VI SKA BLI EN TILL

Nils-blir-storebror

 

Visst är det så, jag är gravid och Nils ska bli storebror!

Nu gör jag det, nu vågar jag berätta, senare i höst så kommer det en liten bebis och vi ska bli fyra i vår familj. Kanske minns ni till och med det här när jag berättade om Nils?

Det har inte direkt varit någon hemlighet, de som känner mig har vetat om det sen länge, de som träffar mig kan knappast ha missat magen och ni, jag tror någonstans att ni också har anat, läst mellan raderna och liksom jag har, väntat och hoppats.

För visst har vi hoppats läge på ett syskon. Jag har velat skrika ut det till hela världen, men inte vågat, att förstå att det ska gå hela vägen den här gången. Det har ju slutat i tårar å sorg så många gånger förut. Men nu vågar jag hoppas, jag tror på det själv och jag törs säga det – jag ska bli mamma åt ett litet barn till, den finaste lyckan och glädjen som finns i hela världen! Jag är så otroligt glad, förväntansfull och tacksam.

Jag ska dessutom bli lite bättre på att bjuda på mig själv, min graviditet och mitt mammaliv här i bloggen framöver, resan hit, hur Nils har tagit det, hur jag mår, gravidoutfits och planering för två barn.  Men det kommer, nu ska jag bara smälta att jag vågade säga det här just idag.

 

 1. Åh vad jag blir glad för er skull! Jag blev så berörd när du efter nyår skrev om att du förlorat ett liv i magen. Jag väntade själv en bebis och hade drabbats av en störtblödning. I fem dagar gick vi i ovisshet och precis i detta läste jag ditt inlägg. Jag blev så ledsen och tänkte på dig många gånger och har gjort så sedan dess och hoppats att det skulle gå bra för er! För oss gick det vägen och nu ligger en liten en månad gammal tjej och slumrar sött i sin säng bredvid mig. Snart får du uppleva det igen! UNDERBART! Önskar er all lycka!

 2. SÅ underbart! Jag har hoppats och trott detta länge, och är verkligen så glad för er skull. Har man velat så har man förstått att det är en liten till på väg!

 3. Oj vad roligt att läsa, stort stort grattis! Jag är också på tjocken, några månader efter dig vad det verkar. Också med missfall innan denna, men halvvägs börjar jag nu slappna av lite.

 4. Grattis fina fina du! Till er alla tre:) Gläds enormt med er, det kommer att gå såååå bra. Du verkar vara en så fin och varm person. Tror vi är väldigt många som uppskattar att du blir lite mer öppen och ”äkta”, förstå mig rätt! Det är precis sånt vi vill få mer av. ALL lycka till er nu! Stor kram

 5. Så underbart-grattis!!! Och jag kan ju inte låta bli att berätta att min första dotter föddes 120814, bara dagar efter Nils, och nu ska vi ha en liten till beräknad till mitten av november. Det var så roligt att följa dig första gången och det ska bli lika kul nu! Stort lycka till! ❤️

 6. Ja visst har längtan känts lite mellan raderna, och det gör den underbara nyheten ännu underbarare! Sitter här med 6 dagar gamla lillebror snusandes på bröstet och är alldeles tårögd. Kan känna igen mig i att knappt våga hoppas samtidigt som man är så lycklig. Lycka till sista tredjedelen nu! Det ska bli jättekul att få följa er i bloggen!
  Många grattis!!

 7. Härligt Frida! Varmt grattis!
  Jag har hoppats på det inlägget ända sedan jag läste din nyårslista… Fick själv missfall i våras och hoppas snart få glädjas åt ett litet syskon i magen!
  All lycka till!! Kram <3

 8. Stort grattis till hela fina familjen. 3-åringar är superbra storasyskon. Det kommer gå toppenbra. ?

 9. Stort grattis! Tack för att du delar med dig av det som är svårt också. Vi kämpade också med många missfall både före första och andra barnet och ettan var tre år och tre månader när lillasyster kom – gissar att ni får det så ungefär också. All lycka!

 10. Åhhh stooort G R A T T I S, jag haft d på känn precis som du skriver, jag har hållit mina tummar för er lilla familj! 🙂 mys nu m magen din! Kram

 11. Grattis!! Förstår längtan, fick nyligen missfall i vecka 12 och hoppas och längtar så efter ett nytt plus! Väldigt glad för er skull!!

 12. Finaste Frida. Blir tårögd för er skull. Har undrat och funderat och hoppats att det var så. Du verkar vara en sån fin tjej och underbar mamma. Stort grattis. Livet med två barn är tufft men alldeles alldeles underbart. All lycka till er.

