Vår tid är nu.

20190523180718_IMG_4773
20190523180939_IMG_4806
20190523180834_IMG_4793
20190523180951_IMG_4809
20190523181042_IMG_4821
20190523181042_IMG_4820
20190523180531_IMG_4750-2
För en vecka sedan hade körsbärsblommorna blommat ut och kvar är det nu ett grön-brunt träd. Jag hann inte med, jag såg dem men det gick så fort och plötsligt var den tiden förbi. På sommaren blir det så otroligt påtagligt att var sak har sin tid och ofta alldeles för kort. Den här årstiden är den absolut bäst jag vet men samtidigt så är jag så rädd att inte hinna med, inte hinna njuta.

Igår såg jag att vår super stora syren häck hade börjat blomma. Det sticker lite i hjärtat att det för andra året i rad sker för tidigt. För mig är syren sommarlov, en trött bukett i handen på skolavslutningen att ge till fröken. Nu är vi i maj och om någon vecka har syrenen gett sitt för i år. Jag menar inte att låta bitter men jag önskar så innerligt att jag kunde njuta här och nu, lägga ut en filt under busken, insupa doften och verkligen finnas i stunden.

Sedan två dagar tillbaka har Vinnie gått på förskolan som han ska. Tidsrymden som nu erbjuds mig från lämning till hämtning har varit svår att fylla då jag knappt vetat i vilken ända jag ska börja. Jag har massor av roligt jobb, ett hem med en miljontrehundraelva startade projekt och en trädgård som är under utveckling. Denna tid, när jag inte har kunnat ta för mig någonting så har jag satt mig på trappan och bara tittat. När hände det senast? Att få en timme per dag till någon form av återhämtning efter det tuffa året som varit, det är sådan balsam för själen så ni anar inte.

Ikväll var vi faktiskt ute och njöt av doften från syrenen efter en dag med regn. Jag glömmer så fort den där doften som riktigt fyller näsan. Vår tid är verkligen nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med AKADEMIBOKHANDELN

Gåvor för sommarens alla festligheter!

20190508162242_IMG_3579
20190508162201_IMG_3571
20190508160714_IMG_3454
20190508143959_IMG_3425
20190508161634_IMG_3516

Just den här tiden på året är verkligen fullspäckad av festligheter såsom dop, bröllop och sommarfester. På sommaren blommar vi verkligen ut och umgänget blir om möjligt ännu viktigare och mer centralt än under resterande del av året. Jag tror det beror på att vi upplever att dygnet har fler timmar när ljuset är på vår sida och glädjen är åter med grönskan, så är det för mig iaf. I det här samarbete med Akademibokhandeln har jag verkligen fått upp ögonen mer för hur brett deras sortiment är just när det kommer till gåvor.

Med festligheter kommer också det här med presenter. Att hitta den perfekta gå-bort-presenten är inte alltid lätt. I det här samarbete med Akademibokhandeln har jag verkligen fått upp ögonen mer för hur brett deras sortiment är just när det kommer till gåvor. För mig är det viktigt att den där presenten inte blir något som sedan läggs i en låda och glöms bort, något som inte betyder något eller kom till användning för mottagaren. En bukett blommor från trädgården är en ultimat liten gåva men något mer hållbart är böcker. Jag älskar att ge bort och ta emot kokböcker av alla dess slag! Kalla mig gammalmodig men jag älskar att fysiskt bläddra bland recept och bilder för att finna inspiration. Akademibokandeln har mängder av denna vara vilket vi säkerligen vet sedan tidigare. Vad vi kanske inte riktigt vi visste och hade koll på ska jag berätta mer om längre ner.

20190508161344_IMG_3485
20190508162039_IMG_3558
20190508161759_IMG_3532
En sak som jag nyligen blivit vars är att Akademibokhandeln inte bara har böcker utan mängder av andra välvalda produkter som passar perfekt som gåvor! Jag hittade bland annat gulligaste kaninen till min systers son, som döps om ett par veckor, hos just Akademibokhandeln. Jag köpte även ett par linjerade block för min syster att skriva ner livets skeende i. Så fint på något vis att det var helt tomt, som ett oskrivet blad, ett liv som just börjat.

LRM_EXPORT_20190516_100943
LRM_EXPORT_20190516_101115
LRM_EXPORT_20190516_101038
Akademibokhandelns sortiment innehåller även superfina gåvor till alla barn som fyller år nu under sommar halvåret! Jag tror vi har kalas varje helg veckorna framåt, så mysigt! Det finns allt från mjuka djur till vackra block, pussel och pyssel i mängder av olika former. Ni ser några exempel på bilderna över! Just den här typen av pussel är perfekt som födelsedagspresent till en nybliven 2-3 åring!

