Hjälp :)!

Patricia har kokat ris….

20121207-104826.jpg

Förutom att hela huset fortfarande stinker äckelbränt så har jag en kastrull att roa mig med…

Har ni några bra tips så mottager jag dem tacksamt !!!
:)

 1. Riskokare är världens bästa uppfinning nästan dubbel mäng vatten förhållande till ris en skvätt olja och salt .. Truck på knappen och sen stängs v själv när det är klart.

 2. !kan ju säga som så att sockerbitar funkar inte på våra kastruller. sockret smulas sönder å rent blev de inte ! Fick du ren den?

 3. Den ENDA som funkar enligt mig är Coca-cola..
  Låt de stå ett tag och sedan försvinner det bara av att diska rent som vanligt. funkar superbra =)

 4. Häll lite vatten i grytan, ta sen nån matsked bakpulver och lite diskmedel. Låt stå över natten och sen bara diska rent utan slit!

 5. Jag fick lära mig av en 95årig dam att man ska koka med salt. Fyll botten med salt, på med vatten och koka ett tag. Svalna lite och diska alternativt gnugga med stålknyte. Låt vattnet vara kvar i under tiden. Lycka till!

 6. Syror!! typ citronsaft, hade en kastrull som var precis likadan och det funkade! lat sta lange, ett par dagar om det behovs.

 7. jag säger också maskindiskmedel och vatten med det måste ställas på värme på spisen och koka så att smutsen släpper har aldrig hört att det funkar att bara låta stå. lycka till!

 8. tro det eller ej men cillit bang brukar funka om man spayar det i grytan ganska rejält och låter det verka ett tag så är det precis som det fräter upp skiten.. Funkade hemma hoppas det funkar för dig…

 9. Hört någongång att pulver tvättmedel ( tex via) och vatten som kokas upp ska lösa även de mest inkokade/brända i kastruller. Har inte testat själv, men kanske värt ett fördök? Vädra, vädra och ättika i en liten skål drar ut obehaglig lukt hemma.

 10. Hej Carola!
  Häll i maskindiskmedel och koka upp på spisen.Eller låt det stå i ett par timmar.
  Mvh
  Christina

 11. Maskindiskmedel och hett vatten och låt det stå och gotta sig en stund.
  Annars stålborstetillbehöret på skruvdragaren! :D
  Lycka till…

 12. Läste att det ska fungera med att gnida in botten med sockerbitar. Har inte provat själv, men är ju värt ett försök. =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..