras ovilja att göra det utanför blöjan (som håller emot och alltså inte ger den känslan) – om än detta säkert inte alltid är orsaken och jag inte har nån aning om det är fallet för B. Har ni testat med potta? (Bättre stöd och ställning med benen, lägg ner en blöja så det inte blir nått fall för bajsen utan mer samma känsla som när blöjan är på, att det tar emot). Vissa har kommit till rätta med det i duschen vet jag (bajsa ståendes och med vatten som strilar så det inte känns lika mycket), eller ståendes om ni håller honom i händerna så han kan rumpa ut sig lite bakåt över pottan (för jag antar att han står upp med blöjan när han bajsar?). Även läst om dem som smörjer med xylocainsalva innan när barnen tyckt det gör ont (anything that works, right?). Skulle han gå med på att sitta på pottan MED blöjan och bajsa i den? Kan det vara en mjukstart? Sen knäppa upp den, och sen lägga ner den i pottan, som jag skrev ovan. (Vet det rekommenderas av vissa BVC/dietister att först sitta MED blöjan på). Får han vara med när ni bajsar så att ni kan prata runt det då och avdramatisera? Kanske läsa dendär roliga bajs- och pruttboken (med ljud) (när ni INTE är på toa för såg ni försökt det) för den visar ju hur t ex bajsen åker ner i toan med badmössa, osv? Vårt barn skrattade mycket åt den i början (fast han var mindre, så den kanske är för lite mindre barn; å andra sidan läste vi den bara härom kvällen för första gången på länge, och han skrattade då med; är samma ålder som B).

  Vi körde Potträning på 3 dar, som funkade för oss, men för oss var det tvärtom att han redan bajsade i potta sen bäbis (då han alltid hatat bajs i blöjan sen han va nyfödd) så för oss var det kissningen vi ville ‘få till’. Kan verkligen rekommendera den boken (även tips när ni ska sluta med nattblöjan sen!). Hittade även detta blogginlägg som författarna skrivit om just barn som inte vill bajsa utan blöja, som kanske kan inspirera, ser att några av grejerna jag skrivit ovan tas upp där. Och om inget annat så sällar jag mig till dem som redan sagt att ge det tid och pusha inte för mycket så ger det sig nog av sigsjälv vad det lider (men samtidigt som förstoppning kan orsakas av att barn håller sig när blöjan tas bort, så har ju förstoppningarna ökat i vårt samhälle ju äldre barnen blivit att sluta med blöja (för typ 20-30 år sen var ju de flesta barn blöjfria runt 18 mån.), så det är ju en bra anledning att försöka hjälpa barnet så mycket det går att sluta tänker jag, precis som jag fick intrycket av att ni vill…).

  https://www.blojfri.se/vill-inte-bajsa/?fbclid=IwAR2t2ds2zSKzbjJoVm0KvxwQb7bL2En5BMMjLVvmsMkZe6631otWBWB1nbc

  Och jo, det finns även en jättebra FB grupp kopplad till boken jag kan tipsa om <3

  Lycka till!

 6. Vi hade precis samma problem med vår son som är ungefär lika gammal som Blake. Vi tjatade i omgångar och i omgångar lät vi honom bara bajsa i blöjan.
  Vi har hela tiden sagt att första gången han bajsade i toan skulle han få välja vad han ville i leksaksaffären så ibland var han ändå lite motiverad att testa några minuter.

  Det som sen funkade direkt var en lite ”konstig” grej 🙂 Vi har en rosa tvättsvamp från Hay i form av ett hjärta med ögon och glad mun som hänger i badrummet. Jag döpte den till Bajshjärtat och började prata med honom genom den, frågade vad han hette och vad duktig han var som försökte på pottan och vad spännande att han skulle få köpa något i leksaksaffären.
  Hahaha, låter så kul när jag skriver ner detta. Men medan han pratade med bajshjärtat så bajsade han första gången! Sen var han jättestolt och nöjd och har inte nämnt att bajsa i blöjan efter det. Och mycket viktigt att hjärtat pratar med honom på toaletten varje gång 🙂

 7. Vi hade det också lite trassligt med nummer 2 men som du skrev själv så har det lite med trygghet osv o göra 🙂 men har ni en pall som han kan ha fötterna på när han sitter på toa? Fick höra från Bvc att det kan kännas läskigt för barnet att ” ta i” men har man något att ha fötterna på så blir det lättare! Sen bad vi förskolan om hjälp och där gick det hur bra som helst.. men inte hemma! Så efter att han råkat göra nummer 2 i byxorna hemma vid några tillfällen så lärde han sig snabbt att det inte var så mysigt 🙈 sen vände det! Snart är ni där 😘

 8. Samma för oss! Vår kille slutade kissa i blöja i somras utan problem men vägrade bajsa i potta/toalett. Provade tjat och muta men lade ner det då han bara blev förstoppad. För någon vecka sedan bad han om att få bajsa på pottan och nu funkar det super! Tror tjat bara leder till att de sätter emot och det i sin tur kan leda till ångest och förstoppning vilket känns dumt. Lycka till, han säger till när han e redo 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Den här veckan kör vi Veganskt! Vad gör du?

