Doftpelargoner.

I veckan var vi ännu en vända till mitt favorit ställe Ulriksdals trädgård. Vi åt lunch, strosade och Blake sprang zick zack mellan höga hyllor med krukor och vaser. Jösses vad de är utmanande att ta med en treåring i möblerade rum ibland, det är verkligen beroende på dagsformen det där. Denna gången klarade vi oss alla helskinnade.

Jag köpte på mig 4 olika doftpelargoner som jag nu planterat om i krukor och spritt ut lite här och var hemma. Doftpelargoner hör till en av mina absoluta favorit blommor, klassisk, vild och väldoftande, precis som jag vill ha det! Mina favoriter just nu är pepparmyntspelargon, Sweet memosa och Torento som doftar av ingefära och coca cola, så otippat men de doftar ljuvligt!

Nu väntar jag ett par veckor tills de fått ordentliga rötter i jorden och ska sen ta massor av sticklingbebisar på dem som jag sen kan ge i gå-bort-present!

 1. Underbart! Älskar ockpså doftisarna och köpte mig en pepparmintsdoftande på Rosendal i helgen.
  Kram och tack för en fin blogg. 💚

  1. Emsloo skriver:

   Åh ja de är så härlig! Tack snälla för värmande ord ❤

 2. Sara skriver:

  Jag o min karl håller på att se Rederiet på SVTPlay (alltså jag vet knappt varför, pensionärs aning på det) och I nåt avsnitt så var ett par karaktärer och åt på nåt som hette nånting med Ulriksdals, tänkte direkt på din blogg då! 😀 Pelargoner är fina, men jag tror inte jag skulle orka ta hand om dom…

  1. Emsloo skriver:

   Hahaha så komiskt! Va underbart de lät, jag älskade rederiet när det gick på tv. Åh nej pelargoner är ju sååå enkla!! Det fixar ju att torka ut också 🙂

 3. Menar du rosengeranium även kallad Dr Westerlunds hälsoblomma?

  1. Emsloo skriver:

   Den är också inhandlad i 4 exemplar:) Älskar den också!

 4. Anna skriver:

  Jag som älskar dina möbler måste fråga vart ni köpt bänken blommorna står på? Den andra bilden? Med vänlig hälsning, Anna

  1. Emsloo skriver:

   De är en bänk från Ellos som jag betsat:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..