ANNONS

Min favorit tårta – tips inför nationaldagen!

/

Idag har Engla och hennes kompis Maja jobbskuggat hos mig. De har fått hjälpa till att baka, fota och förbereda inlägg. Det blev en riktigt mysig dag med mycket skratt. Att vi avslutade eftermiddagen med denna på bordet tillsammans med våra grannar blev liksom pricken över i. Jag hoppas att de lärt sig något mitt i de kaos som ständigt hägrar bakom kulisserna.

Det är flera år sedan som min syster introducerade mig till den här otroligt smarriga och faktiskt väldigt enkla marängtårtan som har kommit till att bli en riktig klassiker i vår familj! Inför nationaldagen tänkte jag dela med mig av receptet för den som vill baka något riktigt gott till fika eller efterrätt.

Du behöver 5 dl socker, 7 äggvitor, 100g mörk choklad, lite salt.

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, socker och salt i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad, över kokande vatten. Vispa för hand tills marängen är cirka 60–65 grader och sockret smält. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den är riktigt fluffig och sval.

Rosta mandelspånet och smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.

Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.

Servera marängen med valfria bär och lättvispad grädde!

6
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00