Mitt Gotland.

Igår landade vi på hemmaplan efter knappt en vecka på ön. Ön som min pappa bor på och som jag tillbringat varje sommar på sedan jag var liten. Jag älskar verkligen Gotland! Nu när jag har barn så är det lite extra härligt att åka över och hitta på äventyr och visa min familj ön. Egentligen kanske de är mer min pappa och hans fästmö som visar ön eftersom jag också är en turist men ändå. Blake är en riktig fisk i vattnet så att bada har varit ett måste! Kvällsbad i Lickershamn, ensamma på stranden, och ett dopp på Sudersand uppe på Fårö har varit höjdpunkterna tyckte B. Som han älskar vatten! Han kan verkligen ligga i vattnet och plaska och leka hur länge som helst! En annan tröttnar ju efter en sisådär fem minuter.

Att gå på loppis är något jag håller kärt på somrarna. Jag älskar att åka runt i antikbutiker och loppisar i lador och på uppfarter. De är egentligen inte de viktigaste att jag ska komma hem med mängder av saker utan mycket är bara grejen, upplevelsen. Gå runt bland gamla prylar och fantisera om var de bott och vem som en gång ägt dem. Vi gjorde dock ett gäng med fynd som vi fyllde bilen med, bland annat en Dus trehjuling för en femtiolapp till B och en alldeles egen blå Bobby car, lycka! Jag hittade även lite härligt porslin, en fin fin picknick väska och ett gäng med små krukor att ha sticklingar i. Jag får visa er sen!

De bästa loppisarna som vi besökte låg på södra Gotland. Mina två bästa loppis-tips (med hjälp av pappas fästmö Jenny) är dessa: Kuriåsa i Hemse – här hittar du ett noga utvalt sortiment av mängder av godbitar, dock något dyrare än vad jag kan tycka att en loppis ska vara men man kan säkerligen göra fynd. Jag såg flera fina möbler som jag kärade ner mig i men vi nöjde oss med en bil till B för 3 kronor. Loppisen/antikbutiken i Hafdhem. En väldigt speciell upplevelse är de att gå och vandra bland borden med porslin, krukor och högvis med bestick. Här finns ALLT men de gäller att ha med sig tålamod och ha lite koll på vad du är ute efter. Här kan man strosa i timmar och man ser hela tiden något nytt! Här gjorde vi flera fynd och priserna är mer än överkomliga.

I övrigt har vi strosat i Visby, ätit crepes på godaste creperiet, fikat i mängder, ätit mängder av glass, kollat engelska deckare, spanat på kossorna i hagen bredvid min pappa och bara myst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..