1 år med dig!

LRM_EXPORT_20181018_222752
LRM_EXPORT_20181021_164132
LRM_EXPORT_20181019_110521
LRM_EXPORT_20181018_222943
Igår fyllde du ett år, ETT helt år! Vilken berg o dalbana detta året har varit men oj vilken glädje och lycka du skänkt oss. Tack älskade Vinnie för att du valde oss!

Igår hade vi kalas för våra närmaste vänner och familj eller ja, den delen av dem som haft vattkoppor det vill säga. Det blev en mysig eftermiddag och kväll och Vinnie tyckte som barn oftast gör mest om presentpappret och snöret. Jag valde helt att inte dokumentera denna dagen för sociala mediers skull utan ville vara närvarande och i stunden. Att göra saker för att de är härligt och att göra saker för att det blir bra på bild är någonting jag ofta tampas med och i detta fall valde jag det första. Jag har märkt att jag ofta gör just så vi högtider och födelsedagar och jag mår bra av det. Vissa saker bör få vara privata och allt behöver inte alltid visas. En otroligt svår balansgång det där men jag tror att jag börjar hitta en bra form för mig och min familj.

Nu har den här ettåringen skrikigt hysteriskt i vad som kändes som en evighet när Christian försökt ge honom välling vid nattning istället amning. Ursch, det går verklige inte alls bra! Vi har även försökt att inte ge något alls utan enbart försökt lägga honom men de går lika illa de. Suck! Jag skulle så gärna vilja få kvällarna fria och slippa springa och amma 4-5 gånger och sedan hela natten igenom som jag nu gjort i ETT ÅR! Snälla, ge mig mirakelkuren mot detta!! Vissa kvällar går jag nästan upp i atomer av frustration.

Förlossningsberättelsen kommer. Allt blev lite upp och ner förra veckan med vattkoppsinvasionen. För er som inte läst Christians berättelse från den dagen då Vinnie föddes kan läsa det här.

 1. Matilda skriver:

  Min son är snart 1 år och jag helammar i stort sätt fortfarande, han smakar vår mat när det passar och när han visar att han är nyfiken. Nätterna är väldigt lika dina, men många amningsuppvak men jag försöker njuta av det så mycket det bara går. De är ju fortfarande så små och tänk det från deras perspektiv. Hur mysigt de tycker det är att ligga nära en varm kropp som kan ge trygghet, närhet och näring. NJUT! 🙂 Men jag förstår att efter 10:e uppvaket under en natt kan en lätt bli tokig! Du är inte ensam. Bröstmjölk är fortfarande det finaste en kan ge sitt barn och snart är den tiden förbi. 🙂 Håll ut <3

  1. Emsloo skriver:

   Vilken fin pepp! Tusen tack ❤

 2. Lina skriver:

  Jag slutade nattamma ett par månader innan jag slutade amma helt. Min pojke vägrade välling tills det gått tre nätter av skrik och bärande heela nätterna igenom, med korta sovpauser… Helt plötsligt drog han i sig en hel flaska, och efter det accepterade han att det bara var flaska som erbjöds på nätterna. Bebisar kan vara jäkligt envisa, man måste nog helt enkelt välja att göra stora förändringar när man själv har den mentala styrkan att trösta en vrålskrikande unge, och orken att vara vaken några nätter. Jag tyckte det var sjukt jobbigt och påfrestande att avsluta nattamningen, att dra ner på amningen dagtid och sen sluta helt gick däremot väldigt smidigt ett par månader senare.

  1. Emsloo skriver:

   Ja jag har förstått att den där orken är lite A och O. Jag har inte riktigt den ännu då jag sover så lite om nätterna. Jag bygger liksom en liten bank av information av tips just nu för att plocka fram när jag känner mig helt redo! Tack för dina tips!!

