De bästa av fynd!

Lrm export 20180914 212626
Lrm export 20180914 213017
Lrm export 20180914 212749
Lrm export 20180914 213147
Lrm export 20180914 212717
Att binda ihop ett rum med möbler, textiler och prylar är inte alltid helt lätt. Jag gillar rum med själ och prylar med en historia. Att bygga ett rum kräver både tålamod och tid då de där perfekta möblerna kanske inte dyker upp direkt utan måste väntas på. Kombinationen av nytt och gammalt är det absolut bästa jag vet!

De här lilla skåpet som från början är tänkt som ett dockskåp hittade jag i förra veckan på en loppis här i Norrtälje. Jag visste direkt att detta var den ultimata lilla möbeln till Vinnies rum där mängder av prylar trängs och vill ha utrymme. Öppen förvaring i kombination med stängd är det absolut bästa jag vet! Att kunna ställa fram alla finheter och dölja de andra är A och O för att ett barnrum inte ska upplevas som stökigt och rörigt. Att skåpet var i en helt perfekt bets som passade på pricken mot väggfärgen gjorde att mitt hjärta hoppades små glädjeskutt av lycka!

Idag ska vi byta ut alla eluttagen i Vinnies rum och även börja tömma de rum som ska inredas som gästrum. Dessa projekt, tar det någonsin slut? Jag önskar en fin dag och vecka!

LOADING..

Om att ha tre barn och det ständigt dåliga samvetet!

Lrm export 20180914 214122
Lrm export 20180914 214306
Lrm export 20180914 214407
Lrm export 20180914 214520
Lrm export 20180914 214625
Att ha tre barn i ett spann på 12 år är det absolut härligaste men också väldigt tufft och svårt. Att parera en trotsig soon to be fyraåring som ligger sparkandes på golvet, en bebis som bara vill hänga vid bröstet och en 13 åring som tjatar om att få sova över hos kompisar och om att pengar ska swishas hit och dit, det, det är en utmaning.

Detta är säkerligen någonting som vi alla med barn tampas med men just det här att ha barn i så otroligt olika åldrar och nivåer kan ibland vara svårt att landa i. Jag tycker att det här året sen Vinnie kom har varit det mest utmanande i min roll som mamma då jag måste kunna vara på så många plan samtidigt, vara pedagogisk och saklig på så olika nivåer. Att byta en blöja på en hysterisk bebis med blöjeksem samtidigt som treåringen tränas för att bli blöjfri och titt som tätt inte håller tätt och i det hålla en sansad diskussion om varför ett par jeans för 2000kr inte är ett rimligt köp, det kräver några vänder av tyst huvudräkning för att jag inte ska skrika rakt ut.

En av det tuffaste sakerna som jag upplevt och också fått bekräftat från min först födda är att tiden inte finns på samma sett just nu. Jag mår hemskt över att jag under det här året inte haft den tiden eller orken att bara vara hon och jag, själva. Rent praktiskt har det inte heller varit möjligt men att förklara det för en 13 åring som haft sin mamma själv i nästan 10 år är svårt. Jag önskar så att det fanns möjlighet till kloning och att jag hade en övermänsklig kraft som gjorde att jag hade mer ork efter vakna nätter och jobbiga mornar med trots. Att vi är två vuxna i vår familjesituation är räddningen, hur hade jag ens orkat laga mat annars, gå upp ur sängen?? Trots detta så känner jag mig ofta misslyckad i mitt föräldraskap gentemot min dotter. Det är alltid hon som blir bortprioriterad och satt åt sidan för alla kamper som man måste genomgå med de små. I en drömvärld skulle ett dygn ha 36h och alla under 4 år skulle sova hälften, så känner jag just nu.

Vi försöker innerligt att ge gott om tid till alla barn, var de än befinner sig i utveckling och fas men man är inte mer än människa. Jag tror att det är viktigt att kunna erkänna för sig själv och den övriga familjen att just nu är läget så här, vi måste göra detta tillsammans. Det kommer bli lättare! Jag tror att jag alltid kommer lida av kroniskt dåligt samvete men jag hoppas att det ska bli bättre snart, kanske redan när Vinnie kommer ur spädistiden om vi har tur!

Jag kommer aldrig kunna kunna säga att jag är färdig med barn men när jag tänker praktiskt så vore det helt omöjligt med en till liten i vår familj. Vi skulle kunna ha 7 barn men det handlar inte om kvantitet utan kvalité. Att kunna se varje barn, kunna ha tid för dem var och ett och kunna möta dem i deras olika livsfaser, det är det viktigaste för mig och redan med tre känns det nästintill övermäktigt. Har ni några tips och råd att komma med för att få mer än 24h på ett dygn eller hur jag ska lätta på det dåliga samvetet? Hit me.

 1. Jag har fyra barn, 9 år, 7 år, 4 år och nyfödd. Känner igen att den äldsta får minst tid, då nyfödda kräver mest och därefter försöker man ge så mycket tid som möjligt åt 4-åringen. I vårt fall så leker de två äldsta mycket med varann, och har alltid varit ett team i alla år. Förstår att det är svårare med ETT såpass mkt äldre barn. Trots att de får dela på föräldratiden tror jag ändå att syskon tillför mycket glädje, både här och nu och i framtiden!

 2. Jag har tre barn: 13 år, 9 år och 4 år. Nu har jag ingen bebis men vet hur det är att känna sig otillräcklig. Jag tycker att jag (och min man) har en bra balans NU, men det tog nästan två-tre år efter att yngsta föddes, innan vi landat i att ha flera barn och att hinna med allt och alla på ett rimligt sätt. Det har tagit längst tid för mig tror jag. Att landa, är ett bra uttryck tycker jag, vi har landat nu för även om vi denna höst har ännu fler parametrar att ta hänsyn till (fler aktiviteter, båda arbetar mer) så känner jag att jag hinner och orkar att ge mer egentid till alla barnen.

  Plus att något av barnen inte är bebis elker ”toddlers”, som ju är otroligt mysig men intensiv tid. Det blir bättre. Sen försöker jag leva efter devisen: 15 min enkel egentid men varje barn där de verkligrn blir sedda, då har jag gjort det bra. Mer är ännu bättre men bra är också nog.

 3. Åh som jag känner med dig. Jag har alltid dåligt samvete, min man brukar bli tokig på mig.
  Vi har en 9 åring , 6 åring och en 2,5 veckats bebis och det dåliga samvetet gnager redan i mig med nonstop amning, sömnbrist och magknip hos minsta.
  Vi lägger våra barn med bok och det rubbar vi inte på. Det får aldrig rubbas för att de stora ska känns sig orättvist behandlade. Då försöker jag ägna lite tid åt att bara mysa med dom.
  Jag bävar lite efter den tiden när lillebror tar mer tid och det dåliga samvetet ätet upp mig.
  Men just att komma iväg med de stora och göra saker som dom gillar utan att den lilla ”jobbiga” är med tror jag är viktigt. Vi har bestämt att varje månad ska vi göra något med de större.
  Man gör det bästa man kan, alltid.
  Stor kram

  1. Ja då är vi likadana… jag tror också att egentid är super viktigt men ack så svårt att få till.. försök håll hårt i den rutinen, de tror jag jättebra! Heja er! Kram

 4. Känner igen det så väl! Har en på 14, en på 11 och en på 5! Och har ständigt haft dåligt samvete för att inte hinna med alla, men har under alla åren verkligen försökt ge alla mkt tid och tid tillsammans. Men med åren har vi förstått att den äldsta faktiskt känt sig åsidosatt och det har påverkat hennes mående idag. Minstingen har tagit mkt plats och haft mkt skrik och magproblem, som gjorde att framförallt äldsta tyckte det var jättejobbigt med en liten i huset. Nu när minstingen är lite större men fortf kräver mkt tid och uppmärksamhet och den stora behöver få tid och uppmärksamhet pga sitt mående så har man nu dåligt samvete för mellanbarnet som inte alls är personen som tar nån plats!

  1. De är verkligen tufft! Så svårt att räcka till och vara en övermänniska. Jag tror på att prata hjälper en del, att alla får berätta hur de mår och känner. Heja er!

 5. Åh vilket bra inlägg! Sitter här som precis nybliven tvåbarnsmamma och känner att jag nästan redan längtar efter en till graviditet, förlossning och bebis. Självklart njuter jag i nuet av min 2 1/2 åring och 5 veckors bebis. Men kanske är längtan så stor för att jag innan sagt att jag bara ska ha två barn. Men det är ju inte en lag jag måste lyda men samtidigt är det som du skriver, kvalitet före kvantitet. Svårt det där… Men det blir inga fler barn just nu iallafall 😉
  Men tack för ärligt inlägg!

 6. Hög igenkänning på det du skriver! Har en 13 åring, en snart 4 åring och en 2 åring. I helgen somnade jag kl 20 av utmattning. Min 13 åring klappade mig på axeln vid 23.00 och sa godnatt mamma. Där ligger mitt dåliga samvete, att jag kanske borde titta på film med min tonårsdotter. Istället somnar jag med 2 åringen. Tror det blir lättare med tiden

 7. Jag har tre barn i åldrarna 13 år, 10 år och sen minstingen på 16 månader.
  Känner igen mig så väl!
  Min sambo jobbar ständig natt (5 nätter av 7 varje vecka) så jag är dessutom helt själv om att ta nätterna som tack och lov är rätt lugna, men när de inte är det så är jag som en zombie på morgonen när man ska väcka de stora barnen som ska till skolan.

