Väggfärg.

En av de vanligaste frågorna jag får både här och på instagram är "vad är det för färg?" Det handlar om val av kulör på väggar, möbler och vårt kök.

1503142645000
1505028015803
Färg måste vara en av de saker som är svårtas att återge i en bild på ett rättvist sett, de är så otroligt många parametrar som spelar in för hur färgen ter sig. När du ser en bild på Instagram eller i en blogg så kan bilden vara förändrad med filter, kontrast, ljus osv och att en färg passar fint hos mig i ett rum i söderläge, med trägolv och mycket ljusinsläpp säger inte att den kommer passa på samma vis hos dig. En grön färg kan upplevas som blå i vissa ljus och en an beige kan upplevas som grå. Det är viktigt att man har dessa sakerna i åtanke när man kilar till färgbutiken med förhoppning att göra en copy paste på något snyggt man sett – tacka vet jag provburken! Måla upp färgen på en mindre yta i rummet du vill måla och kika sen på den under olika tider på dygnet och gärna mot en annan färg innan du bestämmer dig.

I vårt sovrum har vi gått från en ljusgrå färg till en beige/brun, rätt mörk färg. Jag ville få rummet mer ombonat och mysigt och att måla in rummet och dess garderober i Nordsjös Ambiance xtramatta färg i kulören Deep Sarcelles blev en riktig hit! Färgen kan ibland se något blå/grön ut på bild men på den övre bilden tycker jag ändå att jag lyckats fånga hur den känns och ser ut hos oss. Jag valde även att måla in några Ivar skåp som vi satt upp på en av väggarna i en något ljusare kulör, de kommer ett inlägg om de senare.

 1. Ellen skriver:

  Hej! Superfin färg i ert sovrum och garderober. En fråga om den matta färgen på garderoberna. Går det av damma av/torka av m fuktig trasa och blir det lätt repigt eller skav från färgen? Ha en härlig kväll!
  Med vänlig hälsning,
  Ellen

  1. Emsloo skriver:

   Hej! Ja absolut de är inga konstigheter! De är en snickerifärg så de går super. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..