LRM_EXPORT_20181011_183057
LRM_EXPORT_20181011_182753
Vi har alltid ätit väldigt lite kött hemma och istället ätit mycket vegetariskt. Det har aldrig varit ett aktivt val utan fallit sig så då det är jag som står för matlagningen och jag är ingen kött-människa, har aldrig varit. Det handlar inte om att vi bytt ut protein mot tofu eller soja produkter utan jag har helt enkelt gjort pastasåser, grytor osv på grönsaker. Jag har istället valt till mozarella eller andra grönsaker som tillbehör om det behövts.

Den här veckan har vi beslutat att byta ut 4 middagar till helt veganskt. Jag har blivit otroligt inspirerad av Klimatklubben.se instagramkonto där Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson utmanar och tänker till kring ämnet miljö och klimat. En del i ett klimatsmart tänk för mig är just detta, utmana mig själv och min familj att byta ut kosten och i och med det minska våra utsläpp som familj. Jag tänker att vi en vecka i månaden byter ut minst 4 middagar mot vegansk mat, det känns helt rimligt! I övrigt kör vi som vanligt såklart med överhängande vegetariskt.

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vad gör ni för att tänka klimatsmart? För er som inte hittat till Klimatklubben så tryck er vidare på länken. Jag älskar iniativet och att vi alla utmanas att tänka till, stort som smått!

Detta ska vi äta i veckan.

Rispappersrullar med grönsaker och cashewdipp.

Linsgryta med spenat och kokosmjölk.

Bönchili med guacamole, picklad rödlök och hemgjorda tortilla bröd. ( I detta recept upptäckte vi honungen som vi tar bort samt chokladen som köps vegansk).

Pizza med rostade grönsaker och vita bönor-hummus.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fem användbara tips vid vattkoppor!

LRM_EXPORT_20181024_120028
LRM_EXPORT_20181024_115740
Jag fick så otroligt många bra tips och knep i förra veckan när Blake hade piken av vattkoppor. Han hade det riktigt kämpigt nattetid med att det kliade och han skrek timmar i sträck, en riktig mardröm för honom och oss. Tusen tack för att ni engagerade er här och på instagram med era råd, det var verkligen guld värt! Jag har samlat de tips vi fick användning av och som fungerade på Blake.

Nummer 1. Ge alvedon! Alltså inte läkemedel med ibuprofen som ipren, det hade jag verkligen ingen aning om innan! De kan i värsta fall ge svåra infektioner. Vi gav alvedon så att de överlappade under de värsta dagarna.

Nummer 2. Potatismjöl! Det första dygnet hjälpt det att smörja Blake med kallt potatismjöl över hela kroppen, nästan till överdrift. Hans lakan var helt täcka i det och till en början hjälpte det bra.

Nummer 3. Bada och återigen bada! Blake badade svalt och gärna med lite såpa i vattnet som torkade ut kopporna snabbare. Han låg som en fisk i badkaret morgon, kväll och natt. Ett annat tips jag fick var att använda hård tvål istället för rinnande då den tenderar att vara mer uttorkande.

Nummer 4. Det finns ett receptfritt kylskum som heter Poxclin. Detta ska förvaras i kylskåpet och smörjas på prickarna. Det här fungerade verkligen bra för Blake när det kulminerade och potatsimjöl hade slutat fungera. Jag la ett litet lager på de värsta områdena. Poxclin är även antibakteriell vilket är bra om någon koppa blivit sönderkliad.

Nummer 5. Vädra! Vi vädrade ut rummet som Blake sov i och läta honom sova i enbart blöja/kalsonger. Så fort han blev varm och gosig så började det klia ännu mer och hade han väl börjat klia så hade han svårt att sluta. Under dagtid hade han på sig tunna, svala kläder.

Jag hoppas innerligt att era barn får milda varianter av vattkoppor! Vi inväntar fortfarande att Vinnie ska få det, de lär handla om vilken dag som helst nu.

 1. Hade jag varit du så hade jag vaccinerat vinnie. Även om han skulle få koppor så blir det en mildare variant tack vare vaccin. Vi har vaccinerat vår 4 åring och hon har sluppit. Man vaccinerar två gånger med några veckors mellanrum. Nästan alla länder i väst har vaccinet i sitt program utom i Sverige men planen är att det även ska ingå hos oss. Vi kommer alltså att vaccinera alla barn i vaccinations programmet här också men tar tid pga byråkrati. Är läkare och sett väldigt många barn lida i vattenkoppor. Så onödigt när det finns vaccin. Kostar Dock en del tyvärr men snart är det gratis. Dagens tips 🙂

  1. Jag ringde faktiskt till BVC och 1177 när Blake blev sjuk av just den anledning. De sa att de troligast var så att Vinnie redan smittats och att de då inte skulle hjälpa något vidare? Innan Blake blev sjuk så visste ja inte ens att vaccin för vattkoppor fanns! Hade jag vetat det så hade de båda blivit vaccinerade innan. Jag är verkligen en förespråkare för vaccin 🙂 tack för din input!