 8. 3 barn oxå och hög igenkänning…. Vi har under en tid slutat laga middag. Ja, det kan ju låta galet, men vi har mackfika just nu i livet och hänger med barnen istället. Det frigör mycket tid och minimerar våra syskonbråk och alla blir sedda.

  När vi kommit ur den värsta fasen blir det middag igen, men just nu är detta en god lösning. Sedan är det väldigt kul att få laga mat på helgerna!

  Ta in städhjälp kan vara en idé. Frigöra tid. Vår generations största pussel.

  Bra inlägg Emily!!! Hoppas det kommer in fler tips. Ligger i mångas intresse.

 9. Ett ärligt och beskrivande inlägg. Det som slog mig är att min mamma berättade för mig att hon hade dåligt samvete under min och mina två syskons uppväxt. Jag förstod inte varför för jag upplevde henne som kärleksfull, närvarande och den bästa mamman. Det jag vill säga är att det ör synd att känna dåligt samvete och skuld som du lägger på dig själv medan barnen inte ser det så alls. Kram och styrka till dig v

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En ny overall och nygammalt skåp.

Lrm export 20180916 081247
Lrm export 20180915 174336
Lrm export 20180916 080906 5b9dfbc9dc0c6
Lrm export 20180916 081135 5b9dfbd9aca5a
Nu är hösten här på riktigt. Jag har dragit fram min gråa favorit tjocktröja och rensat alla barnens ytterplaggsgarderober på urväxta plagg, ett säkert hösttecken. Det verkar som att alla kommer behöva nya kläder och skor inför både höst och vinter, även jag!

Någonstans ska man börja och en overall som jag tycker är hur fin som helst är denna från Minirepubliken och det danska märket Kønges slojd. Jag tog färgen Ivy Green och den är precis sådär dammigt grön som jag hoppats! Eftersom Vinnie blir ett år om drygt en månad så tog jag den största storleken 80/86. Jag tror att dessa kommer gå åt som smör när kylan sätter in så passa på om ni är sugna!

I övrigt så håller jag på att rekar vad som finns i ytterplaggsväg och jag har kärat ner mig i både Tinycotton och Marmars kollektioner. Annars är Polarn O. Pyret alltid ett säkert kort när det kommer till funktionsplagg till förskolan. Vi får se lite vad vi landar i men jag tror det är dags att börja inhandla för att inte de populäraste storlekarna ska gå åt.

En sista sak såhär på söndags morgonen, kolla Vinnies fina skåp! Den här ljuvliga möbeln har stått intryckt i vårt skräp-rum (soon to be gästrum) och väntat på att Vinnies egna rum skulle bli klart. Det är ett skåp som är kombinerat skötbord och förvaringsmöbel men de förstnämnda hann vi aldrig riktigt använda. Skåpet kommer även det från ett danskt märke som heter CamCam.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kalkfärgspremiär och ny favorit gardin!

Img 20180914 213407 211
Lrm export 20180914 212101
Lrm export 20180914 211513
Img 20180915 083108 773
Lrm export 20180914 190608
Lrm export 20180914 212026

Den här veckan har jag nästintill helt gjort klart Vinnies rum. Jag har för första gången använt mig av kalkfärg och jösses så härligt de är att måla med! Jag har dragit mig från att använda de då jag fått höra att de både är svårt att måla med men även svårt att ångra sig sen om man vill ha en vanlig färg och då måla över. De första nämnda kan jag direkt säga inte alls stämmer, tvärtom snarare! Du behöver inte alls vara noggrann utan kladda har verkligen fått en ny innebörd. Jag har kladdat och målat solar, sträck om vartannat. Om det är svårt att måla över får tiden utvisa, just nu är jag galet nöjd med färgen!

Kalkfärgen kommer från Kalklitir och heter Palladio, den mest perfekta beiga nyansen du kan tänka dig.

Vinnie har snedtak i sitt rum och där av började mina funderingar på hur jag skulle lösa gardinen på ett fint sett. Jag hittade den finaste varianten på Indiska mer små bollar på sidan, så fin! Jag bestämde mig tillslut för att fästa den med små krokar längst taket och sedan bara låta den hänga ner. Jag funderar på att köpa en liten gardin tofs men just nu funkar en knut fint.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fredags blommor och ett tack!

Img 20180914 095612 267
Img 20180914 095745 707
Underbara ni! Jag blir så innerligt glad och rörd när ni tar er tid att skriva om era erfarenheter, tankar och tips! Jag har tagit den här veckan och verkligen funderat över amningen och tagit in era idéer. Jag tror som många av er skriver att det viktigaste är att JAG känner mig färdig med amningen och att då faktiskt sluta helt, inte göra de långrandigt och försöka trappa ner. Jag är inte där. Jag är inte redo att släppa amningen helt ännu. Jag vill ha kvar de bandet som jag verkligen njuter av och tror jag kommer få leva med att de är lite slitigt och tufft en stund till. Jag tror dock att jag ska släppa in C mer och lita på att Vinnie klarar sig utan mig dagtid med mat, gröt och plock. Ibland tror jag att jag gör mig själv oumbärlig, och så är det ju verkligen inte. Jag ska ge mig själv tid att vara ensam och hitta på saker och njuta av det också och ha tillit i att Vinnie faktiskt klarar sig. Och med det inte stänga av amningen eller så utan börja i den ändan att ge mig själv den berömda egentiden. Jag tror det kommer ge mig energi och kanske i det inse att jag är klar med amningen men de får tiden utvisa. Tack igen för ert underbara engagemang! Ni är bäst!

Idag är det fredag och jag har redan dragit ut min vän Lisa i trädgården där vi plockat in Vipp hortensia, humle och lite av mina underbara klätterblommor som gått bananas! Så härligt att ta in direkt från trädgården och skapa lummiga och spretiga buketter, kanske att den är den sista för säsongen?

Imorgon mina vänner har mama världens bästa event inne i Stockholm där välkända varumärken säljer sina produkter till galet reducerade priser! Ses vi där? Jag åker in tidigt för att haffa godbitarna! Läs mer här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hur trappar vi ner amningen?

Lrm export 20180827 092322
Lrm export 20180827 084325
Vinnie är nu drygt 10 månader, snart 11. I oktober fyller han ett helt år och vi har fortfarande inte lyckats klura ut hur vi ska få honom att ta flaskan, äta hela måltider eller sova utan mig som napp.

Jag känner mig helt ärligt ensam i det här. Jag känner mig låst och som satt i en situation som jag inte hittar ut ifrån. Jag har alltid förespråkat att vi ska amma så länge Vinnie vill, att jag njuter och tycker att det är mysigt. Till viss del så tycker jag fortfarande att kvällarna när jag ska lägga honom för natten är mysiga, att kunna ge honom lugn och trygghet med bröstet känns faktiskt fantastiskt! Men de andra tio, femton gångerna per dygn som han vill amma, där känner jag mig bara trött, trött och låst.

Jag har varit ifrån Vinnie vid en handfull tillfällen och då i max 2-3 timmar. Dessa gångerna har jag storhandlat eller gjort något annat nödvändigt, inte bara varit eller gjort någonting för mig, för Emily. Hela min kropp och mitt sinne skriker efter tid själv, tid att bara vara, avsluta tankar, ha händerna fria och känslan av att bara ha mig själv, om så bara för en kväll eller dag. Jag pratar inte om att jag ska iväg på avancerade äventyr, det kan lika väl vara så att jag är hemma själv i huset, bara jag.

Vi har testat flaskan några gånger och i somras tog han den faktiskt vid ett par tillfällen. De hela slutade ändå med att han ammade efter någon timme igen men han tog iaf flaskan i sin mun och sög. Nu när vi testar tuggar han på flaskan och låter den hänga i mungipan, trots att han bör vara hungrig. Jag får flashbacks till när Engla var liten och vill inte truga för mycket med risk för att istället förstöra.

På morgonen har vi fått in en rutin som faktiskt fungerar. Vinnie får en grötpåse (han vägrar annan gröt) och en smörgås med smör och leverpastej för att få extra järn i sig. Sedan fortlöper dagen med amning på förmiddagen när han sover sin första vända, pill med samma mat som jag äter till lunch, någon burk eller liknande pruttas bara ut med munnen. Han pillar i sig en del och verkar gilla smakrik mat. Där efter när det är dags för eftermiddagsvilan så ammar jag honom igen tills han somnar. I mellan målen så ammar vi ibland och ibland får han en banan, smörgås eller gröt igen. Till kvällen blir det ännu än gång med vår mat som han pillar i sig och sen avslutar vi dagen med amning tills han somnar.

Här har vi faktiskt fått en till rutin som fungerar! Jag ammar honom i vår säng och sedan sover han om vi har tur ett par timmar tills jag, nappen, kommer och får honom att somna om. Detta händer oftast några gånger under kvällen och de är bara med bröstet han somnar om. Natten fortlöper med att han sover tätt ihop med mig, ammandes.

