Nya rutiner för Vinnie!

Jag ska erkänna, jag är inte den där mamman som alltid klär mina barn och låter dem sova ute oavsett årstid. Jag är alldeles för lat för det och lägger mig gärna med dem i vår säng eller som vi gjort med V den första tiden, i bilstolen. Så har jag gjort med alla tre, jag erkänner.

Dock så har det hänt någonting med mig nu när våren kommit och vi bor i hus. Jag har dragit fram Vinnies liggdel och låter honom sova 1-2 gånger om dagen i vagnen ute, med dörren på glänt. Jag känner mig på ett väldigt konstigt sett som en väldigt bra mamma när jag gör det. Varför är det så? Det är iaf otroligt mysigt att sitta inne vid skrivbordet, höra fåglarna kvittra och ha en liten V i vagnen utanför. Sen att V sover typ 1.5h i stöten istället för 15min är ju helt magiskt!

Jag får ofta frågan om vi har fått rutiner nu med Vinnie och nej, det skulle jag väl inte påstå. Det här är en av de få rutiner jag fått in men den är nog mer för mig än för Vinnie. I övrigt somnar han bredvid mig när jag går och lägger mig för natten, snuttar konstant tills vi går upp mellan 7-8. Där efter är han vaken några timmar, sover lite här och där och ammar lite då och då. Han kräks fortfarande mycket men jag måste säga att det blivit mindre ändå. Jag märker lättar nu när han är mätt, då börjar han korva sig, leka med bröstet och le och då tar jag bort honom. Tidigare har han ju kunnat ligga länge och väl och snutta.

Tänk, på fredag fyller den här gladfisen 6 månader!!

 1. Hej
  Det är så kul det där med rutiner. Jag är nu hemma med vårt tredje barn och livet med två barn, heltidsjobb och 1000 träningar, cuper och möten i veckan… Det har ju gjort mig ganska rutinstyrd. Eftersom man måste då allt måste flyta på.
  Men jag har inga rutiner med vår bebis (7 månader) och han är nöjd och vi är nöjda. Han ammar och äter mat när han är hungrig och sover när han är trött. Kanske somnar han i bilen eller i en famn. Mellan det så leker han eller tar ett bad i en diskhov eller när någon annan tar ett bad i familjen. Helt hipp som happ!
  Underbart och så olikt mig det blev!

  1. Emsloo skriver:

   Ja men så härligt ibland att inte styra utan låta saker bara ske. Svårt för oss med kontrollbehov men säkert viktigt att släppa på det ibland.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..