   1. Varsågod men dom har fel. Ring till vaccinations ställen direkt. De är mera pålästa. OM han är smittad är det för sent för att han ska undvika att få, det stämmer men så länge det inte brutit ut kan man vaccinera. Då sätter immunförsvaret igång direkt att producera abtikroppar så när det väl bryter ut får man faktiskt mildare symptom och en lindrigare process. Inkubations tiden är lång vid vattenkoppor. Och immunförsvaret börjar direkt att arbeta efter sprutan. Lycka till!

    1. Ja du har såklart rätt! Skulle ringt dem istället. Ingenting än på Vinnie men några dagar till kan det ju ta. Tack!

 2. Håller tummarna att Vinnie får det lindrigare! När vi hade vattkoppor här hemma så hade vår 1,5 åring det väldigt lindrigt, kanske 30 koppor och var ganska oberörd. Vår 4 åring däremot hade det MYCKET värre och hade över 300 koppor och tyckte det var SÅ jobbigt. Det måste inte vara samma upplevelse för båda barnen, hoppas på det för er skull!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Säg hej till barnens lekloft!

LRM_EXPORT_20181022_205511
LRM_EXPORT_20181022_205010
LRM_EXPORT_20181022_210651
LRM_EXPORT_20181022_210818
LRM_EXPORT_20181022_205544
I vårt hus finns de en del vrår och rum som jag inte alls har fått till eller har vetat vad jag ska göra av. Vårt loft har varit just ett sådant rum. Till en början var det helt öppet ut i sidorna men min man har byggt in kanterna med förvaring då detta bara blev en konstig yta där ingenting fick plats! Loftet har sedan använt mestadels som ett gästrum med en dubbelsäng där våra vänner och familj fått övernatta. Det sistnämnda har inte varit helt optimalt då det är öppet från loftet ner i vår kök/allrum med enbart ett staket och ett par meter i höjd som skiljer dem åt. Så ja, nu har loftet fått bli ett lekloft till alla barns glädje!

När jag bestämde mig för att göra om loftet så var projekt nummer ett att slipa upp golvet som de förra ägarna målat vitt. Där efter vitbetsade jag golvet och la sedan en hårdvaxolja som ska stå emot de allra flesta fläckarna och skydda. Jag är supernöjd med resultatet och kan varmt rekommendera den här metoden. Vill ni kanske se lite före och efter bilder? Fotade lite under processen nämligen.

LRM_EXPORT_20181022_210013
LRM_EXPORT_20181022_205810
LRM_EXPORT_20181022_205353

Vidar så har jag målat om rummet i Nordsjös Dusky Sarcelles som är en varm, beige färg som är sådär mjuk och härlig som jag älskar! Lite knoppar på dörrarna, en gardin som skydd mot trappan och lite finheter som världens finast bord med stol och bänk från Ferm Living kids blev sen pricken över i. Hur fin är inte den smutsrosa färgen på bordet och stolen? Jag älskar den! Jag beställde även 2 fåglar till taket från Wonderforest co som jag är helt kär i. Att de är handgjorda i Sverige gör det lite extra härligt tycker jag.

Lite komiskt att jag enbart fotat en halva av rummet, vet inte riktigt hur jag tänkte eller om ett barn kan ha avbrutit mitt i. Det får helt enkelt bli ett till inlägg med fler bilder längre fram.

LOADING..

Den bästa presenten!

LRM_EXPORT_20181022_194721
LRM_EXPORT_20181022_195535
LRM_EXPORT_20181022_200016
LRM_EXPORT_20181022_195819
Att fylla ett år och ha en bror som är 3 år äldre innebär att du nr ett; inte får öppna något av dina paket själv och nr två; inte heller få leka med dina presenter mer än korta stunder, på nåder.

Vinnie fick en Petilou ridhjort från Babyshop och Le Toy Van som snabbt blev en favorit hos alla barn i lördags! Vinnie är helt klart den som fått åka på den minst men han skrattar iaf högt när Blake kör race runt köksön. Jag måste verkligen tipsa om den här lilla ridhjorten som är otroligt smidig och verkligen glider tyst och smärtfritt mot trägolvet här hemma. En perfekt ett års present eller kanske fyraårspresent, hm..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

1 år med dig!

LRM_EXPORT_20181018_222752
LRM_EXPORT_20181021_164132
LRM_EXPORT_20181019_110521
LRM_EXPORT_20181018_222943
Igår fyllde du ett år, ETT helt år! Vilken berg o dalbana detta året har varit men oj vilken glädje och lycka du skänkt oss. Tack älskade Vinnie för att du valde oss!

Igår hade vi kalas för våra närmaste vänner och familj eller ja, den delen av dem som haft vattkoppor det vill säga. Det blev en mysig eftermiddag och kväll och Vinnie tyckte som barn oftast gör mest om presentpappret och snöret. Jag valde helt att inte dokumentera denna dagen för sociala mediers skull utan ville vara närvarande och i stunden. Att göra saker för att de är härligt och att göra saker för att det blir bra på bild är någonting jag ofta tampas med och i detta fall valde jag det första. Jag har märkt att jag ofta gör just så vi högtider och födelsedagar och jag mår bra av det. Vissa saker bör få vara privata och allt behöver inte alltid visas. En otroligt svår balansgång det där men jag tror att jag börjar hitta en bra form för mig och min familj.

