Mina favorit kläder & märken!

Jag får många frågor om mina kläder utav er. Jag har några favoritmärken som jag alltid spanar in när det kommer en ny kollektion och ett av dem är det väldigt fransk-romantiska (men LA baserad) Dôen. Jag har ett par klänningar och 3-4 blusar från dem. Jag älskar stilen, kvalitén och det ljuvliga mönstren!

Ofta går godbitarna snabbt åt och det gäller att ha ögonen öppna när en kollektion släpps. Problematiken är dock alltid det där med att de ska skickas från USA och därmed tullas in och betalas tullavgift samt moms för. Vad du får betala beror alltid på hur mycket du har handlat för. Handlar du för under 1700kr tex så betalar du oftast ingen tull men alltid moms, där över beräknas tullen på vad som är i paketet och kostnaden för det. Det kan vara mellan 0-20%. Läs mer hos tullverket om det här. Jag blir alltid kär i plagg och kan inte hejda mig… Hos Net-a-Porte finns det en liten kollektion av Dôen men nästan aldrig det jag suktar efter tyvärr.

Hos Dôen kan du också välja ett alternativ (hutlöst dyrt) som räknar in alla kostnader för frakt, tull och moms. Jag har aldrig använt mig av det och aldrig heller fått betala så mycket i skatt för intullningen. Ett tips är såklart att snacka ihop sig ett gäng så att man iaf slipper frakten på ordern.

I storlek så tycker jag att plaggen är normala. Var noga med att kika in deras storleksguide och titta på bilderna så du slipper skicka tillbaka plagg för DET är dyrt och väldigt omständigt. Alla plagg jag har är som sagt otroligt vackra och välgjorda. Kvalitén är magisk och jag känner mig alltid extra fin när jag har på mig ett plagg från dem.

Vidar så köper jag ofta kläder hos Zara, H&M, Faithfull the brand samt mindre märken som jag oftast hittar genom Instagram. Det finns verkligen helt otroligt många godbitar att hitta där. Min blus från Yöli and Otis är ett sådan exempel! Den här blusen använder jag så ofta tillfälle ges och precis som med Dôen så känner jag mig riktigt fin i den – ett måste ju!

När det kommer till byxor så tycker jag det är svårt. Jag har svårt att beställa byxor på nätet då det alltid skiljer från märke till märke när det kommer till storlek. Jag avskyr också att prova byxor i butik, ja ni hör ju. De byxor jag trivs bäst i är ankel långa byxor i mjukt material som sitter luftigt och lite högt.

Jag har de här som ni ser på bilderna över från Oysho och även ett par i linne från H&M som helt klart är mina favoriter! Tyvärr är det inte så vinter-anpassade. Så här års går jag ofta i jeans i antingen svart eller blått. Mina favoriter kommer från Kappahl och Carin Wester.

Jag är verkligen en person som året runt köper på mig sommarkläder. Jag har ständigt en längtan till sommaren, föreställer mig själv alltid brun och köper således helt fel kläder för säsong. Jämnt! Inte ett helt hundra beteende eftersom månaderna där sommarkläder faktiskt fungerar är en avsevärt mycket mindre del än den där varma kläder är att föredra. Tur att jag iaf gillar tjocka koftor och tröjor, till viss del. Den här nedan är en riktig favorit som jag köpte för säkert två år sen på Åhléns.