En natt på sjukhuset.

Vissa dagar och nätter vill man verkligen bara snabbspola förbi, i natt var just en sådan natt. Natten innan så började Blake hosta lite, egentligen inget märkvärdigt med den ständigt rinnande näsa som det bjuds på så här års. I natt blev det dock annorlunda.

Efter en dag med fullrulle ute, cyklande och lek så somnade Blake som alltid gott till Elefanten som så gärna ville somna. När vi väl gick och la oss så hade jag hört honom hosta lite men fortfarande inget konstigt tyckte jag. När jag precis somnat så hör jag B gnälla och Christian går in. Plötsligt så börjar Blake hosta på en otroligt obehagligt vis, som en skällande hund. Christian kommer in med honom och han är skållhet och blek. I ljuset såg han nästan blå ut. Han kippar efter luft mellan skallhostningarna och vi bestämmer att vi måste ringa in, han har svårt att andas! Så otroligt obehagligt att se sitt barn så påverkat och slött så jag höll nästan på att börja tokgråta och ringa ambulans men höll mig lugn.

Vi åkte in till Norrtälje akutmottagning för en observation och höra om vi var tvungna att ta oss vidare mot Karolinska vilket vi lyckligtvis slapp! På akuten fick Blake snabbt alvedon, andas adrenalin och kortisontabletter i brusform. Krupp sa läkaren. Jag har aldrig tidigare upplevt krupp men förstår nu att det är en otrolig oro att ha barn med Krupp. Det här var första gången för Blake och förhoppningsvis sista. Efter ett par timmar fick vi åka hem och idag har Blake nästan varit som vanligt, läst mängder av böcker och härjat runt. Ikväll blir en tidig kväll!

 1. Linda skriver:

  Hemskt! Min son har haft stora problem med krupp, men det har blivit bättre nu. Instämmer om att sova med öppet fönster eller ta ut barnet i friska luften! Ett husmorstips (som kanske låter märkligt, men hjälpt oss många nätter) är att ställa en skål med gul lök i lite vatten intill sängen. Gäller att få dit den direkt när man hör att hostan börjar. Hoppas ni slipper fler såna här nätter!

 2. Hej! Usch så otäckt 🙁 Var själv ett krupp-barn med första anfallet vid 1-års ålder (1985-86) vilket resulterade med ambulans till sjukhus. Tyvärr följde det med upp till tidig skolålder för mig men inget som säger att det behöver göra det för er. Hoppas det var enda och sista gången.

  1. Emsloo skriver:

   Åh så hemskt för dig och dina nära. Verkligen tufft för de små som drabbas! Hoppas innerligt att det var en engångsföreteelse!

 3. Helena skriver:

  Åh fy! Era stackare! Vår dotter har också krupp och får det nästan varannan gång hon blir förkyld. Inte kul alls! Man märker det ju inte alls dagtid och sen kommer det när de sovit några timmar. Hundhosta kallar hon det numer för själv 😂 Mitt bästa tips är att höja sängänden mycket, eller låta barnet sova med två kuddar, och fönstret öppet så det är riktigt kallt i rummet. Då brukar det inte alls bli så jobbigt! Och gå ut och sätta sig på farstun i nattkylan med barnet inlindad i en filt i famnen om det kommer en riktig attack. Sova sittande i vagnens sittdel kör vi också ibland när det är riktigt jobbigt. Värme och ligga plant är kruppens bästa vänner och högläge och kyla är dess fiender! Hoppas natten blir bättre ❤️❤️

  1. Emsloo skriver:

   Tack för mängder av bra tips!! De så just det där med frisk luft igår på sjukhuset. Hoppas B slipper mer krupp! ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..