Vinnie 7 månader!

Nu har de här lilla pyret gått och blivit närmare 7.5 månader! Jag hänger inte alls med och tycker att Vinnie fortfarande är en liten bebis, men han börjar ju bli stor! Reglerad ålder säger 6 månader IDAG! Hurra för det!

Vinnie vill fortfarande inte vända sig från rygg till mage. Jag minns inte hur det var med Engla och Blake men BVC säger att det inte är något konstigt eller anmärkningsvärt. Jag känner mig ändå fundersam då han mest verkar helt nöjd liggandes på rygg. Någon mer erfarenhet av detta? Vinnie gillar dock att sitta upp och jag tror inte det är långt ifrån att han faktiskt sitter helt själv. Han sitter stadigt i sin matstol nu vilket ofta är en räddning när han är gnällig, då kommer han upp i samma nivå som oss och kan följa oss samtidigt som han leker.

Vinnie har fått in någon form av rutin med sömnen på dagarna. Han vaknar mellan 8-9 varje dag och somnar om vid 10-11 en lite stund. Sedan sover han oftast (men inte alltid) en längre stund efter lunch och sedan en kortis vid 17-18. Vi har dock problem med att få honom att sova i sin säng eller egentligen någon annanstans än i min famn eller i vagnen. Han somnar för natten vid 21-23, beroende på när vi går och lägger oss. Under natten sover han bredvid mig och snuttar konstant. Jag och Christian konstaterade att igår att det kommer ge sig med tiden, att vi inte kommer göra någon kraftansträngning för att ändra detta just nu. Med barn nr 3 har jag en mycket mer lugn och ”det löser sig” känsla runt saker och ting. Visst att det är frustrerande och ibland rent av skit jobbigt att amma hela nätter och hela dagarna med max 2h mellan men det kommer inte vara så för alltid.

Vi har gett V smakportioner några gånger och han verkar gilla det! På morgonen får han alltid en sked av min smoothie som han lapar i sig. Vi har inte lagt ner någon större möda här heller utan låter det ta sin tid. Jag trivs med amningen och Vinnie också. Jag har som mål att byta ut frukosten till gröt i sommar om Vinnie fortsätter vara nöjd. Ni som missat mitt inlägg om varför jag är så mån om amningen kan läs det här. Vi ska givetvis fortsätta med smakportioner för att han ska lära känna nya smaker men vi stressar inte. Allt har sin tid!

Hur går det för er andra med barn i samma ålder? Mat, sömn, utveckling?

 1. Loppan skriver:

  Min snart 7 mån vänder sig, snurrar o kastar sig men hatar att sitta så vi tränar på det. Känns ju som att det är något hon behöver kunna.

  Mat:Ammar när hon vill.
  Äter ca 5 små skedar pure o gröt ibland mindre på morgonen. Runt lunch ungefär samma av någon barnmat o emellanåt en palsternacka morots krok.
  Läggdags mellan 6-7. Och under dagen sover hon 40 min varannan/ tredje h.

 2. Hej! Min lilla är 7 månader på torsdag och hon sitter själv men har ännu inte kommit på hur man förflyttar sig framåt (ligger mest och snurrar runt på mage 😅). Hon är väldigt nyfiken på maten vi äter och får testa det mesta men verkar fortf bli mest förtjust när ersättningen kommer fram.
  Tack för en oerhört fin blogg 💗

 3. Emmeli skriver:

  Härligt att höra att du har en chillad approach med Vinnie. Har en dotter på 6 månader (min första) och har varit stressad om diverse saker, mestadels sömn biten men börjar så smått släppa oron. Hon kan sitta själv, rulla mage till rygg men inte rygg mage 🙂 Sömnen är definitivt inte det bästa men hon sover i sin egen säng och hon har på senaste blivit helt tokig i mat men tycker tutten fortfarande är det bästa haha!

 4. Kajsa skriver:

  hej! jag har en tös som blir åtta månader imorgon. hon kryper och sitter själv och försöker börja resa sig mot möbler men HATAR mat. Skulle gärna dra ner lite på amningen men det känns som hon inte skulle få i sig något då… nojar över detta. Alltid är det nåt va

  1. Emsloo skriver:

   Ja är det inte just så, alltid något att noja över! Men det reder sig ska du se. Flera vänner till mig har haft det så och det gäller att vara envis! Lycka till!

  1. Jag har också en 8 månaders som precis som din i motorisk utveckling, och som också Hatar mat 🙈 men gröt går bra 🕺

 5. Hej.
  Först vill jag tacka för en härlig blogg och underbart instagram konto. Älskar dina bilder och ditt sätt att skriva.
  Min dotter vände aldrig sig från rygg till mage. Kröp aldrig utan hoppade på rumpan. Hon började gå när hon var 20 mån. Vi var lite oroliga och fick remiss till barnläkare. Vår dotter pratade 3 ords meningar vid 18 mån och läkaren sa att hon har haft fullt upp med att prata så motoriken kom i andra hand. Idag är hon 6 år och är otroligt duktig motorisk.
  Så inget att tänka på eller oroar sig för. Kram till dig.

  1. Emsloo skriver:

   Hej! Men tack snälla vad glad jag blir att du tycker det ❤ Vad skönt att höra att det kan vara på det viset utan att det är något knasigt. Känner mig inte jätteorolig men det finns ju vissa saker som de verkligen ska följa enligt bvc. Men alla är vi ju olika och tur är väl de 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..