Nu har den här ettåringen skrikigt hysteriskt i vad som kändes som en evighet när Christian försökt ge honom välling vid nattning istället amning. Ursch, det går verklige inte alls bra! Vi har även försökt att inte ge något alls utan enbart försökt lägga honom men de går lika illa de. Suck! Jag skulle så gärna vilja få kvällarna fria och slippa springa och amma 4-5 gånger och sedan hela natten igenom som jag nu gjort i ETT ÅR! Snälla, ge mig mirakelkuren mot detta!! Vissa kvällar går jag nästan upp i atomer av frustration.

Förlossningsberättelsen kommer. Allt blev lite upp och ner förra veckan med vattkoppsinvasionen. För er som inte läst Christians berättelse från den dagen då Vinnie föddes kan läsa det här.

 1. Åh den frustrationen kan göra en helt galen! Jag fick tipset av min bvc-sköterska när det var dags att sluta amma min första (har också tre) att när jag var helt redo bara klippa, flytta in i annat rum med öronproppar och lämna nätterna i någon vecka till pappan. Det har funkat bra för oss men jag tror verkligen att man själv måste vara helt säker och övertygad om att nu ska det avslutas. Hoppas ni hittar ett sätt som passar bra för er.

  1. Ja jag tror också man måste vara heeeelt klar med amningen för att orkar stå emot. Jag vet inte om jag är där än. Vill slippa ha så jobbiga kvällar och nätter och jag är rädd att svaret ligger i att sluta amma helt..

 2. Grattis till dig och lillen! Så himla söt.

  Det här kanske låter hårt men efter att jag försökt sluta amma en längre period körde jag på plåster. Dvs plåstrade över bröstvårtorna och sa att ”mamma har ont ajaj”. (Vilket var iaf delvis sant.) Och det gjorde att vi kunde vara nära och sova ihop utan obligatorisk amning.

  1. Åh ja kan liksom inte se att jag är i fas att klara av att vara konsekvens. Jag vill ha mysamningen kvar men ta bort att de enbart är vid bröstet han somnar och de eviga sluttande hela kvällarna. Jag är dock rädd att man ibte kan få allt!

 3. Otroligt fin är han lilla V grattis.

  Har precis själv slutat amma på nätterna. Känner igen frustrationen du skriver om. Det som fungerade här var att jag bara inte gav bröstet. De första nätterna var katastrof jag grät och kände mig hemsk. Men jag hade bestämt mig så jag gav mig inte tror det är dit man måste komma.
  Min son sover nu bättre på natten uppvak har han men är inte ute efter bröstset.Han äter i alla fall massor på morgonen sen är han fortfarande ganska bröst sugen under dagen och äter sällan stora portioner men det går sakta men säkert framåt. Flaskan försökte jag med helt utan resultat också. Kanske vill V dricka välling med sked innan läggdags?

  Inga tips egentligen men hög igenkänningsfaktor. Lycka till fina du

  1. Ursch jag förstår verkligen att du måste gråtit massor när ni skulle vänja av. Jag kan inte bestämma mig för om jag är redo att helt sluta amma eller om jag bara vill att de ska finnas alternativ, vilket såklart är svårt.. .många vittnar om att de är antingen eller som gäller… kram!

 4. Åh känner igen mig. Min flicka vaknade varje timme och ammade i ett år. Var så sjukt sliten och trött efter det. Bestämde mig att det fick vara nog. Hon blev ju inte mätt. Hon tog inte flaska eller napp. Mitt bästa tips som har funkat för många vänner också. Amma till sömns eller vagga. När barnet somnat ge flaska i sömnen. Vi hade MAM som funkade bra. Gav ersättning eftersom det är sött. Välling kan ju vara svår i konsistensen. Hon tig flaska direkt i sömnen och sov hela nätter efter det. Efter ett par dagar gav jag en flaska vid elva när jag själv lade mig och det funkade hur bra som helst. Sedan tog hon flaska även dagtid. Pappa fick ta de första nätterna OM hon vaknade till. Så småningom introducerade jag välling. Napp tog hon också. Alla inklusive dottern sov och mådde bättre efter amnings stopp..

  1. Men vilket bra tips! Inte tänkt på de innan trots att jag alltid gav min dotter ersättning nattetid. Ska absolut testa detta. Slutade du att amma helt då? Jag kan inte bestämma mig för om jag är helt klar med amningen nämligen.. åh de är så svårt!!

