ANNONS

Odlingsbäddarna i slutet av juni kontra mars.

/

1V2A1609
1V2A1606
Nu under värmeböljan har jag vattnat odlingsbäddarna både morgon och kväll. Jag riktigt ser hur alla blommor tappar livslusten under eftermiddag, börjar hänga och se trötta ut för att under kvällen vakna till liv och pigga på sig. Den starka solen i kombination med värmen gör oss alla trötta, minst sagt. 
1V2A1623
1V2A1629
1V2A1619
Minns ni det här inlägget om jag skrev 20 mars? Om inte så måste ni klicka er in för att se bilder från när jag anlade de här bäddarna. Jag hade hela tiden en vision, en tanke om hur det skulle växa sig frodigt, hur barnen skulle hjälpa till att plocka och vattna. Nu är vi här. På Instagram la jag upp en av bilderna ur det blogginlägget och skrev ”tänk er i sommar när Luktärt spirar och rosorna klättrar”. Ser ni där till vänster? Luktärten som ja, spirar och där bakom växer en honungsros. 3 månader senare! Så häftigt!
1V2A1642
1V2A1648
1V2A1655
En liten hjälpreda som varvar vattenkannor över sig själv, på barken och en skvätt på blommorna. När han har vattenslangen får man minst sagt se upp!
1V2A1683
1V2A1688
Älskar de här skorna från Bisgaard.
1V2A1697
När jag anlade dessa bäddar så gjorde jag grunden på samma vis men när det kom till att fylla på med jord för att få höjd samt att gödsla så skiljer det sig. Jag kan se där jag varit generös med kobajs och där jag snålat. Men men, om en månad tror jag att allt vuxit ikapp.

De som blommar redan nu är några få dahlior, främst Creme de Cassis av någon anledning? Rosenskäran, luktärt, den rosa blåklinten, vallmon och phlox. Varje dag så är de någon ny planta som börjar blomma och det är alltid om en skattjakt att gå ut hit. 

1V2A1667
En sak som jag faktiskt gjorde om för någon månad sen är gångarna. Det gick inte att ha papp i botten och sedan barn som sprang upp och ner, fastnade och sprätte upp den. Det ledde till att gångarna på nolltid var fyllda med ogräs. Jag la helt sonika ett lager med tunn markduk över och fyllde på med flis. Visst kikar ogräset upp i odlingen och även på sidorna av markduken men äh, det hör till!

0
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00