 13. Åh stort grattis Frida! Så otroligt fantastiskt!
  Vi går själva i väntans tider och längtar efter vårt första barn som kan komma vilken dag som helst och då är det lätt att få ett par tårar i ögonvrån när man läser om andras lycka.
  Vi har haft en bit hit med flera missfall på vägen – tror det är bra att vi öppnar upp oss och berättar att det inte alltid är så lätt och tror och hoppas att det kan hjälpa andra som kämpar.
  Varmt lycka till och ta hand om dig. Kram från en gammal läsare 🙂

 14. Jag har också anat och hoppats sedan du visade en tårta och att något skulle firas, men det blir ju roligare när man får läsa ett inlägg som detta. Gu’ så roligt Frida! Jag har följt dig sedan Metro och Kanal5 tider, och jag är så glaaad! Puss puss puss och kram kram kram ( eller nu är ni fyra så + puss och + kram!)

 15. Vilken fantastisk nyhet! Ser som trogen bloggläsare fram emot att få se glimtar från din och er fina familjs höst! Kram

 16. Vilken fantastisk nyhet! Ser som trogen bloggläsare fram emot att få se glimtar ur din och er fina familjs höst!

 17. Jättegrattis underbara Frida! Det är så kul att få följa din resa och tack för att du delar med dig av allt från gravidoutfits (som är superinspirerande) till mer personliga inlägg om din graviditet, det är så fint av dig. Kram!

 18. Så fantastiskt! Stort grattis till ert efterlängtade knytt! Hoppas att ni alla mår bra och försök att njuta trots oro. Kramar

 19. Wow! Stort grattis till er! Jag känner igen mig så väl då vi också kämpat i uppförsbacke och så gärna velat skaffa ett syskon till vår 3-åring (också född i augusti 2012). Men nu så – nu är det inte långt kvar till BF och äntligen vågar man tro på det. All lycka till er och tack för att du delar med dig!

 20. Detta har jag anat så länge, men jag ville verkligen inte fråga. Har inte sett några rosékvällar på länge;-). Ville att du skulle få berätta själv när allt kändes rätt för dig/er.
  Vet inte varför jag gråter, men jag är sååå otroligt glad för din skull. Har själv två små på snart 2 och 5, är på samma ålder som dig och njuter av mitt liv. Ett JÄTTE STORT GRATTIS till er alla.

 21. Så himla roligt! Har förstått att du har fått missfall flera gånger, men har helt missat att du är gravid igen. Stort grattis o lycka till på färden ?

 22. Så himla roligt för er! GRATTIS! Men visst har vi anat ? men när det känns rätt berättar du ju. Ska bli kul att få höra mer och följa din resa. Varmt lycka till! Och igen, Grattis hoppas du mår bra. ?

 23. Vad fantastiskt! Önskar er all lycka och att er resa kommer ge er så mycket kärlek och glädje. Ser fram emot att följa dig, Stort grattis!

 24. Återigen Grattis!!! Så underbart. Älskar ärligheten och vilken fantastisk respons från fina läsare till en grym tjej ! Grattiskram

 25. Stort grattis till dig, Nils och Hampus! 🙂 vilkem lycka och har anat länge att ett syskon åt Nils vart påväg 🙂

  är själv inne i syskonsvängen. 6:e försöket till ett syskon då inget hänt innan. Mensen kommer som en klocka och tårar och oro efteråt 🙁

  Hoppas du mår bra och inte har allt för mycket gravidkrämpor 🙂 stor grattiskram till er alla!

 26. Så roligt! Stort stort grattis! Tycker det är jättekul med mer om graviditet och bebis på bloggen! Väntar själv på vårt första barn en liten bit in på nästa år. Varm kram och all lycka till er!

 27. Åååå så roligt, ett stort grattis!
  Visst har man anat (flitig bloggläsare ?), så roligt det ska bli att hänga med på er resa att bli fyra.
  Kramar!

 28. Grattis!
  När du väntade Nils slutade jag läsa din blogg eftersom jag kämpade själv mot barnlöshet och orkade inte läsa om alla lyckliga mammor som verkade bli gravida så enkelt. Med tiden har jag insett att det sällan är så där självklart och enkelt som det verkar – vi är många som stått ut med både väntan och tårar innan vi fått våra älskade barn.

  Jag är så glad att du ändå vågar säga det och berätta om det och jag önskar dig ett stort grattis och lycka till!

 29. Vet hur orättvist livet kan vara. Har också varit med om flertal missfall o även en avbruten graviditet. Önskar också få uppleva det du får göra nu. Har förstått ett tag att du varit ģravid. All lycka till dig.

