Den nya adressen:)

Bloggen på Loppi börjar arta sig, det är inte klart än för det strular lite med tekniken….men adressen kommer att bli denna, så ni kan ju lägga till den i era favoriter:)

http://blogg.loppi.se/familjenannorlunda/

 

Det ska fixas header, och lite sånt, och jag ska väl försöka mig på att premiärblogga där snart, bara jag får ok från teknikkunniga Elin:)

Det kommer bli superbra!!

 

Corrinda kom hem, bussarna gick ett tag till, men strax efter att hon kom så ställde sig tydligen två bussar på tvären över vägen vid en bro….och sen var det liksom stopp i trafiken..

Hennes mobil hade laddat ur och på ipoden har hon inget nätverk om hon inte kan ansluta till vårt, eller nån annans;) trådlösa.

Perra stannade kvar på jobbet, de har ju den fördelen att de även har Rum och Stugor som de hyr ut, och det fanns lediga rum , så det är ju bara idiotiskt att han ska ge sig ut på vägarna och krypköra på motorvägen, bara för att komma hem sent och åka tidigt i morgon bitti igen. Har man tur så kanske han kommer lite tidigare imorgon…mohaahaa, inte så troligt;)

 

Det verkar som att det är kaos lite här och var i landet, men jag kan ju bara tala för mig själv och Uppsala, och det är lite svårt att veta hur jag ska göra i morgon bitti. Ska jag låta skolbarnen vara hemma?  Kommer bussarna köra? Det väntas mera snö under natten, men beslut tas inte förrän runt femdraget, och tja vi får väl helt enkelt kliva upp som vanligt och kolla läget. De vill ändå se på julkalendern:)

Novalie och Trixie som går till skolan har ju inga problem med bussar, men jag vet ju inte hur det är plogat på trottoaren. Svårt!

 

Det har ju snöat mer eller mindre i två dagar, och eftersom det idag vräkt ner så var jag ju tvungen att ta tjuren vid hornen och gå ut och skotta.

Jag sa ju tidigare att jag ställt in träningen….eh..jag menade ju att jag bara ändrat formen på den…för satan i gatan vad jobbigt det är att snöröja!

Vi har en lång uppfart, där det just idag står två bilar parkerade ( läs_ insnöade som igloos)  dessutom står ju mazdan på sidan av…och den jäkeln måste jag ju ha tillgänglig eftersom det är nåt knas på silverbussen! Perra ska försöka fixa vinterdäck till den imorgon, och sen ska de bytas då….i en snödriva…haha det är så jäkla kul att vi har framförhållning ;)

Jag frågade barnen om de ville hjälpa till och det här är The Snowtroopers :)

Robban Novalie och Corrinda, och så jag då, slet i två timmar med snön. Den är ju puderlätt, skulle vara helt underbar att åka slalom i!! men den stannar ju inte direkt kvar på skyffeln;) Hellre detta är blötsnö, men det är jobbigt hur som helst.

När jag klev utanför dörren trodde jag inte mina ögon, för Corrindas spår, hon var ju sist hem, hade nästan snöat igen..

Det är ju mer än knädjupt!

Shit, på bara några timmar…

Galet…

Gahhh!

Förra året fick jag Perra att köpa en såndär snösläde, och den behövde jag använda en eller två gånger förra året, men idag har jag minsann varmkört den:) Skönt att inte behöva slänga iväg snön utan mera köra bort den och tippa av. Dock lossnade en skruv på den…så jag måste leta efter en ny imorgon, orkade inte greja med det nu.

För övrigt, och det här kommer Perra att protestera mot, men jag vet att det är så, och kan bevisa det eftersom jag garanterat bloggat om det ;) så är det så himla typiskt att det kommer tusen ton snö när han är borta, så jag får skotta alena:)

Alltid när han reser bort på vintern, händer i slutet av januari tex, och det har förekommit under höstarna förr, så kommer det in en snöstorm!! Det måste vara lagen om alltings jävlighet.   Idag hade han ju iofs kommit hem om jag bett honom, men så farligt är det inte att skotta, men jag måste ju ironisera lite ;)

Nåväl, efter att vi skottat i två timmar, så var det lite finputsande kvar, då kommer våran granne ut. Han ställer sig och sopar lite fint på sin trapp, och jag känner mig nöjd med att vi är klara och han har allt sitt kvar, lite sådär skadeglad ni vet ;)

Då stannar en bil utanför honom, och en man kliver ut, lastar ur en snöslunga och börjar skotta! ( eller vad man nu säger att man gör med en maskin??)  Grannen tittar på i godan ro samtidigt som han sopar lite till…

Jag kan säga att skadeglädjen fastnade i halsen. Hehe.

Men varför kommer ingen hem till mig med en snöslunga??  Jag har nio ungar och en man som aldrig är hemma!