   1. Bästa tipset. Försök flera gånger! Han är ju van att äta i sömnen så Det går nog bra! Min tjej fick ersättning till 1,5 år sedan välling. Man måste inte skynda. Man kan ge gröt som kvällsmål. Sedan en flaska ersättning vid elva typ när ni lägger er så är han mätt och glad.
    Alltså det här med amnings stopp måste kännas rätt för dig. Jag slutade helt rakt av. Men då tog hon ju flaska i sömen direkt. Orkade inte mera med upphackad sömn. Men gör så att du ammar morgon och dagtid första dagarna och se hur det går med flaskan så kan du ju bestämma dig då.
    Vill också tipsa om baby semps tetra från 6 månader. Så söt och god! Värm lite så blir det mums. Lycka till.
    Och sov borta eller i ett annat rum. Du är värd en hel natts sömn!! Och tro mig. Är han hungrig så äter han

 5. Jag slutade nattamma ett par månader innan jag slutade amma helt. Min pojke vägrade välling tills det gått tre nätter av skrik och bärande heela nätterna igenom, med korta sovpauser… Helt plötsligt drog han i sig en hel flaska, och efter det accepterade han att det bara var flaska som erbjöds på nätterna. Bebisar kan vara jäkligt envisa, man måste nog helt enkelt välja att göra stora förändringar när man själv har den mentala styrkan att trösta en vrålskrikande unge, och orken att vara vaken några nätter. Jag tyckte det var sjukt jobbigt och påfrestande att avsluta nattamningen, att dra ner på amningen dagtid och sen sluta helt gick däremot väldigt smidigt ett par månader senare.

  1. Ja jag har förstått att den där orken är lite A och O. Jag har inte riktigt den ännu då jag sover så lite om nätterna. Jag bygger liksom en liten bank av information av tips just nu för att plocka fram när jag känner mig helt redo! Tack för dina tips!!

 6. Min son är snart 1 år och jag helammar i stort sätt fortfarande, han smakar vår mat när det passar och när han visar att han är nyfiken. Nätterna är väldigt lika dina, men många amningsuppvak men jag försöker njuta av det så mycket det bara går. De är ju fortfarande så små och tänk det från deras perspektiv. Hur mysigt de tycker det är att ligga nära en varm kropp som kan ge trygghet, närhet och näring. NJUT! 🙂 Men jag förstår att efter 10:e uppvaket under en natt kan en lätt bli tokig! Du är inte ensam. Bröstmjölk är fortfarande det finaste en kan ge sitt barn och snart är den tiden förbi. 🙂 Håll ut <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

För ett år sen från förlossningen.

1507833922828
1507833638749
För ett år sen.

”Jag känner mig i ärlighetensnamn helt slut. Jag har pendlat så mycket mellan olika känslolägen och värkar de senaste dagarna så allt känns som ett töcken av mediciner, värkar, funderingar, avbruten sömn och tårar.

Baby V är nu 33+3 dagar och befinner sig fortfarande där han ska, i magen. Vi är dock i de läget att man har avstannat all värkhämmande medicin och vill han komma så får han komma, vilket verkar vara hans plan.

Värkarna kommer nu tätare och och om inget magiskt händer så kommer vi nog få en liten premis inom de närmsta dygnen. Jag pendlar verkligen mellan oro och förväntan i de här läget, de gör både jag och Christian. Neonatalavdelningen har varit och lugnat oss och förklarat läget för en bebis som föds i vecka 34. För dem är en 2kg bebis ingen liten skrutt och en bebis som gått så här långt behöver ingen form av intensivvård som vi förstått. Det handlar bland annat om att hålla den lilla sparven varm, mätt och hålla sockerhalter i chack. Trots detta kan jag haka upp mig på triviala saker som att jag troligast inte får upp honom på bröstet direkt när han kommer ut eller de faktum att han troligast kommer behöva börja med sond istället för amning. Då kommer tårarna och det blir hela min värld, säkert konstigt och fel i mångas ögon men så är det. Jag tänker att en vecka eller två inskrivna på neo är en evighet, även om jag försöker vara positiv.

Tänk, snart kanske vår lille kille kommer, det är bra häftigt ändå, 6 veckor för tidigt eller 2 övertiden, skitsamma. Nu ska jag flåsa vidare! Heja på oss!”

Imorgon fyller du 1 år mitt hjärta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En tuff natt och boktips!

LRM_EXPORT_20181015_204003
LRM_EXPORT_20181015_204101
LRM_EXPORT_20181015_203347
LRM_EXPORT_20181015_203210
Den här lilla killen har haft en riktigt tuff natt. Vattkopporna har kliat något otroligt och han har skrikigt och gråtit i flera timmar, så hemskt. Det riktigt skär i hjärtat att höra och jag som legat med Vinnie i ett annat rum har varit nära att börja gråta själv flera gånger.

Vi har försökt lindra med potatismjöl och alvedon men han har bara somnat stötvis och vaknat upp helt utom sig med täta mellanrum. Vi tänker införskaffa kylbalsam idag men vad mer kan vi göra för att hjälpa och lindra? Jag känner mig så villrådig i detta. När Engla fick vattkoppor som femåring minns jag det inte alls som så här omfattande och jobbigt för henne.

LRM_EXPORT_20181015_203033
LRM_EXPORT_20181017_090643
Idag blir det att läsa böcker och ta det lugnt. Vi kanske får till att sova igen någon timme om vi har tur också? Blake som ÄLSKAR böcker och att läsa har fått en ny bok. Det är Lilla nej boken av Sarah Sjögren och Anna Forsmark. Det är en fantastisk liten bok som lyfter den viktiga frågan om barns rätt att säga nej och stop. En viktig bok som Blake har tagit med sig till förskolan ett par gånger och som jag tyker borde finnas i alla barns bokhyllor!

