Alla barnhjärtans månad. <3

Om det finns en sak, en organisation som ligger mig varmt om hjärtat (ja förutom allt ang. psykisk ohälsa) så är det hjärt & lungfonden. Speciellt när det kommer till forskningen kring hjärtat och hjärtfel.

För tack vare den forskningen lever mina syskon. Storasyster Sara och min solstråle och lillebror Anton föddes båda två med komplicerade hjärtfel. Båda opererades när dom var runt 6 månader. En operation som var livsnödvändig för dom.

Jag minns så väl när Anton opererades. När vi fick säga hejdå till honom. Alla försökte lugna oss men innerst inne visste ingen om vi skulle få se honom levande igen. Även sköterskan som var med när vi sa hejdå grät. jag var 10 år och för första gången i hela mitt liv var jag rädd på riktigt.

Hela familjen var samlad. Vi åt frukost på patienthotellet i Lund. Det enda jag tänkte på var ”nu skär dom i honom”, jag kunde inte äta. Väntan varade i en evighet. Tror operationen tog ca 4 timmar men det kändes som minst 24.

Sen äntligen kom samtalet till vårt rum på patienthotellet, allt hade gått bra och Anton låg på uppvaket.

När vi kom dit fick vi knappt röra honom. Där var med sladdar och maskiner än var det var människa. Han syntes knappt bland allt och det är en bild som aldrig försvinner ur mitt huvud.

Allt var rörigt, kaos och en jäkla känslostorm. Men Anton levde och han skulle bli bra. Förevigt ett ärr i hjärtat (och på ryggen), många undersökningar och läkarbesök. Men han levde, min älskade sol.

Tack hjärt&lungfonden för att ni gör så att forskningen går framåt. Och för att jag får ha mina syskon i livet.

Stöd forskningen, och stöd alla barnhjärtans månad så fler hjärtan kan lagas och fortsätta slå. Och så att fler, precis som jag, får behålla sina syskon.

DET GÖR DU HÄR

 

 

LOADING..