Seg blogg..

..hela min dator är iofs lite seg, men nu var det extremt segt att klicka runt här, få se om den vill samarbeta eller skickar inlägget ut i ytter cyberspace…

Imorse när Perra öppnade sovrumsdörren för att tala om att han gick, så strålade solen och hela huset var fyllt av solljus, och då är det faktiskt inte så svårt att kliva upp:) Jag är helt klart väldigt väderpåverkad! Jag mår skräp av mörker och kyla rent allmänt, men får åxå ont i nacke och axlar då, spänner mig väl för att jag fryser och jackan är tung på axlarna…. Jag får lätt huvudvärk när det är åska på gång, men när det väl dundrar loss så sover jag som en liten gris, jag mår ofta lite illa när det är sån där tryckande väder, oavsett årstid, och när himlen liksom är precis ovanför huvudet. Å andra sidan mår jag oftast väldigt bra på alla sätt under den ljusa varma årstiden:) Synd bara att den kalla är typ dubbelt så lång…. ;)

Upp och hoppa och dressa på liten Jamie, Jordan var redan påklädd. Han tjatade sen hål i huvudet på mig efter välling nummer två, men fick fil ist. Jordan kan omöjligen säga en sak EN gång, utan han upprepar allt gång på gång som en papegoja, oavsett om han får svar eller inte…så jäkla tröttsamt. I morse sa Perra att han kanske hör illa efter som han tjatar och skriker så, men det motbevisade han när vi tog apostlahästarna ( alltså promenerade) till kyrkis. Då satt han där i vagnen och sa : Kommej bil! när den kom bakifrån och han inte såg den, och det långt innan ljudet var uppenbart. Samma med tåget:)

Hämtade Lovelia, och hon blev lycklig över att få gå hem, det var bra länge sen vi promenerade från kyrkis, jag finner ju inget nöje i det när det är kallt och blåsigt…Ja jag veet att jag är en bekväm rackare, men vad sjutton det är bara så!

Idag var det helt underbart att promenixa, och när vi kom bort från bilvägen så släppte jag ner Jordan från vagnen så han fick spatsera han med ( och för att det är uppförsbacke och svintungt att dra dubbelvagnen…hehe)

Tänk att det verkligen syns att det är VÅR och inte höst, ljuset är helt annorlunda..

De samlade pinnar och Lovelia hittade en liten lerpöl som hon skulle fiska i:

     Allt som hon gör är en inspiration för Jordan så han skulle så klart göra likadant:

Plask plask!

Den lilla biten vi gick tar ungefär fem minuter att gå ensam, men med mina små utforskare tog det en halvtimme:)

Härligt!

Jordans fina Ferrarijacka är en äkta kopia och kommer från Thailand:

Mamma och pappa åker ju dit lite nu och då, och brukar köpa sådana här jackor till gossarna, Robban har älskat sina och slitit ut eller vuxit ur en fyra fem stycken under åren, och Jordan har precis samma kärlek till dem:)  Jag gillar att de är röda och fina, alla nöjda.:)

 

Hemma så sov Jamie länge i vagnen och jag serverade lunch till barnen, och sen gick de ut och lekte igen. Det har ju varit hur varmt och skönt som helst, med 18-20 grader…ljuvligt som sagt.

När lillskrutt vaknade fick han först en portion gröt, han äter den under protest, men vad tusan han får ju lov att börja gilla läget med vanlig mat nån gång, så jag matar på även om han inte är så glad, och med lite fjant och sång så glömmer han att vara arg och sväljer:) och sen fick han ju såklart amma som ju var det han ville innan vi gick ut.

Han behövde en tunnare mössa, och lådan de ligger i stod så illa till bakom typ tusen kassar med skor i garaget, att jag sträckte ner handen och rafsade runt och högg tag i första bästa…

Ehum….tja;)

Även den här är från Thailand, Patricia fick den när hon var liten, och hon höll på att skratta ihjäl sig åt den idag för hon tyckte den var skitful;)  Jag säger ingenting jag…;) men den fyllde sin funktion.

 

Vid halv fyra tiden packade jag in bebis och Patricia i bilen och åkte till Patricias skola för utvecklingssamtal. Perra mötte oss där. De har en lite annan variant på sådana, så under fyra timmars tid kan man träffa de olika lärarna och prata. Jag hade absolut ingen koll på hennes skola, den är inrymd i nån form av kontorslokaler, men jag blev positivt överraskad, för hela skolan kändes mysig och väldigt ”enkel”. På ett bra sätt:)  De lärare vi träffade verkade toppen allihopa, och det känns som att Patricia har koll, även om jag tvivlat lite för det är en sån enorm skillnad mot hur Janeller har det i skolan..

Patricia har aldrig läxor och behöver aldrig ( typ) plugga hemma, medan Janelle sitter med skolarbetet 24/7 känns det som. Det är inte okey nånstans tycker jag att det ska vara så jäkla mycket plugg och krav som hon har…

Patricia går ju Turism och Janelle Sam, så det är ju skillnad såklart.

Janelle var lite butter att vi inte gått på hennes utv samtal, och sen går båda på Patricias…men för det första har Janelle fler gånger glömt säga att det varit, och så kommit på det halv åtta kvällen innan när Perra absolut inte kan, och jag har svårt att släpa med en hög med ungar… Det är inga problem för mig att ta med dem, men jag känner ofta att de inte är välkomna..Speciellt på gymnasieskolan så känns det lite konstigt att ha med dem…fråga mig inte varför ;) Men jag tar ju med dem såklart om det inte går att lösa på annat vis.

Sen har ju Patricia haft massa krångel, hon bytte ju skola mitt i höstterminen och sånt, så det kändes väldigt angeläget att vi gick båda. Janelle är det aldrig några problem med, hon får se det positivt ♥

 

På vägen hem handlade jag det som alltid fattas, mjölk, fil, bröd osv. Perra han precis äta lite innan han åkte iväg på nästa möte, med klassföräldrarna i Robban&Corrindas klass.

Vissa gånger ångrar vi att vi bytte namn till Wetterholm. Vi borde tagit Andersson som Perra hette, eller Johansson som var mitt namn, för med ett W så hamnar man sist i klasslistan, sist som klassförälder , och då åker man på att dra det tyngsta lasset eftersom vi är de som ska fixa skolresa och allt insamlande till den…. Det är tredje gången nu…och fler blir det ;)

Positivt är att vi har vanan inne, men det är en jäkla massa jobb. I den här klassen är det ändå väldigt engagerade föröldrar över lag så det är inga problem, det var värre i Patricias klass, där det ansågs att klassföräldrarna ensamma skulle ta hand om allt…

 

Nu ska jag flytta Jamie till min säng och sen sova, imorgon har jag städdag, och sen lite ärenden som borde fixas, få se hur det blir.

Natti natti:)

 

  1. Jag har följt din blogg sedan i somras :) men vi här hemma har problem med ”läckande blöjor” hur går det för er och Jordan ?

    //Johanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..