Nu blir det att brygga en ny kanna med kaffe och tända lite ljus, vilken grå dag vi har. Glöm inte att kommentera med era erfarenheter kring vattkoppor och hur vi kan linda och hjälpa Blake!

 1. Mina barn hade med bara några dagars mellanrum. Stora fick först, väldigt lindrigt och kliade inte alls mycket. Sen gick treåringen och han hade massvis överallt och var väldigt påverkad. Vi testade kylbalsam men det hjälpte föga. Det som lindrade var att bada/tvätt a med tvål (inte flytande utan att löddra med en sån där fyrkantig tvål) för det torkade ut kopporna. Och sen gav vi faktiskt allergimedicin (det stod på 1177 att det kan ha viss effekt). Tror bästa effekten var att han blev lite sömnig av den och då fick ro att sova lite. Hoppas det går över fort!

   1. Kommer tyvärr inte ihåg vad den hette och vi bor inte i Sverige så tveksamt om de skulle haft den ändå. Men jag förklarade på apoteket vad jag behövde den till och då rekommenderade de denna.

    Tror att bada även distraherade honom från att klia en stund 🙂

   2. Våra barn fick utskrivet tavegyl. Det hjälper superbra tycker jag själv (har använt det själv när jag får allergiska reaktioner av insektsbett som kliar). Först rekommenderade läkare aerius eller annan antihistamin men det tyckte jag inte hjälpte.. vi tog hjälp via kry men går säkert på annat sätt också… Stort öyxks till!

 2. Tipsar om PoxClin, ett svalkande mousse som hjälpte för oss. Finns på apoteket, hoppas det kan funka lika bra för er!

   1. Samma som ovan, massa sådan mousse innan läggning (men även 2-3ggr under dagen), den både kylde ner och torkade ut kopporna så (kändes i alla fall) som det gick över fortare.

 3. Åh stackarn!
  Min Harry hade det för prick ett år sedan, då 3 år! Hade verkigen ÖVERALLT! Vi köpte en mousse på apoteket som man smörjde in med två gånger om dagen. Tycker det lindrade lite! Värst är kliandet på natten 💔

  1. Ja de värst är verkligen natten.. hua! Tycker så synd om honom! De där skummet ska absolut inhandlas idag! Tack ❤

 4. Min väns son fick vattkoppor och de hade ett helsike. Gick till läkaren och fick utskrivet antihistamin, då blev det bra.

 5. När Harry hade köpte vi PoxClin (som skrivs här ovan) och tyckte det hjälpte bra i kombination av alvedon. Den lindrar klådan men är även lite ”antibakteriell” om det klias sönder koppor!
  Nu var han väldigt förskonad och fick inte sådär extremt mycket som man kan få. Men det var två nätter som värst, då med feber, men sen vände det.
  Håller tummarna för att det blir samma hos er!

 6. Hej!
  När mina barn hade vattkoppor fyllde jag en blomspruta med ättiksprit och duschade med. Svalkande och uttorkande på samma gång.😊

 7. Jag baddade med asollösning flera gånger varje dag, minst vid varje blöjbyte. Det torkade ut dom fort och på mina tjejer kliade kopporna inte alls! Det svider inte! 🙂❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hej vattkoppor!

LRM_EXPORT_20181016_150416
LRM_EXPORT_20181016_150247
LRM_EXPORT_20181016_142413
LRM_EXPORT_20181016_142338
LRM_EXPORT_20181016_142252
LRM_EXPORT_20181016_142137
Den här hösten ger mig verkligen flashbacks till Blakes första höst på föskolan. Sjukdomarna löser av varandra och jag hinner knappt med. Vinnie har precis blivit frisk från sin eviga förkylning och blivit avbytt av Blake som är som en prickig korv fylld med vattkoppor. ”Skönt att får det gjort” är det flera som säger men nej, jag tycker inte det. Jag hade helst av allt velat vaccinera barnen men om jag ska vara ärlig hade jag helt missat att man ens kunde göra detta! Så typiskt.Men nu är det som det är och får man önska något så vore det att Vinnie får det nu, NU så det inte blir att gå hemma i en evighet.

Blake har väldigt många prickar utspritt över hela kroppen men han är än så länge feberfri under dagtid men till natten får han ont och får feber. Igår dök det även upp koppor i munnen, stackars hjärtat. Det blev en lång natt med en evigt ammandes Vinnie och en ledsen B. Till slut fick Christian ta med sig Blake och sova i gästrummet. Vi sov allihopa till klockan 9 men trots det känner jag mig rätt mörbultad idag.

Barnen har lekt bra hela förmiddagen i Vinnies rum och varit sådär mysiga mot varandra som man vill att de ska vara varje dag, hela tiden. Blake har spexat och byggt torn för att busa med Vinnie. Jag älskar verkligen att det har börjat leka tillsammans, det är så fint att se.

LRM_EXPORT_20181016_135708
LRM_EXPORT_20181016_141548
LRM_EXPORT_20181016_134821
LRM_EXPORT_20181016_141443
Jag fick upp en av Mrs Mighettos nya posters i Vinnies rum imorse också. Eller fick upp och fick upp men jag satte den iaf på knopplisten i väntan på en ram. Jag älskar deras nya kollektion Land of birds, den är så himla fin! Nu har jag älskat varenda kollektion men denna är något extra! Miss Annie passar helt magiskt i färgerna i Vinnies rum och hon kommer få sällskap av Dear Whale eller Mr Simon också, jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken.

