Måla om & måla in!

Det är något med att måla om som jag verkligen älskar! Det är ett otroligt enkelt sett att förändra ett rum eller möbel och de kan verkligen ge vilket rum som helst ett lyft!


För några veckor sen påbörjade jag projektet att måla om hela Blakes rum inkl möbler, säng och vedspisen. Vem vet, ansträngningen kanske resulterade i en 7 veckor tidig bebis? Nä, antagligen inte men att ta tag i så stora projekt i slutet av en graviditet är hur som helst inte att rekommendera!

Nu är just måleriet avslutat och jag har fått till en liten omöblering för att maximera lekytan för B. Den här hyllan har fått byta plats och har precis som tidigare fått samma färg som väggfärgen för att skapa harmoni och lugn.

Hyllan är tre Billy bokhyllor från Ikea som jag skruvat ihop, spacklat igen hålen på, slipat och till sist målat med Nordsjös Superfinish i kulören Luftslott. Vi variera innehållet i hyllan och nu har massor av finheter tagit plats. Ett annat tips är att införskaffa diverse fina korgar i olika storlekar för att ha som leksaksförvaring i barnens rum, snyggt för ögat och praktiskt för barnen att hitta rätt i och enkelt kunna städa undan efter leken.

 1. Anna skriver:

  Hej! Vad för golv har ni i hans rum? Superfint!

  1. Emsloo skriver:

   De är ett äldre plankgolv!

 2. Hej!
  Jag undrar vilken höjd det är på bokhyllorna? Är det den som man köper med ett extra hyllplan? Jättefint 🙂 Tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning, Carolina

 3. Hej!

  Så himla fin hylla! Den ser ut att kosta 8000 kr så blev helt paff när jag såg att det var Billy bokhyllor.

  Köpte ni de vita hyllorna eller dem i ek?

  Allt gott!
  /Madeleine

  1. Emsloo skriver:

   Tack snälla du! Vi hade de i vitt 🙂 ❤

 4. elsa skriver:

  Hej Emily. Superfint fixat! Min son och jag blir inspirerade, men har en fråga. Du skriver ”slipade” – men hur menar du då – sandpappra lätt eller ta i ganska hårt för att få bort det yttersta lacklagret? Tacksamma för svar.
  mvh Elsa och Hannes

  1. Emsloo skriver:

   Hej! Jag sandpapprade hela hyllan ganska lätt. Ruggade liksom bara upp ytan för att färgen ska få fäste 😍

 5. Hej så fint du gjort, jag undrar målar du med alla hyllplan på plats eller tar du ut dem och vrider o vänder? Använde du roller? Det ser så himla jämt o fint ut. Grattis till din fina lilla pojk också.

  1. Emsloo skriver:

   Hej! Tusen tack ❤ jag satte alla hyllplan som jag ville ha dem direkt och sedan har jag målat allt som att de var en hel möbel, alltså inte tagit ut hyllplanen eller så. Jag använder pensel + en liten roller 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..