Pizza med fikon & getost.

I veckan hade jag lunchbesök av Anna och hennes lilla tjej Bianca. Jag bebisgosade ihjäl mig och jösses vad jag om möjligt längtar ännu mer tills vår lille kikar ut nu! Det närmar sig verkligen med stormsteg.

Jag lagade en smarrig lunch till oss som bestod av någonting jag cravat hela veckan men som jag inte riktigt haft orken att laga till mig själv och två antagligen otacksamma kids som INTE skulle uppskatta denna rätt. Pizza med fikon och getost och lite annat smarrigt. Det blev helt enkelt så gott att jag är tvungen att dela med mig av receptet till er.

De du behöver till ca 4 pers:

1 färdig pizzadeg, 1 rödlök, 1 msk rödvinsvinäger, 1 msk balsamvinäger, en mozzarella boll, ca 70g parmesan, 6 färska fikon, en liten rulle getost, 100g valnötter, lite finhackad timjan och honung.

Sätt ugnen på 250grader. Rulla ut pizzadegen och välj själv om du vill göra en fyrkant eller flera rundlar. Fördela riven parmesan och riven mozzarella över botten och sätt in i nederdelen av ugnen i ca 8-10 min. Hacka löken och lägg i en kastrull med vinägern och koka upp. Låt vätskan så gott som koka in och ställa sedan kastrullen åt sidan för att svalna.

Ta ut pizzan och fördela getosten och  fikonen omlott. Ringla honung över och strö över hackad timjan och valnötter, in i ugnen i ca 10-15 min, tills den fått fin färg. Avsluta gärna med att ringla ännu lite extra honung och fördela rödlöken över pizzan. Dags att äta!

Kommer nog göra just detta som en förrätt imorgon när vi ska ha middagsgäster, perfekt att skära upp som små munsbitar!

 1. Julia skriver:

  Getost är det enda jag cravar men vågar inte äta (är också gravid). Räknas den som mögelost?

  1. Emsloo skriver:

   Hm ja vet inte. Jag värmde den ju i ugnen så den bubblade lite och vad jag förstått så ska de vara OK då 🙂

 2. Anna skriver:

  Vilket härligt matbord, måste bara fråga vart ni köpt det? Och pizzan på det såg super smarrigt ut.

  1. Emsloo skriver:

   Tack snälla! De har min man byggt av gammalt spillplank! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..