Ja ni hör. Han ammar mest och sover inte utan bröstet. Napp har vi försökt med men den vägras. Jag känner mig helt ärligt misslyckade i det här, att vi inte lyckats få bättre rutiner med mat och fått honom att förstå flaskan. Inte bara för min skull utan även för Christians. Att känna sig utanför och ha svårt att kunna hjälpa till när det är extra tufft är givetvis supersvårt.

Jag står villrådig i detta. Jag vet också att jag faktiskt har svårt att bara släppa, säga att nu får det bära eller brista men jag lämnar för en stund. Det känns inte rätt mot varken Christian eller Vinnie. Jag ser framför mig hur V bara skriker och det är kaos. Helt fel såklart men jag kommer inte ifrån tanken utan i alla lägen så blir det ändå så att jag stannar hemma och går missnöjt runt och slänger fram bröstet stup i kvarten. Hur sjutton ska jag ta mig ur detta? Ge mig alla era tips, stora som små!

 1. Mitt tips för att få barn att ta flaskan är att blanda i några teskedar Dextrosol i vällingen. Bröstmjölk är nämligen väldigt sött och barn är som andra, gillar sött. Ta en napp med stort hål eller springa och se till att V verkligen får smak på det. När han sedan dricker vällingen så trappar du ner dextrosolet och tarbslutligen bort det. (Lugn alla mamma-poliser, jag har fått tipset av BVC och det har fungerat på två barn).

  Vad gäller nattamningen; sov i ett annat rum, bestäm att säg mellan 22-6 ammar du inte, din man går ta V och ja, han kanske skriker. För mig har det tagit en natt gör dottern och två nätter för sonen. Barn är vanedjur och det blir då en rutin att inte amma nattetid.

  Lycka till!

  1. Plus en på denna! Har en tjej som är jämnårig med V och jag blev så jävla trött på nattammandet tidigare i somras. Samt började få panik inför stundande jobbstart=större behov av sömntimmar. Jag ammade på kvällen och på morgonen (typ 20.00 och 06.00) men sov i annat rum hela nätterna och lät min kille ta kampen. Hade superångest över att hon skulle ligga vaken och vara hungrig på nätterna men tänkte sen att då får hon vara det tills hon fattar att äta gör man på dagen inte på natten. Tog typ fyra, fem nätter sen fattade hon grejen och sov så jävla mycket bättre! Plus bättre aptit på dagen!

   1. Håller med. Var i samma situation med vårt första barn när hon var runt 11 månader. Och när jag tog fighten om nattamningen (tog den dock själv när min man var bortrest) blev det jätte mycket bättre. Det tog två nätter sen sov hon igenom natten utan att vilja amma. Ammade sista gången kl 22 och sen var det nästa gång vid halv sex.
    Hade jätte ångest över att hon skulle vara ledsen om natten men jag tror bara att det blivit en vana och att det inte var hunger utan närheten hon ville ha. Hon kunde sova bredvid mig i sängen och få närheten utan att amma efter det.
    Om du tycker att det är lättare sov borta första natten!
    Lycka till 💕

 2. Mina barn har aldrig tagit flaska. Vi provade allt med den äldste och upptäckte att han drack ur glas. Kring ettårsåldern tror jag båda levde på yogurt och amning, även om vi försökte med mat. Naturell yogurt i klämmisar man fyller på själv kanske kan vara något. Men han ater ju gröt och banan och smörgås ser jag nu, det låter utmärkt för den åldern. Han kanske bara behöver mer av samma för att stå sig över natten. Ettan slutade jag nattamma kring året, men då sov han sämre så efter någon månad började vi igen. Han var en hungrig bebis. Tvåan slutade nattamma kring året, och somnade med sin pappa och tittandes på motorcykelvideos, medan jag var i rummet intill.

 3. Kanske testa med pipmugg, större hål som han kan hålla själv! Jag tror det är en vana som han måste komma ur. Tror att du måste bestämma vilka tider på dagen och vad som ska ätas och sen hålla dig till det. Men jag skulle ge så lite som möjligt på flaska (välling, gröt etc.) för att istället få honom att förstå att man äter vid bordet och inte liggandes 🙂

 4. Du skriver inte hur mycket vatten han dricker, och som mamma till ett par riktigt törstiga barn kan jag bara ge det tipset. V äter ju uppenbarligen mat, men han kanske är törstig? Mina barn har fri tillgång på vatten här hemma o vi har aldrig kört med välling. Min minsta är ju ett par veckor yngre än V och dricker massor av vatten!

 5. Åh har varit i samma situation – om än med napp på natten men helt fastlåst och stress så fort jag varit borta om än korta stunder. Tipset vi fick från BVC och som fungerade med båda barnen var att pappa tar tre nätter på raken. Amma sista kvällsamningen (Tex vid midnatt) och sov sedan i annat rum, helst där du inte hör barnet. Kom sedan tillbaka vid tex 6 på morgonen och amma då. Känns svårt men det fungerar verkligen – skrik första natten, bättre andra och somnar om fort och tredje sover sammanhängande. Efter sjukdom etc har vi fått upprepa för att komma tillbaka. Nog varit värst för mig (pappan har fått peppa mig rejält) innan jag sett att det faktiskt fungerar och gjort att både jag och barn fått sova bättre… Lycka till!!

 6. Hej!

  Har haft det exakt likadant med min son, som i oktober fyller två år. Det blev på många sätt lättare när han var kring ett år gammal, och kunde dricka vatten/mjölk ur ett litet snapsglas samt äta fast föda. Han har endast ätit fingermat/plock och vi försökte inte ens med pureer eller välling. Sakta ökade portionsstorlekarna av sig självt. Har eg inte något tips att komma med men kanske lite stöd! Framförallt kvällarna var ju jobbiga, när han efter att ha blivit ammad till söms kunde vakna inom 30 min igen pch jag fick ligga och amma och amma. Hos oss blev lösningen en vagga, som fästs i taket, i den kunde han somna om så att inte alla uppvak behövde leda till amning. Har ändå inte velat sluta amma iom att det tydligt är så viktigt för honom och en stor trygghet. Först nyligen har vi slutat helt med nattmat när man kunde gestalta saken via talet och han faktiskt förstod. Så stort lycka till och hoppas att det löser sig för er också med tiden snart!

 7. Hej!
  Du kanske kan testa o ge gröt på kvällen lite innan han ska sova för natten. (typ 2 timmar efter middagen) Han äter ju det på morgonen, o skippa att ge det på eftermiddan. Kanske sover han bättre på natten då, för gröt blir man ju ganska mätt på, istället för nattvälling. Om han vill ha gröt på kvällen, är ju inte säkert☺
  Lycka till☺💜

 8. Hej som alla andra inga egentliga tips än att man måste ta tag i det bara och bestämma sig. Min minsta åt väldigt dåligt till ca 1 år men började sedan äta bättre. Ammat hela nätterna igenom mest för snuttandet tror jag. Inte tagit napp eller druckit i nappflaska. Dricker vatten i vanlig vattenflaska istället vilket är roligt då storasyskonen gör det och har funkat bra. Nu fyller han 2 år i oktober och jag har dragit mig för det men nu så! Sen en vecka är det slutammat. Jag slutade direkt med all amning, men då är han ju lite äldre, för att slippa förvirring. Första natten skaplig för honom – hemsk för mig. Men nu går det bättre. Lite gråt efter ”tutte” vid fyratiden men funkar bra med gos istället. Sen så vaknar han tidigare nu istället men över förväntan ändå. Mina bröst däremot gillade inte det avslutet utan aj aj😂

 9. Pipmugg för vatten eller välling om han vägrar flaska, plockmat för att introducera mat och att pappan tar nätterna om ni vill sluta nattamma.
  Har tre barn som älskat att amma mycket och länge. Snuttat sig igenom nätterna och använt mig som napp. Avvänjningen har gått på ca 3 dagar för alla tre. Pappan har tagit nätterna och jag har sovit i annat rum. Skitjobbigt att sluta ( känslomässigt) men så värt det. Har upplevt att alla tre fått stabil nattsömn när de är runt året. Men olika när vi slutat amma. Första var 10 mån, andra var 12 mån och tredje var 16 månader.

 10. Åh känner igen mig. Elsa var precis likadan. Hon vägrade napp och tog varken flaska eller drack välling. Det enda som funkade var amning och på nätterna var det ett evigt snuttande. När hon var 10 månader och jag skulle börja jobba så bestämde vi oss för att nu får det vara nog. Den vana hon hade av att ligga och snutta hela nätterna blev för mycket. Så Anders tog henne 3 nätter (varav dem 2 första var något jobbiga och skrikiga), men den tredje natten började hon fatta grejen. I samma veva fick hon sova i eget rum och har sen dess sovit jättebra. Hon har iofs ätit bra av burkmat eller vanlig mat sen hon blev 6 månader, så det var ju en liten tröst för oss. Hoppas du får några bra tips och lycka till!

 11. Kanske lägga till lite mer näring i maten? Typ kokosfett och ägg i gröten som mättar lite längre. Och som andra skriver, vatten under dagen.

  Jag hade inte hällt socker i flaskan men kanske kanel eller havremjölk som av naturen är lite sötare i smaken.