Festligheter till höger och vänster var det ja och mitt i det så ska jag erkänna att jag verkligen älskar att ställa till med fest på sommaren! Det blir gärna spontant, med filtar i trädgården men även mer uppstyrt. Hur drömmigt vore det inte att till en av dessa festligheter få ha ett helt eget band som spelar? Jag kan nästan inte komma på något härligare! Filtar utkastade i gräset med picknickkorgar fyllda med enklare mat och vin. Skymning, ljumna vindar och liveband mitt på gräset. Jag får gåshud av bara tanken!

Just nu har Akademibokhandeln sommarens bästa tävling där du kan vinna just detta – ett levande presentband som uppträder i DIN trädgård eller på någon härlig fest! Se nedan för tävlingsregler samt besök Akademibokhandelns hemsida här.

Gör så här:

1. Fota ett inslaget paket/present från Akademibokhandeln

2. Lägg upp bilden på Instagram

3. Skriv en motivering till varför just du ska vinna och till vilken fest du vill ha bandet till.

4. Tagga bilden med #presentbandet @akademibokhandeln

5. Håll tummarna!
Tävlingen pågår t.o.m. 2 juni 2019.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

För vem gör jag detta?

Lrm export 20180928 180509
Lrm export 20180928 181047
I helgen har jag ägnat mycket tid i trädgården. Jag har grävt ner syrener, murgröna, kaprifol och en ros. Varje år fyller jag på min trädgård så mycket jag bara orkar och hinner. Jag älskar att planera i huvudet, tänka ut nya rabatter och sedan se hur det jag planterar får fart och liv på sin nya plats på jorden. Det är så fint att gå de där kvällsrundorna under sommaren, vattna, fundera och studera. Att se hur någonting går från en lite gren på en stam till att klä en vägg, hur någonting går från grönt till fullblom för att sedan på höstkanten blomma över. Det är så fint.

Imorgon kommer grävaren hit och gräver upp en yta på närmare 70 kvm där växthuset ska få plats jämnte grusade ytor för odling och andrum. Jag har gått runt och vänt och vridit på tankarna och försökt komma fram till den ultimata placeringen och storleken på yta. Mitt i grävandet av ännu en grop för en syren kom tankarna på vem jag egentligen gör detta för? Vad är mitt primära syfte med att skapa den här trädgården, sätta upp det där växthuset och odla som aldrig förr. Är det för min egen skull eller för någon annans?

I vår värld kretsar så mycket runt den perfekta bild, det perfekta flödet och för att inte tala om det perfekta hemmet. Jag har funderat mycket på just det här på sista tiden. För vem gör jag saker? För vem köpet jag en ny soffa eller målar om ett rum? Är det för att jag innerligt vill det eller är det för att ligga i framkant, vara först och för att få ännu lite finare bilder? I vissa fall är det så sorgligt att jag köpt saker för att det blir fina på bild och inte för att jag innerligt vill ha något. Jag skäms över att erkänna det men så är det. Är det bara jag?

Så för vem vill jag skapa den här trädgården, bygga ett växthus och odla tusan? För mig. Från hjärtat så är det för mig, min familj och mitt eget egoistiska välmående. Jag behöver ett andrum i den vardagen som ibland hotar att göra mig galen och för den där ångesten som gör sig påmind när sömnen kommer. Jag behöver ge mig själv den presenten för att finna en annan harmoni i livet. Min trädgård ger mig redan så mycket men med alla beslut detta året tror jag att vi kommer vara sammanflätade för livet. Jag vill skapa en oas att leva och må bra i, en oas jag inte vill lämna och längta bort ifrån.

  1. Åh vad jag känner igen mig! Jag har funderat mycket i de banorna på sistone… För vem gör jag det egentligen? Insåg att jag ofta irriterar mig på hur det ser ut här hemma – och då mest för att jag inte kunde ta en bra bild. Så tokigt och onödigt stressande. Jisses här bor ju en barnfamilj, klart det blir stökigt. Nu har jag instagrammat och bloggat betydligt mindre och det känns som att jag mår bättre av det 🙂 Men växthus och trädgård är ALLTID en bra idé = som meditation! Hoppas du ska bli nöjd <3 Kram Therese (@plathuset)

  2. Louise skriver:

    Kan bara tala för mig själv, men trädgårdsarbete & odling/pyssel med alla dess blommor gör något speciellt med en ångestfylld själ ❥ den råder inte bot på sömnbristen men man blir något lyckligare i själen av det åtminstone här!

    Kram

  3. Lisa skriver:

    Heja hjärtat! Bra där!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..