Första advent:)

Okey, jag erkänner, det är fint med vinter!

Under december månad, kanske januari då, men sen kan det vara nog :)

Jag älskar att det blir ljust av snön, och jag älskar alla julbelysningar för de får mig att känna mig som en Disneykaraktär på nåt vis, det tindrar och har sig överallt. Jag älskar alla levande ljus och det mysiga i att förbereda inför julen. Jag älskar att jag fick en Canada goose jacka av min syster så jag överlever de kalla dagarna:)

Men jag fullkomligen avskyr att min bil fryser ihop. Tyck att jag gnäller om ni vill, som jag fick en sur kommentar om;) men vad är det charmiga i att sitta med en bil full av ungar, på väg, och så kommer man ingen vart för att växelspaken frusit fast?

Så var det idag igen när vi skulle till Anna och Lasse på glöggfika.  Trots att jag satt i motorvärmaren flera timmar in förväg och låtit kupevärmaren stå på och blåsa varmluft på växelspaken. Morr, sa jag då. Fast med lite fler svordomar. Hihi.

Men skam den som ger sig, vi satt i bilen med motorn på tomgång i 25 minuter, och sen så gick det att få loss spaken, och nu har den väl förhoppningsvis tinat upp rejält. Annars vet jag inte vad jag ska göra? Parkera i ett varmgarage nånstans till april kanske….;)

 

Hur som helst så kom vi iväg, lite sent då, men bättre sent än aldrig :)

Glögg, pepparkakor och lussebullar, det är inte fy skam det heller, jag älskar Blossa glöggen:)

På min önskelista står nu även:

Wilma!

Fast det är nog ungefär lika med att önska sig månen för jag vet att Wilmas familj inte direkt vill bli av med henne ♥

Jaja, jag kan gosa med henne när vi träffas, och hon är en riktigt liten sötnos. Och kramgo, hon vill gärna mysa i famnen, jag är såld  :)

 

Vid fyradraget så packade vi på oss och barnen kläder, det var ju -13 grader…brrr, och så in i bilen som inte frusit fast…( Janelle hade gått ut och startat den och dragit i växelspaken några gånger, hihi)   och så for vi till slottet där det traditionsenliga fyrverkeriet går av stapeln.

Nu hade vi missat att det visst var fler än vi som ville se det…typ hela Uppsala:) så det var ju köööööööööö……  Nu gjorde det faktiskt inte så mkt för vi kunde sitta i bilen och se det hela, och eftersom Jordan är livrädd för åskan så var ju det finfint:)

Fast jösses vad med folk det var !  Jag får lite obehagskänslor av stora täta folkmassor, för ihh om det skulle hända nåt, en folkmassa i panik är ju liksom livsfarlig.

Ja, jag har sett för många filmer;)

Sträckan Slottet – hem, tar normalt max en kvart, oftast tio minuter, men idag tog det en timme..!

Fyrverkeriet var maffigt som tusan, och eftersom min bil då har frusit ihop så kände jag att det var helt ok att det tog så lång tid att åka, för nu jäklar ska det väl ha tinat ordentligt, torkat upp och inte frysa nåt mer ;)

Det har ju varit superfuktigt sista tiden innan det blev svinkallt så det är väl inte så konstigt att det fryser.

 

Väl hemma så väntade vi in Perra och så åt vi middag. Tände ljus och myste :)

Härliga advent!

 

Mina småkillar har fått nya jackor, detv ar mormor och morfar som köpte dem på tokrea i våras, och de är perfekta nu:

Jamies är lite lång i ärmarna, men eftersom det är bra muddar på dem så gör det inget. Antingen låter jag bli att dra ut hans händer, som idag när det var svinkallt, eller så lirkar jag ut dem och de stannar kvar.  Kappahl tror jag det var.

 

Vi var ju på cirkus Scott i torsdags, och nu har jag laddat ur kameran, inga superbilder, men ändå:

  Pingvinerna höll till i foajen, och var inte med i cirkusen mer än att de var söta:)

Champagne och den godaste lussebulle jag ätit fick vi i VIP logen i pausen:)

Jordan roade sig med att kika ut på de som gick förbi utanför:

  Medan Jamie smet bakom disken in till tjejerna som serverade glögg, lussebullar och champagne:)

 

Fantastiska artister, tomtenissar och sambadansande lindansare utan skyddsnät…wow:)

Fantastisk föreställning, och väl värt ett besök:)

 

Vi köpte sådana där fiberoptik ” viftare” till ungarna, och Jamie viftade med den rakt i ögat på mig, aouch, det gjorde ont..:)

Han råkade tappa den under läktaren åxå, men en snäll cirkusmedarbetare hämtade upp den åt honom efteråt, ropade Hey Amigo!!  och lämnade över den till Jordan som var närmast. Tusen tack:)

 Jamie har viftat med dem oavbrutet här hemma:)

 

Nu ska jag lotta ut vinnaren av stövlarna, så jag återkommer snart!!

Bye:)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..