 12. Jag har haft det precis som du och det är först för typ en månad sedan vi fick till det lite bättre iaf. Nu ammar jag endast inför nattning på kvällen och kanske en gång när han vaknar och det är morgon. Vi har alltid samsovit och jag ville inte ta bort både amning och min närhet. Jag började trappa ner antalet ggr på dagarna först. Erbjöd alltid bröstet efter mat, så var han inte så sugen. till slut var vi bara nere på amning för att söva, svåraste för oss att få bort. Nu söver jag endast i vagn på dagarna, 2 ggr (han är 13 mån) Att få bort nattamningen var det tuffaste eftersom han ligger bredvid och inte somnade om utan. Jag bestämde helt enkelt att inatt när han vaknar så ger jag inte efter. Första natten- hemsk, han grät och skrek men jag har lärt mig känna igen när det är argskrik ” jag får inte som hag vill” så jag kvävde honom nästan med kärlek, närhet och vaggade, la honom tätt intill mig. Han lugnade ner sig, skrek igen, lugnade ner sig, tog någon timme. Till slut körde jag envist på med en ramsa medan jag strök över panna, för jag märkte att det lugnade lite. återupprepade typ miljoner gånger (”mamma och Theodor ska sova nu) Till slut somnade han och sen vaknade någon timme senare, körde samma sak. Andra natten hände samma sak men det tog inte alls så lång tid innan han gav upp och somnade och natt tre när han vaknade och jag återupprepade ramsan, somnade han bara om, knappt utan gnäll alls. Efter det har han inte fått bröstet på natten mer. Oftast vaknar han fortf åtminstone 2 ggr/ natt men det är betydligt mindre än innan och själva framsteget är att han oftast somnar om själv! För mig som haft det som du, är det en vinst!

  1. Åh så starkt av dig att stå emot när han skrek! Blev nästan lite rörd av hyr fint det lät att du vaggade och sjöng för honom. Starkt! Toppen bra tips!! Tusen tack!!

 13. Gud vad det här hade kunnat vara jag för 1,5 år sen!! (Min son är 2,5 år nu). Jag minns knappt hur vi löste det men jag minns hur jag delade din känsla EXAKT! Var också min sons napp och ammade dag som natt. Har tyvärr inga råd mer än att det kan vara svårt att sluta amma innan man själv könner sig helt jäkla less på det och redo att sluta. För set är jobbigt och tufft att vänja av en liten som själv inte vill sluta. Men man in behöva göra det för sin egen skull. Vi började att ta bort amningen på natten (då var min son 13 mån) och det gjorde vi genom att pappan fick ta honom i ett par nätter. Sen slutade jag amma lite dagtid när jg vörjde jobba

  1. Lite skönt att höra att jag inte är ensam med denna känsla!! Jag tror inte jag är 100% redo att sluta än.. men vill trappa ner, vilket jag förstått kanske inte är ultimat? Att det blir lite antingen eller. Tusen tack för din kommentar!! Kram

   1. Jag tror absolut att du kan trappa ned, du ska somsagt göra der som känns rätt för DIG! Men för min egen del var det omöjligt att trappa ned nattetid iaf, där försökte jag många gånger men det slutade ändå med att jag ammade nätterna igenom till sist för att jg var för trött nattetid för att inte ”ge med mig”. Därför var det bäst för oss att sluta tvärt just på natten, genom att pappan fick ta sonen somsagt. Första natten var hemsk, andra natten bättre och tredje natten sov sonen från kväll till morgon utan uppvak och sedan dess var det aldrig något problem! Barn är så otroligt anpassningsbara! Men att sluta amma dagtid var svårare för mig. Det är ju så känslomässigt också och så svårt att neka sitt barn bröstet! Men ta det i din takt. Jag började också fundera på sånt här när min son var runt 8 mån, men inte förrän drygt 6 månader senare var jag helt redo att sluta (och inte 100% redo då heller, men kanske 90%). Det blev somsagt lite mer naturligt då i och med att jg börjDe jobba och pappan var hemma. Men hur som helst, lycka till och räkna med att du kommer känna en sak ena dagen och en helt annan andra – det hör till! 😝

 14. Stor igenkänning på den! För mig har det släppt runt 1 år med både mat, välling och flaska med båda mina flickor. Jag och min man har burit till sömns, i sele och i famnen. Har varit det enda sättet för honom att söva dem innan 2 års ålder. Tungt på slutet!
  Mina flickor har vägrat napp och flaska innan 1 år och kunde bara somna vid bröstet och somna om där.

  Känner så igen mig vid att känna sig låst! Ammade min äldsta tills hon var över 2 år mest som tröst och om hon vaknade på natten. Har inte haft orken med barn nummer två… när hon var 15 månader hade jag planerat att sluta amma, åkte då på lunginflammation och antibiotika så jag fick rekommendationen att sluta amma av läkaren. Jobbig kombo med lunginflammation och avvänjning…
  Hennes Pappa fick bära i tre nätter och sen kunde även jag bära. Efter en vecka sov hon hela nätter, började äta mer mat och dricker numera välling morgon och kväll innan läggdags. Man får nog bara bestämma sig helt enkelt, fick liksom inte chans att trappa ner men pumpen var bra första veckan.
  Kämpa på! Livet efter amning var väldig befriande trots att jag älskar att amma (och mina barn med)

 15. Min lilla tjej älskade att amma (då 15 månader), och jag tyckte också att det var mysigt för det mesta, men nätterna blev ohållbara till slut. Hon sov några timmar men sen var det amning/snuttning som gällde från typ kl 4 till 9 när vi gick upp. Annars skrik. Orkade inte längre nattamma, men orkade heller inte sluta eftersom jag hört av vänner att det innebär minst tre nätters skrik. Ångest! Vi pratade om att min man kanske skulle ”ta nätterna”, men det ville jag inte riktigt. Både hon och jag var ju vana vid varandras närhet. Så jag bestämde mig för att försöka sluta utan skrik och bråk. I stället för att hon somnade ammades drog jag henne i vagnen tills hon somnat. När hon vaknade hade jag en femstegsplan för vad jag skulle ta till för knep. Målet var att vi skulle vara sams och att hon inte skulle skrika. Första natten gick vi igenom alla fem stegen innan hon slutade gråta. Mitt sista knep var glass (hon äter aldrig glass annars så hon visste inte vad det var). Hon slutade gråta vid första skeden och sedan åt hon någon till innan hon somnade (hon var ju jättetrött också). Nästa gång, en sked glass osv. Andra natten gick jag direkt på glassen och då somnade hon om nästan direkt. Sedan dess har hon sovit hela nätter. Vi fortsatte amma två gånger på dagen mest för att det var mysigt, senare slutade vi med det också.
  Inser att det naturligtvis inte funkar för alla och att man kanske inte bör äta glass mitt i natten, men jag ville bara inflika att det finns alternativ till de nästan obligatoriska skriknätterna. Lycka till, och du är INTE ensam!

 16. Hej! + 1 som känner igen sig. Har två döttrar, snart 4 år och den lilla fyllde precis 1. Den lilla vägrar napp och mjölk i flaska (vatten är ok tydligen). Bara bröstet som gäller kvällstid och på morgonen. Äter dock bra med mat under dagen. Fick också nog runt 11 månader, ville inte längre vara hennes napp nätterna igenom. Hade samma problem med stora syster vilket resulterade i att hon alltid sövdes i vår säng med bröstet och därför inte visste hur hon skulle somna om själv. Fanns tillfällen då jag ville lära henne att somna själv i sin spjälsäng men klarade inte av att låta henne skrika. Kãnde av någon anledning att det var allt eller inget, att antingen ligger jag bredvid henne i sängen eller så måste jag lämna rummet. Men så nu med nummer två testade jag att först ge henne bröstet och sedan när hon är Valencia lägga henne i sin säng och sitta på golvet bredvid henne tills hon somnar. Hon gråter när jag lägger ner henne men lugnar sig snabbt och sedan bökar hon runt innan hon somnar. Nu till det helt nya för min del, om hon sedan vaknar upp under kvällen somnar hon själv om, hon gnäller lite grann men är nog inte ens vaken. Med stora syster och 1 åringen innan hon sov i sin sãng var jag där direkt så fort jag hörde något då jag var rädd att hon skulle krypa ner från vår säng. Hon sover nu oftast hela natten i sin säng (vissa nätter vaknar hon och får komma över till oss men letar inte desperat efter bröstet) Jag känner även att hon var i en känslig väldigt mammig period runt 11 månader och jag tänkte att hon aldrig kommer vilja sluta amma och nu plötsligt vid 1 år gillar hon det fortfarande men är inte alls lika desperat). Mitt problem nu är att få henne att dricka mjölk ur flaska då jag reser iväg på jobb i 3 nätter om en månad. Lång text men jag känner att något hände där runt 1 år. Och att söva med bröstet kändes som den ãnda möjligheten för oss också så nu när hon sedan två veckor sover i sin sãng känns det helt sjukt. Man hamnar liksom lätt i en vana som man tror är helt omöjlig att ändra på. Nu tar det kanske en 30 min innan hon somnar men jag behöver iallafall inte hjãlpa henne att somna igen under kvãllen och oftast inte på natten heller. Och det där med maten, vår lilla vill äta allt själv, blir sjukt kladdigt men hon äter iallafall. Hoppas att något av ovan kan vara till hjälp!

