varför Dubai?

600_3129

600_3321

 

Ja varför inte tänker kanske ni!? Vi är supernöjda över att vi valde just Dubai och har verkligen haft en härlig semester på alla sätt. Nedan tänkte jag lista ett par frågor som vi kommit fram till och funderat över både innan, under och efter resan. Men det första testet gjorde vi hemma i soffan, med en kille som inte ens satt still längre än 4 min, så insåg vi att valen inte var så många, ett långflyg var uteslutet. Har ni fler funderingar, så fråga på!

 

Flyg: Vi bokade flygbiljetter själva, med Norweigan, gick att hitta billigt och de flyger direkt. Flygresan tar ca 6-6.30h. Man flyger dit sent, så det blir ofta kvälls/nattflyg vilket gjorde att man inte förlorade några dagar på plats och det var enklare med Nils.

Tid: Nu när det är vintertid är det 3h tidsskillnad, de ligger framför oss i tiden. Vi ställde tex. aldrig om Nils till Dubaitid, det var jättepraktiskt. Vi fick sova ut på morgonen, till ca kl 10. Sen fick han vara med oss om kvällarna på restaurang osv. utan att vi blev bundna till ett hotellrum osv. Vi somnade och vaknade samtidigt plus att det inte blev någon omställning nu när vi kom hem.

Hotell: Vi bokade dem på egenhand och separat. Först bodde vi på Ananatara Dubai The Palm – ett nytt hotell ute på palmen, som passade oss jättebra. Det var en otroligt fin strand, poolområde, mindre små hus och flera restauranger och inte så turistigt. Sen bodde vi 3 dagar ute i öknen på Banyan Tree Al Wadi, i ett eget hus vilket var en fantastisk upplevelse, men det räckte i några få dagar. Hotell i Dubai är dyrt, och det är här man lägger sina pengar, så boka tidigt lönar sig. Det går även att komma ner i pris om man hyr tex. lägenhet, vilket ska vara ganska lätt.

Pengar: De har valutan AUD, men man kan betala med kort nästan över allt, men taxi tar cash och på marknader. Men ATM finns överallt. Priserna där är jämförbara med här hemma i butiker och restauranger. Marknader och taxi är mkt billigare.

Mat: Det finns allt, speciellt på hotellen som oftast har flera olika restauranger, vilket är praktiskt när man har barn. Man kan också enkelt åka och äta på andra hotell än sitt eget, men boka i förväg och att det är nästan bara hotellen som serverar alkohol. Tänk på att många finare restauranger har både barnförbud och klädkod. Maten kostar ungefär som hemma, kanske lite billigare och barnmeny finns nästan över allt.

Mataffär: Vi handlade på en vanlig Carrefour, där det gick att köpa så väl barnmat, som blöjor, men välling och lite typiska Nilssaker som han gillar hade vi packat med oss hemifrån.

Taxi/Bilbarnstol: På väg från flyget hade vi bokat Marhaba Service, så grymt skönt och smidigt när man kommer med barn, värt varenda liten extra krona + att de fixar bilbarnstol. Annars finns lokala taxibilar över allt, de är superbilliga kostar mellan 10-50 kr/resa max. Vi valde att ta hotellets något dyrare bilar, för de hade bilbarnstol, det finns absolut inte i de lokala bilarna, de håller sina barn i knät. Så kolla av med hotellet innan så att de har en stol som ni kan använda om ni åker, annars är det bara till att plocka med sin egen. Har också hört att det ska gå att hyra i Dubai.

Barn: Vi tycker att det har gått supersmidigt, de är så vänliga och ger otrolig service även till barn, allt löser sig. Det är rent och fräscht, babysängar och matstolar finns överallt, temperaturen är perfekt och restid och tidsskillnad likaså, så vi tycker att det har gått jättebra med med en 1,5åring. Har man barn som är från 4 år så finns det grymma Kids Clubs på alla hotellen där man kan leka med eller lämna sina barn under dagen om man vill.

Väder: Väldigt behagligt, som de bästa svenska sommardagarna ungefär runt 25 C och ständigt en lätt bris. Det var lite mulet till och från ibland och lite regn men helt okej, 26 C i vattnet och minst 30C i poolerna. Det gick att sitta ute för så väl frukost som middag, men torr och klar luft och svala nätter.

 1. ISA skriver:

  Hej Frida

  Jag är lite nyfiken på hur länge ni var där. Vi planerar på att åka en vecka med två barn. Är det lite kort tid?

  1. Vi var där i 13 dagar, kanske lite kort med en vecka, men man får ju hela dagar och förlorar ingen tid när man flyger, så det är ju fullt möjligt med en vecka dit absolut!

 2. Var Marhaba service bra? Flyger ensam m min 5 mån dotter till Dubai o behöver lite extra hjälp just m bagage (vagnväska packning bilbarnstol).
  Vilken service använde ni? Vad ingick?

  1. Ja grymt bra! halt klart värt det. Speciellt när alla flyg kommer samtidigt å vi kom mitt i natten. Vi fick gå före alla, å allt gick så himla snabbt. Kolla på deras hemsida deras olika nivåer, men ta den för familj för din del, då hämtar de dig + har med en sulky rakt utanför flygplanet. Sen är det annars rätt lång väg att gå å bära barnet till babagebanden + att de hjälper dig med visa+customs & direkt till taxin, det är en speciell del av flygplatsen oxå.

 3. Lady X skriver:

  Härlig läsning! Hoppas ni får resa ännu mera och så vi kan götta oss med er! Kram

 4. Ida skriver:

  Tack! Låter hur härligt som helst. Det får kanske bli en Dubai-resa till jul. 🙂

 5. Petra skriver:

  Tack för recensionen 🙂
  Jag har aldrig ens tänkt tanken på Dubai förut, men nu blev jag faktiskt sugen!
  Härliga bilder, tack för att du tog med oss en bit på resan 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..