Hallå, var är min barmhärtige samarit?   :)

 

Grannarna har det väl förspänt, för det kommer alltid hem nån och skottar, och gör massa annat jobb åxå för den delen, jag har ju ingen aning om varför, och jag vet att man inte ska döma nån innan man gått några mil i den personens mockasiner, men ändå…:)

De spelar golf så helt handikappade är de ju inte, det är väl typ samma rörelse som att skotta ;)

 

Nej fan, jag ska köpa en snöslunga!  Fast vi har en, som inte funkar, den följde med huset…tror den står hos antingen pappa eller svågern som skulle skruva lite på den, men inte kom längre.  Kanske inte i morgon bara, för då lär de väl sälja slut;)

 

Om vi ska ta och prata om annat än snökaos, så kom Corrinda och visade mig sitt spanskaprov:

ALLA RÄTT!!  Imponerad! :)

Och igår fyndade jag, alldeles i rättan tid:

Jag var ju på H&M för att köpa ballerinaskor, hittade tre par och köpte alla :)  På väg till kassan hittade jag en låda där det stod 30 kr, och kikade snabbt i den för det låg en lila mössa där som verkade passa Jamie. Gick därifrån med två lila mössor, sådana där med öronlappar och band under hakan, till Jordan och Jamie, och sen åtta par vantar:)

Allt för 30 kr/st.

Hyfsat nersatt;

Varför har jag ingen aning om?  Det var ordentliga vantar, vatten och vindtäta, om än möjligen inte de allra varmaste, men fullt dugliga för Uppsalavädret:)

Jamie fick en annan mössa åxå, han hade inga alls när jag letade? Konstigt eftersom jag allltid, i alla år sen Janelle var liten, köpte massa mössor hela tiden! De flesta är rosa iofs, men just nu hittar jag inte ens dem..

Men den här var så himla söt:

Han ser ut som en liten pyssling ♥

Den var nedsatt den med upplyste de mig i kassan, så jag fyndade ordentligt:) Även om ett par ballerinaskor kostar typ 70 spänn och jag gick därifrån drygt 700kr fattigare ;)   Hittade kanske lite annat med till nån i julklapp;)

 

Nu fick jag höra att bussarna inte ska gå som vanlig förrän 12 i morgon. Det var patricias pojkväns mamma som hört det, men det står inget på nån hemsida….jag tror nog att jag litar på henne, med andra ord blir det ingen skola för mina barn imorgon. Inte de fyra som åker in till stan iaf…

Jaja, det blir som det blir!

 

Hoppas att ni andra har det bra, insnöade eller ej!

Glöm inte min nya adress: http://blogg.loppi.se/familjenannorlunda/

 

Så hörs vi snart, både här och på den sidan!!!

Jag har några fina utlottningar till er, såhär i juletid så öser det in mail med förfrågningar om jag vill lotta/tävla ut både det ena och det andra, och eftersom de flesta gillar att tävla så hakar jag på med de jag själv skulle gilla:)

Nu måste jag sova!!

Imorgon ska jag väl skotta lite till misstänker jag….härligt:)

 

Natti natti :)

 1. Hi hi jag var också och fyndade lila mössa och vantar på hm i Gävle till lilltjejen! galet billigt! Min kusin jobbar på hm och hon säger att när det bara blir några kvar rear de ut dem för att skapa ny plats. Bra för oss ;) Stora kramar Tess W

 2. Camilla: Jo det stämmer, men jag minns att min spansklärare en gång i tiden faktiskt också gav ”rätt” bara man skrivit ”tengo”, för att vi inte lärt oss böja verbet ännu. :) Lite klantigt av läraren att ställa en ”du”-fråga på provet dock i så fall. Men nåja, kan ju vara så att läraren tog upp i klassrummet att det skulle stå ”jag” istället eller så. :)

 3. Vad duktig hon är på spanska, läste själv det i skolan… Men sista frågan ”du har en hund” ska inte börja på Tengo (jag har) utan på Tienes (Du har) om inte jag är helt bakom flötet, men skit i det, har läraren skrivit alla rätt så är det så :) Kämpa påi i snökaoset, du gör det bra med all logistik för en storfamilj :)

 4. ¡Hola!
  Un mensaje para Corrinda; La prueba lo has hecho muy bien. Sigue así y sacaras una nota muy alta al final del curso. ¡Animo tu puedes!
  Carola det är bara några uppmuntrande ord till henne, Fast jag tror att även du skulle behöva det som måste skotta en massa snö plus allt det andra som hör till det där att vara mamma.så klart. Du klarar det säkert mycke bra, men ifall orken och lusten tryter så blir det lite till dej med. Så vältränad som du är så klarar du det säker imorron med, fast du inte har din Perra hemma. Du får väl hoppas på att bussarna inte fungerar he he he…
  Vi har det kallt med snö på många ställen i bergen inte vid kusten men kalla vindar och solen skiner på dagen så det känns skönt iaf. 3 plusgrader är det kallaste hitils, och det är kallt här kan jag lova, med den höga luft fuktigheten som vi har så känns det mycket kallare än vad det är.
  Ha det så bra och sköt om dej och de dina,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..