 17. Jag behövde till slut säga stopp och tvärt sluta amma (vara napp) på kvällen/natten. Jag fick ta barnet för det var lugnare hos mig än hos pappan trots att hen inte fick bröstet. Efter två nätter var det inga problem längre. Och först efter det tog hen flaskan och dricker nu en full med välling innan läggdags. Detta skedde vid ca 10-11 månaders ålder.

 18. Känner samma med att vara låst, min son är dock bara 6 veckor men kvällarna är hemska då han vill amma 5 timmar o sträck utan paus på mer än 5 minuter. Funderar på att köpa ersättning och sluta amma men känner mig som en skurk, men lider och är trött och sur hela tiden av att vara fast i amningen. Hinner inte med mina andra barn.

 19. Hej!
  Jag var i samma läge som du för en månad sedan. Men mitt första barn gick det som en dans, han slutade amma själv (tryckte ifrån osv) och tog flaskan utan problem. Men med lillebror har det inte funkat så. Han skulle nog kunna amma alltid kändes det som..funkade inte att ”trappa ner”, han spottade ut mat för han visste att han skulle få bröstet. Lite radikalt slutade jag amma helt på dagarna från en dag till en annan, de första måltiderna tog barnens pappa hand om, även svärmor och min mamma för att det brukade gå bättre när de matade. Sedan dess äter han bara mat 🤗 han ammar en skvätt när han ska lägga sig bara. Sedan dess har han börjat sova hela nätter också – galet skönt! Men det var min enda lösning, hade gärna trappat ner om det hade funkat. Han tar inte flaska så ersättning och välling är inte att tänka på. Han har inte heller gillat pulvergröterna eller puread barnmat så vi kör på mat rakt av, havregrynsgröt med mosad banan ist för pulvergröten.. det känns som man aldrig ska komma ur det – men vips så fattar de galoppen. Så mitt råd är att testa att ta bort amningen helt under dagarna – så bebis hinner bli hungrig.. lycka till! Med vänlig hälsning, Cecilia

 20. Rekommenderar skarpt boken ”the no cry sleep solution” av Pantley. Där står det mkt om hur man avvänjer barnet till att endast kunna somna tuttandes. Bland annat att dra ur bröstet ur munnen på barnet när hen är sömnig men inte riktigt sover och låta barnet somna in själv. Man får öva mkt men det funkar faktiskt!

 21. Vi hade samma problem, ingen napp eller flaska accepterades. Fast jag ’tröttnade’ länge innan dig, 6 månader. Hon ville inte ha något i flaska tills vi provade välling, halleluja. Nästa steg var att flytta henne till eget rum, så hon inte skulle känna lukten av mig på natten. Så då fick hon flaska på kvällen med välling (inte den färdiga, men bara pulver accepterades) så fick pappa ta överkom hon vaknade på natten och då fick hon vatten bara. Mycket gråt i ett par nätter, men sen var det gjort. Så sov hon som en stock, 19-7 och gör fortfarande idag 3 år senare! Sen gick resten av sig själv. Började få välling också dagtid så var vi helt färdiga med amning vid 8 månader. Precis som jag ville ha det. Lycka till!

 22. Min minsta son blir 8 månader och jag kunde sluta amma helt för en vecka sedan. Så skönt! Jag gjorde/gör såhär: gröt morgon, välling kväll (testa att någon annan ger vällingen eftersom han känner mjölklukten, testa även i mugg) och på dagen mat eller fruktpure med lite smörgås. Kanske är din bebis lite ”för” nöjd av amningen så de andra alternativen inte är så lockande? Vänta in hungern. Jag trappade alltså ner amning till enbart nattuppvak och ev sovslurk. Efter några veckor gav vi en flaska ersättning på natten men den behövdes inte sen. Din bebis kommer gilla all spännande mat när han väl får smak för det. Lycka till!

 23. Tycker absolut inte du ska känna dig misslyckad! Har inga lösningar att ge då jag själv hållit på och trappat ner amningen ett tag nu men sen har dottern kommit in ny fas/ förkyld så det hela slutar med att jag ändå ammar x antal gånger per dag..och på ett sätt är det mysigt och kanske sista gången. På ett annat sätt inte. Dock nöjer hon sig med mat om jag är borta, inga problem då. Har också kunnat gå iväg på läkarbesök, bio och andra grejer och hon tagit flaskan så känslan av att vara låst har jag inte på samma sätt som du. Blev till och med inlagd på sjukhus när hon var fyra månader och då var ju pappan illa tvungen att ta till flaskan. Inser nu att sonen var mycket mer matglad och faktiskt till slut ointresserad av bröstet, slutade vid 9 månader. Ser inga såna tendenser hos dottern som snart är 10 mån och mer ” bröstgalen”. Däremot tycker jag att det funkar bättre om hon sover ensam med pappa ibland och inte känner min doft. Har ingra bra råd att ge förutom att skicka lite pepp! Vet inte själv hur jag ska göra, orkar inte riktigt ta fighten heller just nu..

 24. Hej! lider med dig, mitt enda råd är (och vet faktiskt inte om det kommer funka men testa?) att sluta använda tutte som tröst… jag brukar t.ex. hålla/krama/gosa/viska när min lilla kille gnäller/gråter. och testa tills du kanske hittar en napp som funkar? jag har bara hittat en enda från NUK som ser lite annorlunda ut i tippen. INGA andra nappar funkar. men jag liksom lärde om honom att man kan få närhet och tröst på alla sätt från mig utom just tutte. en viktig punkt i det är att inte amma till sömns, utan avbryta medan bebis fortfarande är vaken. håll honom vaken när han ammar genom att killa i örat/under fötterna. lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

I annonssamarbete med ZENDIUM

Vår tandborstrutin!

Lrm export 20180814 205937
Lrm export 20180814 205624
Lrm export 20180814 205723
Det här med tandborstrutiner är något vi trixat och fixat med sen Blake fick sin första tand. Han är inte alls medgörlig och är inte alls sugen på att gapa stort och låta oss borsta. Detta har resulterat i att vi testat mängder av olika tandkrämer, trix och idéer för att göra situationen mindre laddad. Detta är något som ska genomgås 2 gånger per dag och då vill man inte att det ska vara en ständig kamp.

Nu har vi landat i att Blake väljer mellan 2 olika Zendium tandkrämer som vi sedan tillsammans fäster på tandborsten som han fått välja själv. Blake borstar sedan tänderna en stund själv sittandes på köksbänken och när det är vår tur så har vi en liten Monster Truck körning på tänderna. Detta är något som B älskar just nu, Monster Trucks så det passar perfekt. Jag ska inte ljuga och säga att vi sedan får borsta ostört på alla tänder i 2 minuter men vi hinner iaf köra runt tandborsten några varv innan det blir motsträvigt. Jag känner mig dock väldigt trygg med att vi valt att använda oss av den med Z, Zendium, då den bibehåller de goda bakterierna i munnen samtidigt som den minimerar de onda. Att bibehålla de goda bakterierna skapar ett naturligt skydd mot ilningar, karies och tandköttsproblem, tummen upp för det! Jag älskar när man får lära sig något nytt.

Om några veckor kan jag tänka mig att rutinen ser annorlunda ut igen då Monster Trucks antagligen kommer vara förbi. Det gäller att vara uppfinningsrik och tålmodig med tandborstningen för oss. Hur ser era rutiner kring tandborstning ut?

LOADING..

I annonssamarbete med BRITAX RöMER

En roadtrip!

Lrm export 20180816 211447
Lrm export 20180816 212700
Lrm export 20180816 211710
Lrm export 20180816 211837
Den sista dagen på vår gemensamma semester med pojkarna bestämde vi oss för att köra en roadtrip runt Norrtäljes badplatser. Vi har bott här i nästan 2.5 år nu men inte alls utforskat och hittat våra egna smultronställen.

Dagen var något molnig men varm. Vi hade packat fika, filtar och badkläder och Blake var övertaggad, som alltid när det kommer till att bada. Blake är en riktig fisk i vattnet och om jag inte är helt fel ute så tror jag att han kommer börja simma tidigt.

Lrm export 20180816 212133
Lrm export 20180816 212737
Lrm export 20180816 212618
Lrm export 20180816 211944
Till denna tripp så hade vi precis installerat barnens nya Britax Römer-stolar och testkörde dem med många tummar upp! Vinnie har fått prova deras SWINGFIX i-SIZE som är den enda vridbara stolen som går att vrida 90 grader och som är plustestgodkänd!

Har ni tänkt på hur knöligt det är att få in en bebis i sin stol i bilen? Det har jag. Jösses vad jag fått knöla och böka. Med den här stolen så är det ett minne blott, ljuvligt för både mig och Vinnie! Det underlättar verkligen att med bara en rörelse vrida stolen 90 grader och få stolen emot mig och då enkelt kunna sätta ner Vinnie utan att han slår i huvudet eller böjs in och sen vrider jag enkelt tillbaka den. En annan sak som jag gillar lite extra är att du kan justera stolens läge vågrätt. Det innebär att du enkelt kan utöka barnets benutrymme och därmed använda den bakåtvända stolen längre. Stolen har nämligen flera lutningslägen så att det ska vara så bekvämt som möjligt ända upp till 4 år!

