Sanningen – om hur det egentligen är.

Vinnie är nu drygt 3 veckor och under denna tid så har jag enbart varit utanför dörren för ett sjukhusbesök och för en middag (som visade sig vara min babyshower!) Två utflykter utanför hemmet alltså, på nästan TRE veckor. Att jag helt saknar intryck från omvärlden förutom när de kommer till instagram och Hem till gården på tv4 börjar minst sagt tära på mig. Jag är antagligen totalt genomskinlig i hyn och mina svarta ringar under ögonen har troligast expanderat till dubbel storlek sen förlossningen. Mina extensions har passerat bäst-före-datum med råge och fulländar min nybliven-mama-look till en ny nivå, de får mig att se riktigt härligt risig ut. Jag hinner på sin höjd få till att duscha en gång per dag (mest för att snabbt skura bort kräk- och mjölkrester från kroppen) och övrig tid sitter jag på höger sida i soffan med V i famnen, ammandes. Han använder mig just nu som napp, skriker sekunden jag lägger honom ifrån mig eller lämnar över till Christian. Jag är ständigt nerkräkt och glömmer allt för ofta att knäppa amningsbhn. Att besöka toaletten i enrum är ett minneblått och har jag riktig tur så har jag två barn med mig in. Nätterna är ett amningsmaraton utan dess like och varje gnyende tar jag för hunger. Antagligen helt fel men jag lider just nu av vikthets när de kommer till V och inväntar eftermiddagens viktdom av bvc. Jag måste medge att jag hat-älskar den mytomspunna bebisbubblan som jag vet att jag kommer sakna om några månader. Låt detta inlägget bli en påminnelse om dess baksidor.

 1. Vilket bra inlägg! Läser man din blogg känns det ju som att du hinner hur mycket som helst trots att du är hemma med två kids och ditt hem är så fint och städat! 🙂 Jag har en nyfödd hemma och en 4-åring och jag har inte ens varit hemma själv en längre stund med bägge.. ändå är hela hemmet kaos och jag själv hasar runt i amningslinne, ett eller bägge brösten framme konstant. Skönt att läsa att det finns fler som har det likadant.Igenkänning på det där med mjölk-och kräkfläckar överallt!

  1. Emsloo skriver:

   Ja men eller hur, det är så skönt att höra att vi faktiskt är fler i den här mjölk-kräk bubblan 🙂

 2. Mio skriver:

  Fantastisk bra skrivit!! Så fort man glömmer hur det egentligen är.
  Kämpa på och unna dig en stund av något du uppskattar.

 3. Åh lider med dig! Det går ju över precis som du vet. Men när man är mitt i det, fy fasen alltså!! Skickar styrka och massor med hejarop!! Kramar

 4. Karin skriver:

  Jag kan tipsa om aldoria bärsjal just för att tillgodose bebisens behov av närhet samtidigt som man har händerna fria (jag satt tex o producerade musik :)). Det krävs lite övning o få till knytet men om man övar några gånger på docka går det bra. Instruktioner kommer med sjalen. ❤️

  1. Emsloo skriver:

   Tack snälla för tips! 😍

 5. Åh verkligen igenkänning! Jag trivs inte helt bra i den där bebisbubblan faktiskt. Eller till och från men överlag, nja! Nu när minstingen är 1,5 år känns allt mycket lättare och roligare.
  Heja er och kämpa på ❤️.

  1. Emsloo skriver:

   Nej ja är likadan. Jag gillar när de blir lite större och inte är små ”paket”. Men ja vet att ja kommer glömma och glorifiera den här tiden om några månader, haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..