En av de vanligaste frågorna jag får när jag lägger ut bilder på Vinnies rum på instagram är var hans gardin kommer ifrån. Den heter Sin Pompom och kommer från Indiska.

Nu ska jag fortsätta med loftet som vi nu slipat upp golvet på, betsat och hårdvaxat. Nu är det de roliga kvar med målning och sedan att inreda det till ett lekrum! Vi får se hur mycket barnen tillåter mig att hinna med idag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Den här veckan för ett år sedan.

LRM_EXPORT_20180927_180250
LRM_EXPORT_20180927_180135
LRM_EXPORT_20180927_180218
LRM_EXPORT_20180927_180320
LRM_EXPORT_20180927_180111
LRM_EXPORT_20180927_180023
Vilket väder och vilken värme vi har just nu! För ett år sedan, veckan innan Vinnie föddes, minns jag som kall och lite ruskig. Nästa vecka för ett år sedan, Vinnies första vecka i livet minns jag som grå. Stockholm var täckt av en grå dimma som inte gav vika och jag minns den klaustrofobiska känslan vädret gav mig där jag låg på neonatalen med vår 7 veckor förtidigt födde lille sparv.

Jag försöker börjar närma mig den här veckan för precis ett år sedan i tanken. Jag försöker orka tänka på den veckan som var en av de absolut jobbigaste jag upplevt. Jag försöker att närma mig att bearbeta förlossningen som blev allt annat än jag tänk och fantiserat om. Jag försöker närma mig att skriva ner hur det var för mig, hur en veckas långa förlossningen fortlöpte och hur jag upplevde att slitas från att kämpa som en galning för att föda vaginalt men till slut bli tvingad till akutsnitt. Någon dag denna veckan ska jag skriva ner allt och dela med er. Det känns viktigt för min bearbetningen och det känns viktigt att dela med andra som varit med om liknande eller som kanske en dag kommer hamna i en liknande situation. Jag känner att jag vill sätta ord på att som skedde och även det som inte skedde.

Jag vet inte om ni läst inlägget om när Vinnie föddes ur min mans synvinkel? Om inte så kan ni läsa ikapp här och invänta min sida av historien. Tänk att Vinnie blir ett år på lördag! Vår älskade unge.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Tillbaka på ruta ett.

LRM_EXPORT_20181011_193428
LRM_EXPORT_20181011_192634
LRM_EXPORT_20181011_184221
LRM_EXPORT_20181011_192944
Är det bara hos oss förkylningarna byter av varandra? Den ena hinner knappt försvinna innan nästa löser av och de senaste dagarna har Vinnie haft feber och varit snorig igen, lilla hjärtat.

Som vi alla som ammar eller har ammat vet så blir de små så ynkliga med feber och sjukdom så det vill amma, amma! Vinnie vill inte äta någonting utan bara hänga i bröstet och ligga tätt, tätt. Så otroligt typiskt när vi precis lyckats minska ned produktionen den senaste tiden och enbart ammat kväll och natt. Nu är vi uppe i amning flera gånger per dag igen, två steg fram och tio tillbaka. Så känns det.

Visst är det mysigt och säkerligen behövligt för V att amma just nu men jag kan trots det inte låta bli att bita mig lite i läppen. Vi var ju så nära! Eller det var vi inte alls men jag såg liksom ljuset i tunneln medans det nu känns som evigheters evighet bort att sluta amma.

Tidigare i veckan var vi på bvc för 10 månaders kontrollen som för Vinnie skedde vid snart 12 månader. Han väger nu 9.4 kg och har med det trillat ner lite från sin kurva. Det kan kanske förklaras med att han börjat krypa och att han tidigare trappat ned amningen och börjat äta mer själv. Vi ger honom nästan alltid vår mat i bitar istället för att mata från burk eller liknande. Äh jag vet inte, jag blev iaf lite orolig och vet att jag lätt spinner iväg just med mat och vikt pga hur det var med Engla. Så ja, nu är det fri tillgång på amning igen…

Men hallå, hur gulligt är det inte att Vinnie äntligen lärt sig några ord, vet var lampan är, kryper och älskar tittut! Åh liten börjar bli stor och på lördag är det ett år sen vi åkte in till sjukhuset och inte kom hem utan en liten prematur bebis.

 1. Var inte orolig. Du verkar vara en så fin och omtänksam mamma som alltid sätter dina barn i fokus och gör det bästa för dem 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Tankar om kroppen.

LRM_EXPORT_20181010_192102
LRM_EXPORT_20181010_192932
LRM_EXPORT_20181010_192744
LRM_EXPORT_20181010_192844

Idag har jag och Vinnie hunnit med ett möte i stan, ett bvc besök och eftermiddagshäng med barnen. Det sista känns så viktigt just nu. Jag vet inte varför men just nu har jag ett jättebehov av att vara nära mina barn, prata med dem och lära mig om deras värld. Englas värld just nu är komplicerad, som livet är när man är tonåring. Jag lyssnade på Billgren Wood senaste poddcast om kroppen i bilen på vägen hem idag och den var så rätt just nu. Engla kom till mig i förra veckan och ville prata, kramas och lufta det som ligger tyngst om hjärtat. Kroppen, jag gillar inte min kropp, sa hon och tårarna rann. Jag gick sönder lite när hon sa det. En del av mig, hon, min fina tjej. Hon får inte säga så om sig själv, än mindre tänka det.