Lrm export 20180828 101430

Blake fick testa MAX-WAY PLUS från Britax Römer som är en bakåtvänd stol som även den är plustestgodkänd! För er som inte vet så är det betydligt mycket säkrare att låta ditt barn åka bakåtvänt än framåt, så länge stolen tillåter det! Just av den anledningen är det magiskt att denna tar barn upp till 25 kg (ca 6 år) och med en bakåtvänd 3 åring är vi glada för Britax Römers sparkskydd kan jag lova er.

Precis som Vinnies stol så har denna ett sidokrockskydd (SICT) som du enkelt vrider ut på den sidan som är närmast bildörren. SICT-teknologin ger ditt barn ett grymt sidokrockskydd då krockkraften minimeras eftersom den minskar avståndet mellan bil och bilstol. Allt detta summerat så är vi galet nöjda med stolarna! Att mina barn sitter både säkert och bekvämt när vi är ute och åker är otroligt viktigt för mig och kan såklart vara helt avgörande om en olycka skulle vara framme. En liten sak som för mig som förare gör stor skillnad är tillbehör som spegeln från Britax Römer som vi satt upp framför Vinnie. Den gör att jag hela tiden kan se honom och känner mig därmed trygg.

Efter några timmar på vägarna och med en tom picknickkorg begav vi oss sakta hemåt. Blake badade tills det nästan sprutade vatten ur hans öron och Vinnie fick doppa tårna i det ljumna vattnet. Jag hoppas att den här sensommaren och hösten ska bjuda på milt och skönt väder så vi kan fortsätta utforska och hitta nya, härliga platser i vårt närområde!

 

Tävling! Nu har ni chansen att vinna Britax Römers senaste bilbarnstol SWINGFIX i-SIZE. Värdet på vinsten är från 5 695 kronor. Klicka HÄR för att vara med och tävla.

LOADING..

Som en dröm av tyg!

Lrm export 20180829 192432
Lrm export 20180903 102505
Lrm export 20180830 140953
Lrm export 20180829 192518
Hej, så härligt att vara tillbaka här efter några dagar i karantän. Hjälp vad knockade vi har varit av förskole-starts-förkylningen! Jag och Vinnie har legat hela helgen men de övriga verkar ha klarat sig bra, inklusive Blake själv. Han fick bara en lättare förkylning och ett par dagar hemma i förra veckan räckte.

Innan förkylningen slog till så hade jag äntligen tid att få upp Blakes nya sänghimmel. Jag har länge kikat på den här varianten som vi tidigare haft över vår säng men inte kommit till skott. Nu sen några veckor pryder den taket över Blakes säng som en riktig mysig koja med tunga draperier av tyg. Som allt från Numero74 så doftar den sådär ljuvligt gott! Visste ni förresten att man kan köpa den doften på flaska nu? Cravings.

Lrm export 20180829 191735
Lrm export 20180829 192157
Hur härligt med alla drapperier och hur ljuset flödar in?

Lrm export 20180829 192404
Lrm export 20180829 192008
Lrm export 20180829 192313
Tyg i allmänhet gör så mycket för den ombonade känslan i ett hem. När jag får frågan om hur man ska tänka för att få det sådär mysigt hemma så är det just det jag tipsar om; tyg, gardiner, filtar och härliga sängkläder! Det skapar en mjukhet i hemmet som gör det ombonat.

För övrigt så kan jag uppdatera er om läget med Vinnies rum. Det är snart helt tömt på saker som stått och samlat damm, vi har sålt, gett bort och städat ur förråd och skåp för att tänka om med förvaringen. Tänka att det alltid bli så som jag tidigare sagt, ett projekt föder sjuhundraelva andra. Nu blir det soffan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vinnies little place!

Lrm export 20180828 171855
Lrm export 20180828 172531
Lrm export 20180828 145504
Lrm export 20180828 171549
Det är rätt intressant att Vinnie har den här lilla hörnan i vårt sovrum. Han har nämligen aldrig sovit där! Visst att han ofta sitter i sängen och leker men det är allt. Ännu mer intressant är det att vi just nu håller på att riva ut allt ur de rum som snart ska bli hans för att måla och inreda. Jag vågar inte ens tänka på hur lång tid det kommer ta innan han sliter sig från bröstet och vår säng och sover i ett helt eget rum. Antagligen innan tonåren så det gäller ju att vara redo.

Hur som helst så är det lite mysigt att fixa och dona i detta lilla hörn och i Vinnies kommande rum, de är lite terapeutiskt. Jag njuter av att ha honom i vår säng, nära, nära konstant ammande samtidigt som jag har en djup längtan av att få tillbaka min kropp och mitt. Efter 10 månader känns det som en helt okej känsla att ha.

Lrm export 20180828 172034
Lrm export 20180828 171508
Lrm export 20180828 145357
Lrm export 20180828 170844
Lrm export 20180828 172337
Vad gäller Vinnies rum så står vi just nu i valet mellan att göra något jag sagt att jag aldrig ska göra, nämligen måla med kalkfärg. Eller om vi ska tapetsera? De är ett mindre rum med lågt i tak och vitlaserat trägolv. De kommer bli perfekt för Vinnie, eller ja, för alla hans saker då. I vårt sovrum är jag också sugen på förändring, det kanske är där vi ska tapetsera? Alla dessa val! Inget lugn och ingen ro här inte.

LOADING..

Den finaste av gåvor till en liten!

Lrm export 20180704 134554
Lrm export 20180704 134641
Att tiden går, det är vi alla medvetna om. Att tro att man ska minnas saker från bebistiden och barnets första år är vi säkerligen fler som tror. Jag tänker alltid ”det här kommer jag komma ihåg” men så vips, händer det något nytt och vi går in i en ny fas med nya happenings och det där jag skulle minnas är glömt.

Ferm Living har skapat den finaste boxen för just detta! En box där du enkelt kan spara på minnen i både fysisk form men också genom text. Den innehåller bland annat fina små boxar för tänder och små skatter. Det finns små tygpåsar för den första nappen och skorna. Det finns lappar för att enkelt kunna skriva ner söta små ord eller meningar som inte ska bli glömda när livet pågår.

Lrm export 20180704 134450
Lrm export 20180704 134747
Det finns även en lite mätsticka där du kan märka ut olika milstolpar och de finns utrymme att skriva ner saker upp till skolådern! Jag älskar den här typen av produkt som är något mer än den där klassiska ”mitt första år” boken. Att boxen är riktigt snygg att ha framme gör det ännu lite bättre då du kommer ihåg att faktiskt skriva ner allt.

Det här är mitt bästa tips för dig som ska på dop, namngivning eller ska ge en gåva till en nyfödd. Jag såg den här om dagen när jag var på R.O.O.M men annars finns den såklart att hitta på nätet tex här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Bröllopsfeber!

Lrm export 20180826 121312
Lrm export 20180826 121745
Lrm export 20180826 124313
Lrm export 20180826 115738
Lrm export 20180826 123140
Hanna är Christians systerdotter och i helgen blev hon ett med sin Dennis, vilket brudpar – vilken fin kväll! Det var en otrolig ära att få fira deras kärlek och att få vara en del av deras stora dag. Jag fick riktiga flashbacks till förra året och vårt bröllop.

Att säga att de hade tur med vädret är en lätt underdrift då regnet riktigt stod som spön i backen när vi körde mot kyrkan. Under vigseln klarnade det upp och när vi skulle ta emot dem på trappan med hurra rop och konfetti sken solen som på beställning.

Lrm export 20180826 115929
Lrm export 20180826 123509
Lrm export 20180826 123314
Lrm export 20180826 122703
Lrm export 20180826 123847
Lrm export 20180826 123629
Lrm export 20180826 145825
Hanna strålade som aldrig förr och var nog den vackraste brud jag sett! Jag är glad att jag slet upp kameran och fotade lite även då de hade hyrt in en annan fotograf till dagen. Att fota lite i bakgrunden och sen få skicka över dem till brudparet som en liten present efteråt känns fint på något vis. Jag vet själv hur uppe man är i dagen och alla intryck och att då få öppna upp ett gäng bilder och återuppleva det stora och fin är så härligt!

Till hösten ska jag fota mitt fjärde bröllop och äran i det är verkligen obeskrivlig! Att någon litar på att man ska föreviga en av de finaste av dagar är verkligen ärofyllt.

Lrm export 20180826 125201
Lrm export 20180826 125459
Trots att bröllopet vad barnfritt fick den här lilla filuren haka på. Så är det när man är en evig ammare och aldrig varit ifrån sin mamma mer än 3 timmar … Det är tur att han är så söt och charmig, haha.

LOADING..

Ny favoritplats i Blakes rum.

Lrm export 20180821 164324
Lrm export 20180821 164532
Lrm export 20180821 164444
Jag har länge suktat efter de här skrivbordet och den lilla bänken till Blake. Jag älskar formerna och färgen och storleken är helt perfekt för en snart 4 åring. Varje gång jag har kikat in hos Babyshop så har de varit slut i lager i de färgerna jag velat ha så jag har snällt fått vänta. Nu har de äntligen fått påfyllning och ingen är lyckligare än jag! Jo, kanske Blake!

Lrm export 20180821 164610
Lrm export 20180821 164642
Lrm export 20180821 164752
Lrm export 20180821 164406
Möblerna kommer från det danska märket Ferm Living Kids och färgerna vi valde var grått skrivbord och en grön liten bänk. Jag var lite sugen på att köpa stolen istället för bänken men tänkte att det alltid är bra med plats för en extra liten person som vill rita och måla.

