Julen är nu utdansad:)

Jamen jösses vad med saker man drar fram där i december, för att sen plocka undan dem snart igen…

Och varför är det alltid så att de liksom inte får plats? När man plockade upp dem ur samma jäkla låda för några veckor sen, men ändå står man där med lådorna fullpackade, det går inte i en sak till….men på bordet står det en hel liten tomtearmé och skrattar åt en ;)

Jag kom igång senare än jag tänkt med undanplockandet, det vardagliga tog över, ni vet  – röja här, byta blöja där, äta lite, Jamie somnade i famnen…osv. men så fick jag fart till slut. I samma veva kom Patricia hem med en kompis, och medan Patricia hjälpte till så gosade kompisen med Jamie:)

Novalie och Trixie kom de med, och så Robban och Corrinda…och alla blev satta i arbete. Ganska motvilligt, men nu är det faktiskt så att det inte är bara jag som vill ha jul och tomtar, utan det är hela familjen, och då är det inte mer än rätt att vi hjälps åt att städa bort det, eller hur?

Jag blir ju ändå den som får göra själva nerpackningen och stuva in alla kartonger i rätt ordning i matkällaren, så att de letar reda på alla julsaker är ändå rätt enkelt:) Sen fick de iofs röja undan både det ena och det andra, Corrinda dammsög sen och ganska fort såg det hyfsat ut . Härligt!

Imorgon blir det lite mera röj och så väntar kartongerna på att få komma in i matkällaren, det hann jag inte idag. Eller orkade inte ;)

 

Som vanligt blir det så mkt plats när alla julprylar försvinner! Det ser tomt och fint ut på hyllor och i fönster, och hörnet där granen stått är gigantiskt

Eftersom den här barrade nåt så kopiöst så bar jag inte ut den, utan hämtade sekatören och pappsäckar och sen klippte jag av grenarna en efter en och lade i säcken, och sen sopade jag upp alla barr. Istf att ha barr i HELA huset, HELA poolrummet och HELA uteplatsen så minimerar man det ganska bra till just där granen stod. Tar lite tid bara, men klart värt det.

Ljusstakar och stjärnor är kvar….de blir kvar ett tag till :)

 

Lite bilder har jag åxå, tomde systemkameran och hittade lite av varje.

Tex en hänförd publik som tittar på när Corrinda och hennes kompisar spelade Dans spel på Wii:

Ja alltså det ser för gräsligt ut i rummet, och obäddad säng i bakgrunden, men det blir så ibland:)

Ser ni sötistrion i fåtöljen??

En närbild kanske??

Underbara ungar!!

 

En bild på den äldsta:

  Jösses….:)  Jordan var så imponerad.

Den här damen är nu på ”krogen”….för första gången…är man myndig så är man. Hon har en bästa kompis som är ett halvår äldre och de skulle ju såklart gå ut tillsammans. Jag frågade Janelle vad de skulle göra för hon tycker inte om alkohol nåt vidare…rynkar på näsan om det luktar vin eller ännu värre sprit …( tack Gode Gud!!) och då var hon så söt när hon svarade:

– Jag vet inte riktigt, men Matilda sa att på en av pubarna har de jättegoda strips så vi kanske tar det :)

Jag har kanske gjort nåt rätt i uppfostran ändå….:)

 

Lite bilder från idag då.  Jamie är ju en sötgroda, och idag fick han faktiskt sitta med vid matbordet  på riktigt, han har ju såklart varit med i någons famn vid nästan varenda måltid sen han föddes….ni vet – Myrphys lag, han vaknar alltid när man ska äta ;)

Idag blev det egen stol. Och som Robban uttryckte det : Första fasta födan:

 Majskrok :)

Och som synes så har ju även minstingen en Onepiece ;) fast tajt…

Han var väl sådär halvintresserad av majskroken, satt och tittade på den en god stund innan han vågade prova:

Jodå, det var rätt okey, men det mesta hamnade nån annanstans…som på stolens ben eller duken eller så…

Att man alltid förtränger hur de här majskrokarna, eller smörgåsrånen, liksom smälter ihop med underlaget det hamnar på, och blir i princip som härdat stål – helt omöjligt att få bort om man inte tar till rejäla doningar, som spisskrapan tex ;)

 

Jamie var nöjd och glad även sen majskrokarna tog slut, satt där och sparkade med benen och kvittrade.

 

När vi sen röjde av köket efter maten så satte vi honom i gåstolen, och plötsligt så såg han att dörren till Robbans rum var öppen…det är den sällan eftersom Jordan inte får gå in där.  Som en liten pil var han där och stod och kikade in, fastnade i dörröppningen först och stod och grymtade och pratade för sig själv, men sen lyckades han knö sig in och vilken lycka att Robban hade en kasse med saker som han kunde kika i:

Lycka!!

Jag ropade och ropade på honom för att få honom att kika i kameran, men han ignorerade mig totalt , ville verkligen inte höra med risk att bli bortdragen ;) men till slut så hörde han, och såg så förvånad ut:

..och ganska så påkommen ;)

” Vaddå?? Jag gör ju inget”

Jordan blev så upprörd, han sprang och drog i mig och ropade : Mämii Bobberts rum!!

Han vet ju så väl att man inte får vara där, så han kan ju om han vill ;)

 

Nu ska jag kolla om det finns nåt kul på Friskis i morgon, vore himla fint, men annars kanske jag åker dit och kör nåt eget, på Ekeby har de en hel våning med bara massa lösa vikter, TRXband, kettlebells osv…och på väggen en dataskärm där man kan se en massa övningar på alla olika redskap som finns :) Så bra!  Men ska jag dit måste jag ha sällskap…lite feg ju ;)

 

Jaja, tillbaka i morgon!

Natti natti :)

 

 1. Vi plockade undan julen redan förra helgen, men det kommer fram lite tomtar ur sina gömställen ett bra tag efteråt tycker jag. I två vändor till har vi varit uppe på vinden med kvarglömt julpynt och lik förbaskat så har jag nu ytterligare fem tomtar liggandes på köksbänken.

  Innan alla lådor försvinner upp på vinden så brukar jag rensa ut pynt som jag tycker har gjort sitt; halvtrasiga saker, tillknycklade smällkarameller och sånt som barnen halvhjärtat slängt ihop på pysselkvällarna :-S Ingen märker något så summan av julpynt är konstant trots att vi köper lite nytt varje år.

 2. Gunilla skriver:

  Wow, vilka härliga bilder på barnen! Jamie är för go, för han har, liksom Jordan, glimten i ögat!
  Underbart när barnen inte gillar alkohol.
  Kram och ha en skön fortsättning på helgen!

 3. Gunilla skriver:

  Skriv din kommentar här!

 4. serrana skriver:

  Skriv din kommentar här! hos oss är julen undanplockad sen en vecka tillbaks ,hade börja ledsna plus att jag behövde plats för dagbarna,fin bild på barna

 5. Va härligt att få börja plocka undan julen. Det tar mer tid än man tror ibland. Även vi håller på i dag med.

  Härliga bilder på familjen. Va mys de hade i vardagsrummet och vilken fart det var på Jordan :)

  Grattis till dottern din!!! Spännande för äldsta att få komma ut på krogen. Har själv lite svårt att förstå att även mina barn ska komma upp i den åldern. Hoppas att det gick bra för henne och att hon hade kul.

  Hoppas att resten utav undanplockningen gick bra!
  Ha en bra dag!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..