Midsommar!

På fredag är det midsommar, en av våra fina små högtider. Jag minns så väl hur jag som liten älskade midsommar. Vi plockade blommor, åt massa god mat och dansade små grodorna runt midsommarstången. Mamma hade alltid vackra klänningar på sig och ett leende av solsken (som alltid). Några år firade vi hos mina föräldrars vänner men oftast var vi bara hemma i vårt älskade hus och vår vackra trädgård.

Mina minnen av mina högtider är något jag vill föra vidare till Vilde. Jag vill verkligen ge honom traditioner, fast det än så länge bara är han och jag.
Och om (läs: när) vår familj utökas får vi sprida vidare våra traditioner. Jag har aldrig varit typen som tyckt att man ska festa extra vid midsommar eller nyår eller liknande högtider. Jag vill hellre skapa fina traditioner, något som passar både mig och Vilde. Och jag tycker hellre man ska omringa sig av vänner, familj och njuta av god mat och roligt sällskap.

I år är vår första midsommar som Stockholmsbor (har varit väldigt mycket ”första” detta året), så nu ska vi skapa oss traditioner här i vår hem. Staden vi alltid kommer bo i. Och i år har vi gjort fantastiska planer med min fina fina vän Mariee och hennes familj! Jag, D och Vilde. Vår lilla familj <3

Det blir först häng i Rådsparken där det är traditionellt midsommarfirande där man ska klä midsommarstången, barnen får åka karuseller och leka av sig för fullt. Sen efter det blir det middag och mys ihop hemma hos Mariee och Andreas! Kommer bli fantastiskt. Så i morgon ska jag börja förbereda mat och lite mer planering. wooooho!!

Får fira med mina pojkar och en av mina bästa vänner och hennes familj. Kan det ens bli bättre?

Hur firar ni midsommar? Har ni några mysiga traditioner ni vill dela med er av? Eller kanske nått toppen recept?

En sak jag gjort sen jag var liten är att innan midnatt samla 7 olika sorters blommor, lägga under kudden och sen drömma om sitt livs kärlek. Det ska jag göra även i år (trots att jag kommer sova bredvid bägge..)

Glöm förresten inte att undvika fylla. Både ni tonåringar (det är inte värt det) och ni föräldrar. Inga barn ska behöva se sina föräldrar fulla, aldrig någonsin. En öl eller nått glas vin tycker jag inte är någon fara, men inte mer än så.
I så fall får man fixa barnvakt!

Nu ska jag sova. Är absurt trött och i morgon väntar plugg och jobb!

Natti!

  1. Ida skriver:

    Hej Emma! Du är alltid så himla fin & jag fastnade verkligen för både dig & Vilde i Ensam mamma söker. I ett av programmen fick vi se var du köpte dina snygga rockabilly-kläder i Malmö. Vad heter den affären & var ligger den? Jag & min syster tänkte besöka den nämligen. Kram Ida

  2. A-K skriver:

    God morgon :)

  3. Sabina skriver:

    Håller absolut med och det är bra att du påminnr: det är inte Ok att vara full inför sina barn. Den rädsla och osäkerhet man som liten måste känna när man ser mamma eller pappa tappa kontrollen, tappa balansen, tappa omdömet etc (för det gör ju alla när man har druckit, mer eller mindre) kan inte annat än sätta spår. Vad folk än säger! Hoppas att du och Vilde får en supehärlig midsommar med god mat och dans :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..