Vardagen också lite personligt.

LRM_EXPORT_164084079149523_20190821_114834020
LRM_EXPORT_163866305033909_20190821_114456246
LRM_EXPORT_163958640996535_20190821_114628582
I måndags var så vardagen åter. Lite vemodigt men efterlängtat. Vi har i ärlighetens namn haft ett par rätt intensiva veckor bakom oss med barnen. Jag har absolut inte känt mig i fas med Blake och även om jag älskar honom mer än rimligheten själv så har jag inte känt att vi förstått varandra. Det är svårt att sätta fingret på det men det kanske är så enkelt att vi varit lite trötta på varandra.

Han har inte tytt sig till mig och mitt tålamod har varit under all kritik. Jag har skrikit, han har bråkat och så har det gått runt. Kanske har det också berott lite på att den där lilla ångestklumpen som jag ibland har svårt att få ur maggropen börjat göra sig påmind igen efter en härlig sommar. Den där klumpen som växer som gör det svårt för mig att sortera saker, prioritera och hamna i fas med så väl barn, man, hem och jobb.

Jag gav mig själv en jobba-hemma-dag idag. Jag har varvat kaffe med jobb och lugn musik. Jag behöver sådana här dagar som egentligen inte innehåller så mycket mer än så. Dagar för återhämtning och kreativt skapande, om så bara i huvudet. Ibland tror jag att ni tror att jag är en väldigt ångestladdad människa, gör ni det? Så kanske fallet är men jag är är högt och lågt och jag känner kanske lite väl mycket i alla olika lägen. Därför blir det ofta lite så, högt och lågt. Är det bra så är det SUPERBRA och är det dåligt så är det SUPERDÅLIGT. Min man om någon vet.

Imorgon och fredag ska jag in till Garbo&Friends och jobba. Vi ska plåta kontoret för ett spännande projekt som en vän till mig har. Helgen kommer bli lugn och jag tror jag ska försöka låta den vara det. Jag som annars alltid panikar på torsdagen och istället fyller helgen med umgänge och projekt för att jag inbillar mig att det är då jag mår bäst. Kanske att det är så men jag tror det där pauserna att andas måste finnas för att skapa balans. Jag ska börja öva på det.

En annan sak jag tag i tag i (i måndags så inga extrema utsvävningar ännu) är att röra mig. Jag som aldrig varit en person som tränar ska verkligen försöka ge mig själv den presenten. Det har börjat bra och hårt. Vi får se hur det fortlöper! Vad gör du för att må bra? Alla tips är välkomna.

 1. Malin skriver:

  Jag känner också igen mig. Men sen jag började ta Sertralin är ångestklumparna nästan helt borta och jag har ett annat lugn i kroppen. Bättre tålamod och mer glädje över det fina jag har.

  Nu har jag börjat märka att jag faller tillbaka i det negativa bara när jag druckit. Dricker inte så mycket men gillar vin i goda vänners lag. Funderar på om/ hur jag kan begränsa det… och rörelse. Måste få in lite mer rörelse.

  Vi kämpar på!

 2. Hej! Jag undrar vart dina gardiner är ifrån? Så himla fint hem du har 🙂

  1. Emsloo skriver:

   Tusen tack! Jag har köpte dem hos Ohlssonstyger! 🙂

 3. Ulrika skriver:

  Hej! Jag är också en känslomänniska, ut i fingerspetsarna. Och känner igen mig i din beskrivning. Jag tror det är av största vikt att någon gång (våga) sakta ner och känna efter i kropp och själ vad det är som skaver. Finns det saker som är obearbetade som behöver få lite omtanke och kärlek? Varifrån kommer skavet? Att lyssna inåt och inte springa ifrån sig själv tror jag är det långsiktiga svaret. Men kanske inte alltid det roligaste eller mest bekväma här och nu. Kram♥️

 4. Mia skriver:

  Tack för din beskrivning om känslorna för Blake. Har i långa perioder känt lika med min nu 4,5-åriga dotter. Tänkt att jag skadar henne med mitt korta tålamod och skrikande. Nu är vi inne i en bättre period och jag försöker gosa extra med henne för att kompensera. Inga tips annat än mer egentid och att hjälpas åt med barnen…

 5. Men åååh så jag känner igen mig i det du skriver. Tror också oftast att jag är den enda person i världen som skriker åt mina barn. Hör ju aldrig att någon annan gör det.
  Jag och min dotter är väldigt lika och det räcker med att vi är i samma rum för att vi båda ska känna oss irriterade på varann. Och efter 6 veckor semester tär det verkligen på en. Så att börja jobba igen imorrn ska faktiskt bli skönt.
  Jag mår bra av att umgås med vänner eller hitta på roliga saker. Även att bara vara själv hemma och pyssla med något ger energi.
  Ha en fin dag och ta hand om dig! ♡
  Mysig blogg förresten. Har följt dig på insta ett tag men aldrig läst bloggen ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..