 3. Anna skriver:

  Åh känner igen mig. Min flicka vaknade varje timme och ammade i ett år. Var så sjukt sliten och trött efter det. Bestämde mig att det fick vara nog. Hon blev ju inte mätt. Hon tog inte flaska eller napp. Mitt bästa tips som har funkat för många vänner också. Amma till sömns eller vagga. När barnet somnat ge flaska i sömnen. Vi hade MAM som funkade bra. Gav ersättning eftersom det är sött. Välling kan ju vara svår i konsistensen. Hon tig flaska direkt i sömnen och sov hela nätter efter det. Efter ett par dagar gav jag en flaska vid elva när jag själv lade mig och det funkade hur bra som helst. Sedan tog hon flaska även dagtid. Pappa fick ta de första nätterna OM hon vaknade till. Så småningom introducerade jag välling. Napp tog hon också. Alla inklusive dottern sov och mådde bättre efter amnings stopp..

  1. Emsloo skriver:

   Men vilket bra tips! Inte tänkt på de innan trots att jag alltid gav min dotter ersättning nattetid. Ska absolut testa detta. Slutade du att amma helt då? Jag kan inte bestämma mig för om jag är helt klar med amningen nämligen.. åh de är så svårt!!

   1. Anna skriver:

    Bästa tipset. Försök flera gånger! Han är ju van att äta i sömnen så Det går nog bra! Min tjej fick ersättning till 1,5 år sedan välling. Man måste inte skynda. Man kan ge gröt som kvällsmål. Sedan en flaska ersättning vid elva typ när ni lägger er så är han mätt och glad.
    Alltså det här med amnings stopp måste kännas rätt för dig. Jag slutade helt rakt av. Men då tog hon ju flaska i sömen direkt. Orkade inte mera med upphackad sömn. Men gör så att du ammar morgon och dagtid första dagarna och se hur det går med flaskan så kan du ju bestämma dig då.
    Vill också tipsa om baby semps tetra från 6 månader. Så söt och god! Värm lite så blir det mums. Lycka till.
    Och sov borta eller i ett annat rum. Du är värd en hel natts sömn!! Och tro mig. Är han hungrig så äter han

 4. Bibbi skriver:

  Otroligt fin är han lilla V grattis.

  Har precis själv slutat amma på nätterna. Känner igen frustrationen du skriver om. Det som fungerade här var att jag bara inte gav bröstet. De första nätterna var katastrof jag grät och kände mig hemsk. Men jag hade bestämt mig så jag gav mig inte tror det är dit man måste komma.
  Min son sover nu bättre på natten uppvak har han men är inte ute efter bröstset.Han äter i alla fall massor på morgonen sen är han fortfarande ganska bröst sugen under dagen och äter sällan stora portioner men det går sakta men säkert framåt. Flaskan försökte jag med helt utan resultat också. Kanske vill V dricka välling med sked innan läggdags?

  Inga tips egentligen men hög igenkänningsfaktor. Lycka till fina du

  1. Emsloo skriver:

   Ursch jag förstår verkligen att du måste gråtit massor när ni skulle vänja av. Jag kan inte bestämma mig för om jag är redo att helt sluta amma eller om jag bara vill att de ska finnas alternativ, vilket såklart är svårt.. .många vittnar om att de är antingen eller som gäller… kram!

 5. Malin skriver:

  Grattis till dig och lillen! Så himla söt.

  Det här kanske låter hårt men efter att jag försökt sluta amma en längre period körde jag på plåster. Dvs plåstrade över bröstvårtorna och sa att ”mamma har ont ajaj”. (Vilket var iaf delvis sant.) Och det gjorde att vi kunde vara nära och sova ihop utan obligatorisk amning.

  1. Emsloo skriver:

   Åh ja kan liksom inte se att jag är i fas att klara av att vara konsekvens. Jag vill ha mysamningen kvar men ta bort att de enbart är vid bröstet han somnar och de eviga sluttande hela kvällarna. Jag är dock rädd att man ibte kan få allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..