Barnrum med snedtak, tips & trix!

LRM_EXPORT_20181113_201231
LRM_EXPORT_20181113_201409
LRM_EXPORT_20181114_093302
LRM_EXPORT_20181113_200045
Igår tittade solen äntligen fram ett par timmar efter vad som känns som flera veckors frånvaro. Jag lider verkligen den här tiden på året när timmarna med ljus är knapp och kvällen och natten känns evigt pågående. Hur som helst så gjorde jag en liten ommöblering i Vinnies rum igår då energin tillfälligt kom på besök med solens strålar.

Att ha ett barnrum med snedtak innebär att jag behöver tänka till för att få till det bra. Jag har inga normala, raka väggar att utgå ifrån utan istället så blir det att nyttja de få och små väggar som finns samtidigt som golvytan blir viktigare än att klä väggarna i möbler. Att fästa en gardin i taket med små krokar istället för en klassisk gardinstång över fönstret som skulle ha sänkt takhöjdens intryck är ett tips som jag fått mängder av frågor om. Jag har helt enkelt skruvat in små krokar precis där taket möter väggen och har dragit ihop gardinen runt dem. Gardinen hittar ni här och färgen heter skin. Att enbart ha en gardin istället för två tycker jag är lite härligt, eller hur?

Ett annat tips är att placera möbler som inte får plats lite snett för att mjuka upp rummet och för att skapa rum i rummet. Jag böt plats på Vinnies säng och hans lilla hylla igår vilket blev väldigt fint! Att jag ställde det snett gjorde rummet ombonat och mysigt. Sängen står nu på höger sida om fönstret men dessvärre hann jag inte med att ta någon helhetsbild men den står lite som innan, en bit ifrån väggen för att skapa rymd och få rummet att kännas luftigt.

LRM_EXPORT_20181113_200831
LRM_EXPORT_20181113_201024
LRM_EXPORT_20181113_201316
Att måla in taket i samma färg som väggarna var någonting jag funderade länge på. Jag landade i att det skulle få rummet att kännas större och inte så spretigt. Jag målade in balkar, tak och väggar med Kalklitirs Palladio. Åh vad jag älskar kalkfärg! Rummet får ett helt annat djup och ett annat liv med den här typen av färg och teknik och det passar ypperligt i ett rum med snedtak.

En annan sak som försvårar möbleringen i Vinnies rum är att murstocken från den gamla spisen i Blakes rum går upp genom hans rum. Jag väljer att se det som en fin detalj och har satt upp fin förvaring på den! Ni hittar den här och vi har färgen ljus puder. Vi har även måttat in ett gammalt äppelskåp bakom dörren för att få plats för Vinnies kläder och prylar. Jag har länge velat om jag ska måla det eller ej men har nog landat i att det kommer få färg. Den övervägande anledningen är att det känns ”tungt” i rummet i den mörka färgen den har nu.

Att blanda gamla möbler med nya och fylla rummet med fina textiler och korgar är ett allmänt tips för barnrum. Korgar är ett måste för att lätt kunna stuva bort leksaker och pryttlar, vi har mängder! Kika in hos Babylove där det finns massor av fin barnrumsinredning, bland annat dessa grå förvaringsboxarna som rymmer massor!

LRM_EXPORT_20181114_111334
LRM_EXPORT_20181109_163136
LRM_EXPORT_20181111_191318
Jag flyttade upp vår knopplist till Vinnies rum för att få lite extra förvaring. Den hamnade i perfekt höjd för honom själv att kunna (dra ner) plocka med sina saker. Som jag skrivit innan så får man vända på det, nyttja det sneda taket, se det inte som något negativt! Jag älskar det och tycker att Vinnies rum känns unikt och roligt med saker i vinkel, i olika höjd osv.

LRM_EXPORT_20181114_103412
LRM_EXPORT_20181114_103455
Bredvid knopplisten hamnade nu sängen som inte syns på bilderna. Jag längtar innerligt till den dagen då Vinnie faktiskt kommer nyttja sitt rum till att sova i! Just nu går vi upp här och röjer och leker men någon sömn här har det ännu inte blivit.

Jag hoppas ni som har snedtak i barnrum har fått er lite inspiration och nya idéer! Som sagt så är det otroligt kul att inreda ett sådant här rum då det kräver lite tankekraft och kreativitet! Har ni andra tips så fyll på i kommentarerna!

 1. Nora skriver:

  Hej,
  Jätte bra tips du dela med dig :)Vad har du använt för färg till rummet? Ser att taket och väggen inte är av samma färg. Har du namnet på färgerna?

  1. Emsloo skriver:

   Hej Nora! Jo jag har målat både tak och väggar med Kalkfärg och den finns hos Kalklitir och heter Palladio 🙂

 2. Johanna skriver:

  Tack för dina tips! Har både snedtak och murstock i dotterns rum och det är verkligen en utmaning.

  1. Emsloo skriver:

   Visst är det de men också en tillgång 🙂 hoppas du hittade något som passade till hennes rum!

 3. Sara skriver:

  Så bra tips! Vart kommer den fina hängande mobilen från(fågeln) samt mattan? Superfint!

  1. Emsloo skriver:

   Fågeln fins hos Wonderforest, sök på det på instagram! Mattan kommer från Lorena Canals! Bästa är att den går att tvätta i tvättmaskinen!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..