Till kvinnan på tågstationen.

Till kvinnan på tågstationen i Alvesta- Det är pga såna som dig jag börjar tappa tron på mänskligheten. Människor som är bittra, otrevliga och rent av fruktansvärt oförskämda mot sina medmänniskor.
Det är inte seriemördare eller andra kriminella som gör det, för galningar kommer ALLTID att finnas.
Utan det är såna helt vanliga människor som du och jag som inte visar en droppe respekt för andra, och dessutom sprider det vidare till sina barn. Det är såna som får mig tappa tron på det vanliga goda i människor.

Vi var i Alvesta på tågstationen där, vi skulle byta tåg nu när vi skulle iväg på semester. Vilde blir akut bajsnödig så vi går till toaletterna. Jag har inga kontanter på mig men ser att en pojke kliver ut ur toaletten och Vilde tar snabbt tag i dörren. Jag frågar kvinnan som står utanför toan (som är pojkens mamma) om hon ska in. Hon ger Vilde en blick från helvetet och frågar mig extremt otrevligt ”Ska du inte betala?”.

Jag svarar självklart nej och går in med Vilde.
Väl där inne hör jag hur kvinnan muttrar och besvärar sig över att vi ”inte betalat för oss” .
Jag suckar och undrar hur bitter denna kvinna måste vara som på allvar orkar vara otrevlig inför sitt barn, mot ett annat barn, över en femma för en offentlig toalett.

Jag hoppas verkligen inte du lär dina barn bete sig sådär. Givmildhet tar en längre i världen och de kommer lättare accepteras om de har den vackra egenskapen, att ge och dela med sig. Och kanske även hjälpa andra människor!

  1. Skriv din kommentar här!
    Skall man ha ett fungerande samhälle måste man betala för sig, att bajsa mens andra betalar är säkert skönt men ej hållbart i längden.

  2. Elina skriver:

    Kul att jag ramlade in på din blogg! Tycker du verkar vara en världsgo madam med ett stort hjärta & båda fötterna på jorden :) Ta hand om dig! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..