Vad är det som är viktigt egentligen?

Igår var det så äntligen Årets mama! Det blev en riktigt härlig kväll med många skratt, tårar och härliga diskussioner! Jag hade äran att ha ett gäng riktiga powermamas till bordet vilket verkligen gjorde hela kvällen sådär magiskt härlig som jag hoppats.

Under kvällen spelades en film upp i samarbete med Polarn O. Pyret där Julia Bergman och hennes son Milan var mittpunkten. Det var en kort, enkel film men med ett budskap som gick rakt in i hjärtat och som fick mina tårar att rinna. Idag delade mama filmen på sin instagram (kika här) och mina tårar rann igen. Varför? För att det är just det där som är så svårt, det som borde vara så enkelt.

Filmen handlar om att stanna upp, vara närvarande och fokusera på det som faktiskt är viktigt med våra små. Jag kände mig träffad och ville nästan ställa mig upp och lämna galan för att springa hem och krama på mina tre små hjärtan. Jag tror vi alla känner igen oss i att vi maler igenom vardagen för att nå kvällen där vi äntligen får landa i soffan framför en film eller med mobilen i handen.

Men det är inte det som är viktigt! Resan är det viktiga, inte målet. Det handlar om att stanna upp. Det viktiga ligger i att låta barnen få utforska, visa sin värd för oss och dela det som för dom är så stort! Jag vill varje dag lära mig om mina barns olika värdar, jag vill veta vad de ser i en sten, vad de ser i ett träd som svajar och jag vill veta allt om deras bottenlösa fantasi eller deras sorger och problem. Älskade barn, ni är det finaste jag har!

Kika in filmen du med, här.