ANNONS

Blakes kök!

/

Blake har verkligen det ultimata lek-köket i sitt rum. Ett riktigt litet kök med en fullt fungerande vedspis, hur härligt? Vi har dock bara använt den en gång under våra två år i huset och det var innan Blake flyttade in där. Nu är vedspisen tömd och i ordning gjord för lek! Vem vill ha en pannkaka, ropar Blake ofta när han står på stolen och lagar mat.

De rum som Blake har tillhör den absolut äldsta delen av vårt hus. Ursprungsbyggnaden byggdes redan på sent 1800-tal och vedspisens plats och själva spisen är detsamma som då även om den rustats upp på senare år. Så häftigt med dessa kontrasterna i vårt hus tycker jag!

Till en början när vi flyttade in var spisen vit men när jag var gravid med Vinnie så fick jag fnatt och målade ju om HELA Blakes rum, ALLT. Så även vedspisen. Dock så blev den aldrig färdig målad då vår lille V bestämde sig för en 7 veckor tidig entré men nu har jag äntligen målat klart den, i en ny kulör.

Jag målade spisen med Dusky Sarcelles från Nordsjö, samma kulör som jag målat det övre rummet vid vår trappa i. Den passar perfekt ihop med Blakes väggfärg som är Luftslott från Nordsjö. Beiget på beiget, vad kan gå fel? Bästa färgen för en harmonisk grund enligt mig!

Eftersom vi jobbar hårt med att plastbanta här hemma och istället använda hållbara leksaker i trä, bambu etc så hägrar köket utav detta. Små stekpannor och kastruller från Ikea, Bumbu muggar och tallrikar från Cink och bakredskap från Plantoys.

Jag jobbar även stenhårt på att rensa just nu för att skapa mer harmoni till lek hemma. Att ha övermäktigt med leksaker som bara ligger i drivor skapar inte lekglädje för någon. Ett pussel med 5 bitar istället för 25, hur kul är det? Allt stuvas ner i korgar och tygpåsar så Blake enkelt kan hitta det han söker. Vi får se hur länge det håller och hur länge en leksak håller sin plats.

0
29

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00