Åh vet ni, nu har vi äntligen börjat röja ut ur de rum som ska bli Vinnies! Jag är så pepp på att få börja måla och fixa det, har så mycket planer!

LOADING..

Godaste tårtan på Vinnies dop!

Lrm export 20180819 210502
Lrm export 20180819 210845
Lrm export 20180819 210804
Lrm export 20180819 210714
Lrm export 20180819 210548
Att jag bara skulle baka en tårta själv till dopet och göra det enkelt för mig var en lätt underdrift. Det hela slutade med att jag bestämde mig för att göra svartvinbärsmuffins, två marängtårtor och två sådana här dröm-tårtor! Som tur var hade jag min syster och Vinnies gudmor Lisa till hjälp. Med lite vin och musik blev det till en riktigt härlig bakkväll! Det är så man ska göra, så det blir lite extra härligt med måsten.

Vinnies dop blev riktigt lyckat. Solen sken, han var en nöjd och glad bebis och bäst av allt – festen efteråt blev superhärlig! Vi bjöd som sagt på det överskrivna och bubbel. Dröm-tårtan är ingen annan än Sofia Woods naked wedding cake! Bröllop eller dop, sak samma kände jag och slog på stort. Att det sen blev en hel tårta över handlar inte om att den inte var omtyckt utan mer om att jag är riktigt usel på att beräkna portioner.

Hur som helst så måste jag tipsa er om denna tårta om det så är till födelsedags fikat eller till ett härligt bröllop, den kommer göra succé! Jag är lite bitter över att jag inte hann göra finishen som jag ville men det blev okej och som vi alla vet, det är insidan som räknas!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Happy friday!

Lrm export 20180817 145841
Lrm export 20180817 145801
Lrm export 20180817 150346
Lrm export 20180817 145511
Lrm export 20180817 145339
Lrm export 20180817 145540
Lrm export 20180817 150516
Lrm export 20180817 150234
Lrm export 20180817 150057
Lrm export 20180817 145735
Nu har skyfallet dragit in över Norrtälje och dessa bilderna från i förmiddags känns rätt ouppdaterade, men men. Vi har flyttat ner en del av vår bambugrupp till en outnyttjad del av vår altan och det blev så galet mysigt! Här är det nästan helt lä och solen värmer mellan lunch till eftermiddag så morgonkaffet intas här i sällskap med den minsta av mina pojkar.

Idag har vi hängt hemma hela dagen och försökt få någonting gjort som just nu känns som absolut ingenting. Jag har lyckats svänga några varv med dammsugaren och hängt ett par tvättar. Jag bör var rätt nöjd med det eftersom Vinnie är väldigt gnällig just nu med femte tanden på g ner och helst bara vill hänga på min arm men nja.

Imorgon är det den stora tårtbakardagen! Jag har bestämt mig för att gå easy inför dopet på söndag och enbart göra tårtorna själv och köra köp kakor och bullar. Jag orkar inte bli utbränd utan känner att fokus måste ligga på rätt saker. Hur brukar ni göra när det är kalas eller större tillställning? Brukar ni göra allt själva eller köpa? Jag är verkligen en förespråkare av att man ska göra det som skapar minst stress och bidrar till att man får njuta av dagen. Och leva som jag lär, det gör jag väldigt sällan…

 1. Hej
  Så mysigt det ser ut där.
  Här har det också städats idag såå tråkigt men så välbehövligt och nja lillan var väl inte jätte nöjd med att mamma städade, men nu är det klart och det känns såå skönt.
  Jag är definitivt ingen bak människa jag är mera för matlagning, så jag gör det oftast väldigt smidigt för mig på kalas.
  Nu har jag landat i soffan efter att ha nattat lillan pappan i huset är i våran stuga i fjällen med sin syster och man och jag hoppas att han kommer hem imorgon igen, för fy vad jag sover dåligt utan honom.
  Ha en fortsatt fin kväll
  Kram Linda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Under äppelträden!

Lrm export 20180815 144337 5b7420a7dcfc1
Lrm export 20180815 143621
Lrm export 20180815 143222
Lrm export 20180815 143556
Lrm export 20180815 143336
Lrm export 20180815 142909
Det är konstigt att sommaren känns överspelad när termometern visar över 20 grader och solen skiner. Det är samma sak varje år tycker jag. Så fort de klassiska semesterveckorna är över så är också sommaren det.

Även om jag känner mig klar och otroligt nöjd med sommaren så får den gärna stanna några veckor till. Det bästa med augusti och september är just den friskare luften, de lite mörkare kvällarna men att ändå få njuta av lite värme. Sommaren har varit helt magisk med sin hetta och alla sol som vi fått lapa i oss men just luften så här års har jag saknat.

Engla har en vecka kvar av sitt lov och Blake har smygstartat måndag-onsdag på förskolan. Idag har vi plockat äpplen till äppelpaj och planerat lite inför söndagens dop som alltid blir så mycket större än jag först tänkt mig. Att dra en gräns bland släkt och vänner är något jag tycker är supersvårt och därför blir alltid de minsta tillställningarna till suuuuper stora, hur jag än gör. Det kommer iaf bli en enkel tillställning med klassisk dop i kyrkan med efterföljande fika och bubbel hemma hos oss. Min förhoppning är uppehåll och ljumna vindar så vi kan hänga på altanen, allt blir så mycket lättare då.

Nu ska vi svida om och göra oss redo för middag hos saknade vänner!

 

LOADING..

Blommiga väggar, vardag och rutiner!

Lrm export 20180811 194845
Lrm export 20180811 195744
Lrm export 20180811 195413
Nu har vi vinkat hejdå till semesterlunk och ledighet för den här sommaren. Engla börjar skolan första nästa vecka men vi andra försöker återgå till vardag och rutin vilket faktiskt inte alls känns jobbigt, tvärtom.

Att få Blake i säng innan åtta har visat sig vara lättare än trott och första dagen på förskolan gick med bravur! Det var skönt att få prata med Blakes fröknar och se honom så glad att vara tillbaka efter nästan 3 månaders ledighet. Lite konstigt kändes det dock att sen åka hem och bara var jag, Vinnie och Engla. Tomt och konstigt men behövligt för oss alla.

Ikväll har vi hängt i Blakes rum, städat och rensat ur garderoben på urväxta kläder och för att få en överblick inför hösten. Det känns verkligen som att Blake smalnat av men blivit sååå mycket längre nu under sommaren. Det är så fint att se honom gå från en liten pojke till en liten kille, det händer verkligen något här vid 3-4 år.

Lrm export 20180811 194520
Lrm export 20180811 213854
Lrm export 20180811 195744 5b71caf209324
Efter en stund här nere ikväll så slog det mig hur mycket jag verkligen tycker om Blakes tapet, ja hela rummet. Tapeten är helt ljuvligt fin och blir så harmonisk mot möblerna och de beiga väggarna. Vi valde att tapetsera i ett L av rummet och sedan måla resterande. Just småmönstrade tapeter som denna kan lätt krympa rummet om man inte ser upp men här skapar den bara värme och liv! Jag tror inte att jag visat Blakes skåp sen jag målade om det i våras heller? Det fick sig en omgång av samma rosa som våra ytterdörrar, Rosengång från Nordsjö. Hur fint?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Godaste salladen jag vet!

Lrm export 20180810 210732
Lrm export 20180810 210715
Lrm export 20180810 210824
När jag la upp en story på vår fredagsmiddag så fick jag mängder av frågor om recept. Vi åt en jättegod sashimi sallad med nudlar som är super enkel att slänga ihop när inspirationen tryter och tiden är knapp! Jag höftar lite och har i lite av varje när jag gör denna men jag tänkte dela med mig av mina favorit ingredienser.

Risnudlar, machésallad, sugersnaps, mango, koriander, avokado, röd chili, ärtskott, cashewnötter, sashimilax, rostade sesamfrön, lime och japansk soja.

Skiva laxen tunnt. Hacka chilin och rosta sesamfröna och lägg sedan ingredienserna i en skål. Pressa över lime och häll över sojan! Avsluta med nötterna och koriander, voíla, SÅ gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Två små lyckopiller på återfunnen möbel!

Lrm export 20180810 175053
Lrm export 20180810 175259
Lrm export 20180810 181259
Lrm export 20180810 174742
Lrm export 20180810 181123
Lrm export 20180810 174509
Lrm export 20180810 174842
Lrm export 20180810 181626
Lrm export 20180810 180725
Lrm export 20180810 180545
Lrm export 20180810 181443
Lrm export 20180810 174917
Att göra fynd i sina egna skrymslen och vrår måste väl ändå vara det absolut bästa som finns! Jag är expert på att vilja ha nya saker och tröttna på det jag har men oftast så kommer det en tid då jag vill ha tillbaka det där som jag hade tröttnat på. Här över ser ni ett exempel på just det, min Safari dagbädd som jag köpte för snart tre år sen.

Dagbädden var en av de första möblerna som jag köpte till huset utan att ha en aning om var den skulle stå. Så typiskt mig, köpa något som jag gillar och sen inte veta var jag ska trycka in det. Den har vandrat runt här hemma för att tillslut hamna i en garderob, välinvesterade pengar det där.

