På förlossningen.

De är så mycket med just en graviditet man inte kan förutspå. Ja egentligen är de ingenting man veta i förväg. Så här ligger vi nu, snart 24 h på förlossningen.

Det började redan natten mellan torsdag-fredag då ja ett flertal gånger vaknade av rätt starka och regelbundna värkar. Jag försökte sova vidare och la egentligen ingen större vikt vid dem då jag vet att förvärkarna kan eskalera för varje barn och i synnerhet när man passerat 33 fulla veckor.

På morgonen kände ja bara en envis, molande värk som hängde sig kvar och jag fick ställa in dagens event och möten för att fokusera på att vila lite. Jag tappade upp ett varmt bad och laddade ner det sista avsnittet av min favorit förlossningsserie som jag så intensivt slukat. När ja skulle gå på toaletten innan ja skulle lägga mig tillrätta så hade jag blod på hela pappret och kände att ja nog ändå måste ringa förslossningen för råd.

Kom in, jag säger till förlossningen, var det svar ja möttes av och sagt och gjort, C fick vända från jobbet och hämta upp mig. Här kände ja egentligen ingen oro utan tänkte att just när det kommer till blod under graviditet så tar man alltid det säkra före det osäkra.

Väl inne gjordes det ctg kurva som visade på sammandragningar och undersökningen visade ett tryck mot livmodertappen och på att den inre delen (tror ja det var, påverkat var det iaf) var öppen, inga frågor på de tack, förstår noll.

Man gav mig en spruta för utvecklingen av bebis lungor och sa att de ville ha kvar mig för observation. På kvällen tilltog värkarna och jag fick värkhämmande som till en början gav resultat och ja fick ett par timmars sömn innan de drog igång igen med ca 4-5 onda värkar på 10 min. Nu har ja undersökts och är något mer öppen och de värkhämmande droppet ska tas bort och jag har fått ytterligare en annan variant på det för att se om det kan hjälpa. Bebis mår bra och mamma har ont. Nu håller vi tummarna för att alla åtgärder ska hålla baby V på plats ytterligare några veckor. En annan lär väl bli ordinerad vila och ingen målning framöver.

 1. JOHANNA skriver:

  Oj då! Hoppas de lyckas stoppa upp det och att ni mår bra oavsett <3 Skönt att ni åkte in och att de har koll på er!

 2. Maria skriver:

  Känner så väl igen mig i detta. Fick första barnet efter 32 veckor, andra efter 34 och tredje efter 37. Vid första förlossningen fick jag också sprutor för att barnets lungor skulle utvecklas fortare. Det har gått bra alla gångerna och det enda de två första behövde lite hjälp med var att komma igång med amningen. De behövde sondmatas lite i början för att bli lite piggare och orka äta själva. Hoppas att din bebis stannar kvar där inne lite till men gör den inte det så kommer det säkert gå bra ändå! Följer med spänning vad som händer här 🙂
  Lycka till!

 3. Alba skriver:

  Lycka till! <3

 4. Hoppas allt går bra för er.
  Vi är i sort sätt samma vecka och i samma situation. Jag har varit inlagd nu i tre dagar pågrund av kort cervix (livmoderhalstapp) och sammandragningar som påverkar. Har också fått kortison till bebisens lungor och tractacyl för att låta livmodern slappna av. Personalen är dock lugna och inte oroliga ifall bebis skulle välja att titta ut snart, allt efter vecka 30 säger de är bra 🙂 Självklart hoppas jag på att den kanske kan hålla sig inne någon vecka till, jag är i vecka 33 nu.

  Lycka till framöver! Styrkekramar

  1. Emsloo skriver:

   Åh ja då är det verkligen samma procedur du går igenom om än ett par veckor tidigare än oss. Tufft ändå. Man har så många föreställningar om hur en graviditet och förlossning ska fortskrida men som du skriver, de är inte oroliga så vi får helt enkelt invänta bebis-bestämd 😅 för mig har tredje varianten av värhämmande äntligen gett resultat men de avbryter dropp och allt i eftermiddag.. de är väl då man egentligen vet hur de går 🙈 stor kram och lycka till när de väl är dags ❤ skriv gärna en rad så ja vet!

 5. Olga skriver:

  Men åh! Lilla V, inte så bråttom!! 💕 Håller tummarna och tänker på dig/er!

  1. Emsloo skriver:

   Tack fina!! Hoppas också all medicin får stop på allt 🤜❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..