Hur ska vi få våra barn att se sig själva som de perfekta varelser som de är, få dem att finna trygghet i sig själva och en acceptans gentemot sin kropp? Mycket ligger i just det som Elsa och Sofia pratade om, att vi vuxna aldrig ska tala illa om vår egen kropp eller någon annans. Att försöka acceptera sin egen kropp med allt vad den står för och innebär. Jag är smärtsamt medveten om att jag inte är perfekt i detta, långt ifrån. I förra veckan slängde jag kläder runt mig som konfetti i ren frustration över att inget passade och allt var fel och trots att jag aldrig nämnde att jag tyckte att min rumpa var för stor, magen var för hängig och brösten för lösa så låg det i luften. Jag tyckte inte om mig själv i mina kläder. Det var det jag utrstrålade. Jag skäms. Det är så otroligt viktigt att tänka på hur vi beter oss och hur vi pratar om vår egen kropp med våra barn. Att skapa ett hem där trygghet är fokus och att prata positivt om kroppen hör till vardagen.

Jag har mycket att jobba med mig själv när det kommer till min kropp, till att känna mig stolt över allt den presterat och de fysiska ärr jag nu bär som ett minne av livet. Varje dag försöker jag säga till mig själv att jag är fin som jag är och varje dag vill jag att mina barn ska känna sig stolta över hur de är skapta och hur de ser ut. Pojke som flicka. Breda axlar, smala höfter eller utstående öron till trots. Ni är perfekta!

 1. Fina tankar och nyttiga. Ska lyssna på podden! Men du, frågar du Engla innan om du får skriva om henne på det sättet som är gjort i det här inlägget? Känns modigt av en tonåring och inte alls konstigt om hon inte skulle vilja det.

  1. Hej! Givetvis! Hon får alltid läsa innan jag publicerar något och ha fria åsikter och tankar om innehållet. Detsamma med bilder jag publicerar på henne! Allt annat vore oetiskt och där är jag väldigt noga.

   1. Vad fint! Min son är 2 år nu och jag har själv precis börjat tänka på att han är ju en egen person och kanske inte vill att jag berättar allt han säger och gör. Men så lätt hänt att det sker i farten, så tänkte gud tur jag inte är bloggare haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Go-fika och ny lampa!

LRM_EXPORT_20181005_092510
LRM_EXPORT_20181008_091636
LRM_EXPORT_20181008_091505
Hej fina ni! Förra veckan försvann i ett nafs och tydligen så blev bloggen lidande när förkylningarna ännu en gång hägrade och jag var själv hemma mer 3 barn. Ibland blir det bara så att livet kommer i mellan och jag har bestämt mig för att försöka låt det vara så, utan ett dåligt samvete, jag har för mycket av den varan just nu i vilket fall som helst.

Vi hann iaf med en fika med våra härliga grannar i förra veckan! Jag ville testa ännu ett av Sofia Woods magiska recept och denna gången föll jag för hennes Dulce de leche-banan-walnut-brown sugar-flaky sea salt-bakverk. Allt detta på en smördegsbotten, vilken succé! Jag orkade ingen lunch den dagen bör tilläggas. Recept finner ni här.

LRM_EXPORT_20181008_083649
LRM_EXPORT_20181005_093730
Vår nya lampa anlände också och solen sken in genom våra extremt smutsiga fönster. Hur hinner folk tvätta sina fönster? De är en gåta för mig. Lampan åkte iaf upp snabbare än snabbt och utan el, så typiskt mig. Tog något provisoriskt snöre för att se hur de skulle se ut och nu är frågan hur länge de dröjer innan den kommer fungera?

Idag slipar vi golv här hemma. På vårt loft är golvet vitmålat sedan förra ägarna men idag slipar vi fram trät igen! Våra övriga golv är vitlaserade men detta tänkte jag nog bara såpa. Någon som har något bra tips? Något som inte är för avancerat tänker jag och som går att lösa själv. Jag vill ha de naturligt men inte gult, mer vit/grått! Det är ett furu golv precis som på bilderna här över.

 1. Om du vill få det vitt så vit-luta det först. Vi lyckades inte få till det vitt utan enbart gult när vi j
  Hoppade över det steget trots miljoner gånger med vitsåpa. Dock önskar jag inte det golvet ens till min värsta fiende, fruktansvärt jobbigt att hålla någorlunda rent. Smutsen verkligen trivs. Nu har vi hårdvaxat golvet vilket ju verkligen är en dröm i jämförelse!

  1. Haha ja du ska vara expert i ämnet vad jag förstår haha! Detta är ju en liten yta på vårt loft. Orkar liksom inte med maskiner, vill bara tjof, fixa de lite snabbt….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..