Under semestern så hittade jag flera bilder på Pimterest på just den här dagbädden uppbäddad ute i trädgården, sådär lite härligt. Sett och gjort, ut med den i trädgården! Vilket egentliga syfte den ska fylla där vet jag inte men barnen lekte iaf bra länge där under den för länge sedan vissna syrenen. Såklart så ska den inte stå här utan fick plats på terrassen! För övrigt, hur fint är inte mitt nya överkast?

 1. Hej! Måste bara säga att du klär dina barn så fantastiskt fint. Helt i min smak!! Men vart hittar du allt fint?
  Sen en liten fråga…går barnen (de större) alltid med på dessa kläder eller är det likt härhemma ofta egna önskemål och en ganska bestämd fyraåring som inte riktigt gillar samma som mamma…😉

  1. Vad roligt att du tycker det, tack!! Jag köper mycket på Babyshop eller mindre butiker som Betón. Gillar märken som Bobo Chooses, Marmar, Summer&storm etc 😍 Blake är enkel att klä, inga motsägelser ännu! Engla har dock en egen stil och klär sig och väljer till stor del själv! Svårt att påverka en 13 åring där 😅 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hejdå nappen!

Lrm export 20180809 081005
Lrm export 20180809 080923
Lrm export 20180809 080814
Nu är vi äntligen på hemmaplan igen efter en vecka på havet! När vi hämtade upp Blake hos min mamma igår var han så söt och blev så glad och ville kramas, älsklings skrutten! Även om vi bara varit iväg en vecka så kändes det som att han vuxit och utvecklats massor!

Den största sak som hänt är att Blake har slutat med napp! Mamma märkte att det fanns ett kryphål vid nattningen och testade klassikern ”vi hittar inte nappen” vilket B köpte och somnade. Det tog ett par kvällar men sedan var den glömd! Hurra! Igår när vi skulle lägga honom hemma gick han direkt till napplådan och tittade, när jag sa att vi inte har några nappar och att Blake inte behöver det så fick han ett utbrott. Han slängde sig på soffan och skrek högt, i ca 10 sekunder. Sen var det över! Nattningen tog längre tid än vanligt men var nog mestadels på grund av att han hade mycket att berätta och dela. När man inte setts på en vecka bubblar alla upplevelser och intryck i en salig blandning vill jag lova!

Nu har vi en lugn helg framför oss med planering inför nästa helgs dop och en vecka där vardagen ska ta form igen. Jag önskar en mysig helg!

 1. An outstanding share! I have just forwarded this onto
  a colleague who has been conducting a little homework on this.
  And he actually bought me dinner due to the fact that I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanx for spending the time to discuss
  this subject here on your site.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hemlängtan.

Lrm export 20180808 113815
Lrm export 20180808 113759
Lrm export 20180808 112835
Lrm export 20180808 113107
Lrm export 20180808 113412
Lrm export 20180808 113450
Lrm export 20180808 113141
Lrm export 20180808 111313
Lrm export 20180808 113734
En vecka går fort när man har roligt, minst sagt. Det känns som vi på sin höjd varit iväg ett par- tre dagar och inte sju. Även om det gått fort så längtar jag nu hem och är redo att möta den höst som ser ut att vänta på sig!

Blake har varit hos min mamma nu när vi varit borta och Engla har varit i Grekland med sin pappa och kommer hem imorgon, som vi. Efter veckor av härlig semester tillsammans och på olika håll känner jag mig nu rätt nöjd och mätt. Jag vill hem, sätta rutiner för Vinnie som i princip helammar fotfarande och är vaken till midnatt varje dag. Jag vill tillbaka till en lunkande vardag med mängder av projekt, spännande jobb och samarbeten. Jag vill få ordning på Blake och förskolan som under våren haltat och inte känts bra. Jag ser fram emot Englas skolstart och högstadiet som väntar med allt vad det innebär. Jag känner mig liksom redo och lite färdig med semester, är de tillåter att ens yttra de orden?

Först och främst så längtar jag hem till Blake och Engla nu! Mina två underbara barn som växt och utvecklats så otroligt mycket den här sommaren. Blake har verkligen blivit mer självständig i och med att han slutat med blöjan i maj och Engla har blommat ut som den tonåring hon nu är.

Så imorgon kväll när vi alla landat på hemmaplan så ska vi sätta oss i trädgården, mysa under äppelträden som Blake gjorde med sitt lördagsgodis förra helgen och bara njuta av hemma. Eller så blir det pannkaka av den tanken och det blir till att packa upp, tvätta otaliga tvättmaskiner, köra köp-mat och försöka få ordning på rutiner som för länge sen flugit ut genom fönstret. Jag tror på det sista.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Postcard from Palma!

Igår gjorde vi vårt tredje stop efter Neaple och Barcelona. Vi spenderade dagen i otroligt vackra Palma! Det är sällan jag blir sådär hänförd av en stad som jag blev där men wow vilken stad! Byggnader i olika dova toner, de lummiga gröna parkerna och gatorna med härliga uteserveringar och härliga små butiker.

Det var troligtvis värmerekord igår och Vinnie hade svårt att somna i vagnen. Han fick vandra från famn till famn då armarna tenderar att ge vika för hans soon to be 10 kg som i värmen kändes som femtio! Trots allt så var han var vid gott mod och tittade sig storögt omkring hela tiden.

Efter en stund blev vi tvungna att slå oss ner för dryckespaus och mys på en av de många uteserveringarna. Ett glas iskallt bubbel var vi välvärda! Vinnie krigade på bra och jag körde selfie på den underbart fina toaletten, hur fin färgkombination? Jag bara älskar kaklet mot de gröna dörrarna.

Senare sökte vi upp skuggan igen och jag köpte mig ett par nya dröm solglasögon som jag suktat efter i en evighet och lite till! Vi strosade i butiker och tittade på folk, Vinnie fortsatte att sovvägra och jollra på armen.

En sak som jag verkligen älskar med Palma är alla dessa vackra gränder och galet fina balkonger och hus! Balkonger, kan man ha för många bilder på dem tro? Jag tror säkert jag fotade ett femtiotal som jag bara inte kunde slita mig från! Jag skulle kunna gå i städer som denna i evigheter och aldrig tröttna.

På eftermiddagen kände vi oss riktigt möra och begav oss tillbaka mot båten, solterassen och en härlig middag. Idag väntar Franska Rivieran och Marseille – au revoir!

LOADING..

Att packa till värmen med bebis!

I skrivandets stund ligger jag på en solstol på en kryssning i Medelhavet, det ni! Ni kan säkert gissa att det är stekande hett och gassande sol, puh! Min mans styvmamma fyller jämnt och ville fira det med oss på världens största kryssningsfartyg som kryssar till bland annat Rom, Palma, Marseille, Barcelona och Toscana under en veckas tid. Vi har med oss Vinnie eftersom han fortfarande ammar men Blake är hemma med mormor och har det härligt i deras pool och åker på utflykter, having the time of his life!

Att åka på kryssning har jag aldrig ens reflekterat över eller tänkt på men det är otroligt bekvämt och härligt. Att få se dessa fina städerna ska bli riktigt roligt och jag ser fram emot allt utom de 24h som vi imorgon kommer kryssa över öppet hav. Jag är rädd för det mesta som flyg, båt och allt jag egentligen inte själv kan kontrollera men jag tror nog det ska gå bra, de är ju liksom som en stad på vatten det här!

Att ta med sig en bebis till ett ställa som detta där blöjor eller barnmat inte finns att inhandla mer än möjligen i städerna vi kommer besöka var lite trixigt. Det gäller att packa smart då vi även skulle ha med vagn och bilstol. Vinnie äter nu en gröt klämmis på morgonen och sedan en frukt på eftermiddagen. Där i mellan kör vi smakportioner av mat men det går fortfarande trögt, amningen är fortfarande det största intaget för honom. Vi gjorde det enkelt för oss och packade ner ett gäng gröt- och matklämmisar och Vinnies lilla frukt grej som är perfekt att sticka ner bitar av frukt i som han sen kan sitta och suga i sig. Det sista gör han gärna och med god aptit vilket är perfekt när vi sitter och äter middag tex. En annan sak som Vinnie tycker om och som vi packat med oss är rån och majskrokar. Det är perfekt att gnaga på nu när Vinnies fjärde tand och framtand är på väg igenom.

Ett paket blöjor och 3 lådor med wipes räknade vi ut skulle räcka och såklart ett gäng kräkdukar som är en riktig allround grej hos oss. Vi använder dem för just kräk, skyla vid amning, ha över vagnen när han sover och som snutte. Våra favoriter är dessa hos Garbo&Friends som är perfekt tjocka och stora. Bästa plagget som vi använder varje dag på Vinnie nu är bloomers, små shorts. Nu när det varit så varmt hemma så har vi inte kunnat ha något mer på honom och jag har aldrig varit ett fan av att ha mina barn i enbart blöja.

I övrigt har vi med oss lite svala tröjor, onesies, solkläder och min favorit solkräm för barnen. Med kläder resonerar vi som så att vi kan tvätta upp kläder om det skulle behövas och försökte verkligen att inte överpacka. Oftast när vi är iväg så är jag expert på att ha 3-4 favorit plagg som sedan enbart används och botten av resväskan står orörd.

Nu ska vi ta ett dopp uppe på däck innan lunch och ett glas bubbel väntat!

LOADING..