Vädergud..

Den som tillsatte Väderguden borde bli avsatt med omedelbar verkan, för jag tycker inte att han sköter sitt jobb speciellt bra ;)

Han kanske har bråkat med sin gudinna, eller så håller alla små gudbarn honom vaken så han blir grinig..eller kanske har han bara vaknat på fel sida, men det är inga ursäkter som duger. Faktum kvarstår, han sköter sitt jobb dåligt. Det känns lite som att han tar ut sin ilska på oss här nere, och jäklas med oss helt enkelt… Lockar med lite solsken så man bara längtar efter mer, och så smäller han till med både hagel, snö och regn dagen därpå…Jösses…;)

Nä, hit med solen nu, ryck upp dig och ge oss förfrusna nordbor vad vi vill ha – Sol, värme, bruna ben och fräknar :)

 

Dagen började ju med toksnö, det fullkomligen vräkte ner, och jag gav mig aldrig iväg för att köpa nya nappar, flaskor och sånt, utan det tar jag imorgon när jag ändå måste iväg på tennis. Perra åkte iväg och handlade, vi har verkligen rensat ut i skåpen, och det är tomt på de mesta. Igår hade jag inget annat än lax i frysen, och det åt vi ju dagen innan så det ville jag inte ha, jag letade och lyfte på de där tråkiga blodpuddingarna som alltid ligger och skramlar på botten av fryslådan, tills jag insåg att det var det vi hade.. Jo vi har en massa köttbitar som det står Lägg på. Vad gör man av dem? Soppa?

Jag tog fram  ett drygt kilo blodpudding, och kikade så vi hade ordentligt med fil och smörgåsar för jag var övertygad om att ingen skulle äta. Min förvåning var stor när Jordan och Lovelia först stod bredvid när jag stekte den, och ville ha den ostekt…Jag gav dem en bit och trodde de skulle spotta ut, men de mumsade i sig och ville ha mer…och mer…och mer..

Visst är väl blodpudding typ kokt eller nåt, så den inte är rå..?  ;)

Sen åt alla barn utom Janelle med god aptit och det blev bara några skivor kvar till lunchen idag..Jag äter blodpudding, men behöver några dagars tillvänjning vid tanken på det, och sen äter jag för att det är järnrikt, gott är det inte;)  Jag har äppelmos på mina, och det har jag fått höra så ofta att det är jättekonstigt, men så serverades den i skolan här i Uppsala :)

 

Jordan och Lovelia åt den till lunch idag med, och Jamie fick mera spagetti/köttfärssås som inte var godare idag än igår, däremot var äppelpurén smaskig idag :)

 

Corrinda kom hem från skolan vid 12, och hon och Perra packade det sista innan de blev upphämtade av en lagkompis och åkte till Eskilstuna på basketcup. De vann sin första match stort:)

Vi här hemma inväntade  Trixie som kom hem arg som ett bi för att hon inte fick följa med Novalie till en kompis….Men hon slutade vara arg när vi bakade chokladbollar:)

  – Titta jag gjort mammaaaaaaa!!

Stoltaste killen i stan:) Han tyckte inte alls om att vara kladdig om händerna, så han gjorde bara några stycken.

Efter att vi diskat iordning så kikade vi ju på oss själva på TV, lilla Novaliegumman, så sött när hon inte kunde säga S :)  Det lärde hon sig ganska snart efter att det var inspelat. Lovelia är ju som en liten fjant och Jordan inte ens född.. Tänk vad mkt som har hänt sen dess! Det spelades in hösten 09, så det är inte ens tre år sen, men känns som en evighet när man tittar på barnen, men samtidigt som igår :) Tid är konstigt.

 

Sen var det ju bara att börja med middagen, de eviga tacosen…Men idag fick jag hjälp av Janelle, Trixie, Lovelia och Jordan. Robban och Patricia kom de med, så det var både trevligt och gick fort.

Perra skickade ett mms på en glad Corrinda, och jag ville ju inte vara sämre, så jag mmsade det här:

Redo för fredag :)

Novalie hade inte kommit hem än.

De här fotona har jag redigerat i http://www.picmonkey.com/   Det var som Piknik men krånglade massor….Jag hoppas att det var tillfälligt…

 

Efter middag och röjning av bord och kök så plockade vi fram ett av faten med chokladbollar, och alla mumsade i sig:

  Jajamen, så även jag:)

Och eftersom vi inte lider av sockerfobi så fick såklart Jamie smaka:

Han tyckte inte om det :) Däremot var det lite kul att kladda sönder den och gnugga in på tröjan, bordet, i ansiktet och trycka ner bitar i stolen samt kasta allt på golvet som avslutning ;)

Han blev avtvättad och fick ny pyamas, amma och sen somnade han som en stock.  Jag och Janelle övningskörde ner till Ica för att köpa nässpray till Patricia som börjat får lite ont i ett öra och var rädd att det skulle bli värre, men det var nog bara blåsten som ställde till det för det gick över.. Vi behövde lite mjöl åxå för Robban ville baka scones, och även det var slut….

Hem och lägga Jordan, småtjejerna och Janelle och jag parkerade framför Lets Dance och jag måste säga att det är ju roligare att titta på Anton Hysén när han dansar än spelar fotboll….! ;)

Vi smaskade i oss nybakta scones och Robban lovade att baka mer i morgon, för det var strykande åtgång på¨dem, så han ville att jag skulle väcka honom så han kunde baka till frukost :)  Visst, ok med mig.

 

Janelle satt kvar med mig när tjejerna gick och lade sig och vi kikade på Dödligt vapen, jag har ju sett den hur många gånger som helst, men den är ändå rolig. Nu har hon övergett mig och sitter säkert och spelar Minecraft eller nåt…Själv ska jag hoppa i säng, så man orkar upp i morgon.

Natti natti :)

 

 

 

 

 

 1. Malin skriver:

  Hej Carola!
  Jag är ingen köttmästare, så vet inte om man kan använda lägg till soppa… Men rotmos och fläsklägg är väldigt gott iaf. (Och går säkert lika bra till potatismos om man inte gillar rotmos.)Det ska då koka i några timmar tills köttet släpper från benen. Enklast är nog att kolla ngn receptsida på nätet. Jag håller med dig – klart man ska ha äppelmos till blodpuddingen! :-)

 2. Tack för tipset om sidan med bildredigeringen :)
  Jag provade och fastnade totalt för den sidan.
  Tusen Tack ! :)

  (Tyvärr krävs det lösen för att komma in på min blogg av olika anledningar men kan fås i mail om intresse finnes)

 3. Jag äter blodpudding med hallonsylt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..