Efter maskindiskmedel

Jag har nu kokat maskindiskmedel och bättre blev det ju men inte så mkt :

20121207-120539.jpg

Nu ska jag prova sockerbitar! Det hade jag aldrig hört förr faktiskt:)
Fast först cillit bang eftersom jag ju helst vill slippa gnuggandet:)
Jag har till råga på allt en jättestor spricka i höger tumme som gör skitont!
Har ingen aning om vad jag gjort men det ser ut som ett skärsår… Aj

Tack för era tips!

 1. Säger bara en sak, ta en bra bit med aluminium folie, ”knöla ihop” (på ren göteborgska) jag LOVAR du skrubbar i en minut och det försvinner :) när min man har lagat mat så ser grytorna alltid ut så, beprövat! :D inte på teflon bara!!!

  Lycka till :)

 2. Du har säkert redan löst det, ,em tomatpuré funkar på nästan allt! Sätt det bara på botten av kastrullen och gnugga med papper! Även fast helst vill slippa just gnuggandet…

 3. Måste tipsa om ett helt fantastiskt rengörningsmedel: PRO WIN. Grill och ugnsrent. Tar ALLT utan att du behöver skrubba. Googla på det, säljs via hempartyn. Ugnar spishällar plåtar mm. Nästan magiskt bra.PROVA

 4. Tänk allt med bakpulver ochef sedan häller du på kokandevatten inte för mycket utan bara lite. Funkar även på äckliga termosar

 5. Jag har inte läst tidigare tips.
  Men maskindiskmedel med varmt vatten, vattnet får bara täcka det brända. Låt stå i flera timmar, gärna över natten.
  Lycka till :-)

 6. Spricka i tumme – antagligen självspricka. Det får man gärna lätt när det är vinter och kallt och när man slaskar mycket i vatten. Det gör förfärligt ont och är lite svårläkt. Smörj med olivolja, sätt bomullstuta indränkt med olivolja över och tejpa fast över natten…. Blandning olivolja/bivax biter bättre än dyra handkrämer.

 7. Om man tar tvättmedels pulver i grytan och häller på vatten och ställer det så det får koka en stund sen gnor man lite med en diskborste och häller av vattnet sen gör man om det hela tills allt är borta . Själv brände jag stuvademakaroner förra veckan och det tog 3 kokning sen var grytan nästan ren och det sista gick bort med svinto. Men om det nu var dottern som brände grytan så tycker jag nog att jobbet att få den ren är hennes också :)

 8. Nu har inte jag läst alla tips som du redan fått – men tänkte säga att låta en diskmaskinstablett ligga i blöt under natten i grytan skulle kunna lösa upp det.

 9. Jag såg på tv på ”how clean is your house” att brända kastruller ska kokas i lite coca cola! Kan behövas göras flera gånger om det är mycket bränt! Pröva det kanske!
  Kramar Kim.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..