Mellan halsfluss och bondbönor.


Två som nästan blåser bort i odlingen.

På snigeljakt!

Efter 3 dagar i sängen orkade jag mig äntligen upp igår. Jag har haft halsfluss och äter antibiotika nu. Halsfluss i juli, är det ens lagligt? Suck. Jag får se en liten ljusglimt i det hela och det är väl att jag matchade halsflussen med spöregn och storm. Alltid något.

Hur som helst så tog jag med mig barnen på snigeljakt när solen kikade fram mellan regntyngda moln. *Pepparpeppar* så hittade vi inte en enda? Vi har desto fler tvestjärtar i odlingen vilket är föga roligt med alla stora hål i bladen. Jag funderar på att göra som jag sett flera andra göra med små lerkrukor upp och ner på en pinne i odlingen. I krukan kan man ha halm, hö eller gräs. Sen gäller det att tömma dem kontinuerligt på tvestjärtar.

Under dagen började jag binda upp dahliorna med snöre och bambupinnar för att de inte ska gå av i blåsten eller av sig själv när de börjar bli stora. När jag väl kommit en bit upptäcker jag att blåsten under tiden skördat två offer. Så tråkigt! Jag tog i sär dem och tog mängder av sticklingar på dem. Det går även att rädda dem genom att sätta dem i hink med plastpåse över men det orkade jag inte.

Favoriter i skördekorgen! Bondbönor, sockerärtor, vallmo, zinnia, blomstermorot, slöjsilja och rosa blåklint.

DET HÄR mina vänner, det här är så härligt att jag smäller av! Att kunna ta med sig skördekorgen och gå ut och klippa av små blommor och bönor! Tänk vad vi längtar och längtar efter precis den här tiden hela vinterhalvåret. Jag vill fota precis allt, kapsla in tiden och spara den.

Nu ska jag sminka mig för ovanlighetens skull. Jag och Caroline ska fota utomhus hela dagen så vi håller tummarna för uppehåll!