 30. Men åh, fina fina Frida, så ljuvligt att höra- stort grattis! Jag har tänkt mycket på dig under det senaste året och längtat så mycket efter det här inlägget, så himla himla roligt och jag blir så otroligt glad för er. Jag vet alltför väl hur det är att längta och jag tycker att det är så härligt när folk jag tycker om hittar rätt och får vad de längtar efter. Jag önskar dig en fin graviditet och jag hoppas att du har ro att slappna av och njuta av det häftiga din kropp går igenom. Stora kramar till hela familjen!

 31. Många sim far barn I är själv fick jag mitt fjärde barn mars trevligt Grattis är bra ha många barn så de har var andra

 32. Åhh vad härligt att läsa! Jag blev glad så det kom en tår. Var själv gravid när du berättade om missfallet på bloggen och blev så ledsen för er skull! Jag håller mina tummar för att allt går bra och att du får må bra resten av graviditeten. Det är både härligt och ibland en utmaning med ett syskon till sin förstfödda tycker jag. Men när man ser den lilla skratta åt storasyster så är alla jobbiga nätter som bortblåsta! Önskar er all lycka och ser fram emot att få följa dig framöver!

 33. Ett jättestort GRATTIS till dig/er! Jag vet allt om sorgen när man förlorar fostret/barnet i magen! Har inte fått något barn ännu. Men hoppet finns fortfarande & snart ska vi göra vår 3:je & sista ivf! Håll tummen för mig/oss! Stor kram

 34. Så himla underbart! Visst har man anat men inte velat fundera för mycket på det. Du berättar ju när du vill. Men SÅ väldigt roligt iallafall. Glad för er! Stor kram

 35. Stort Grattis!! Vad kul att du berättar och delar med dig!! Massor av lycka till, det ska bli mysigt att höra om fortsättningen!

 36. Men åh så fint! Våra pojkar föddes samma år. Min 2 dagar efter din och varje gång jag klickar mig in på din sida sen jag blev gravid denna gång så har jag väntat på detta inlägg. Jag är i vecka 35 nu. Hoppas du mår bra och att familjen tar hand om sig ordentligt nu sista tiden. Så roligt att få följa någon som har det så likt en själv!

 37. Stort grattis! Är glad för er skull. Kul med lite mer mamma-inlägg. Min efterlängtade lilla bebis kan komma när som helst. Då det tog sån tid för hen att bli till vågade jag inte lita på att det skulle gå vägen men nu är det svårt att förneka det längre. 🙂

 38. Åh vilket kul inlägg jag läste! Stort grattis till er alla tre! Du är en fantastisk inspirerande tjej! Stor kram

 39. Stort, stort grattis och all lycka till dig och din familj! Vi firade också en liten pirat samma datum som Nils och jag önskar att vi så småningom ska få möjligheten att bli fyra vi också. Grattis återigen! 🙂

 40. Så roligt, stort grattis!
  Jag läste nyss din intervju i mama och blir så lycklig av att läsa denna nyhet.
  Stort lycka till!

 41. Åh vad underbart!! Sitter och får tårar i ögonen nu faktiskt 🙂 Minns själv hur det var att inse att nummer två var på väg och att berätta för vår första dotter att hon skulle bli storasyster!
  Grattiskramar till er alla fyra!!

 42. Jättegrattis till hela familjen!
  Vet hur det är att få kämpa och längta
  och hur underbart det är att äntligen
  våga berätta för hela världen!
  Lycka till!!

 43. Åååh ett stort varmt grattis! Har haft en magkänsla om att det snart skulle komma en liten sötnos till 🙂 önskar er all lycka.

 44. Åh Frida, stort grattis!!! Har som många andra anat det men inte velat kommentera och fråga då jag vet att det varit något ni kämpat med. Underbart!!! Ser fram emot att följa denna precis som jag följde när Nils kom 🙂

 45. Stort, stort grattis! Ska bli mycket roligt att följa din resa, särskilt eftersom att jag själv väntar vårt första barn (bf i december) 🙂

 46. Stort grattis! Jag har haft det på känn och verkligen hållt tummarna! Så roligt! Väntar själv mitt första barn, har gått två dagar över tiden o väntar för fullt på att hen ska vilja komma ut! Ska bli kul att följa graviditeten o när bebis sen kommer på bloggen!

 47. Åh vilken härlig nyhet! Unnar dig detta så mycket! Jag kommenterar aldrig någonsin på de bloggar jag följer dagligen men till dig vill jag hälsa stort grattis och varmt lycka till med lilla bebisen. Kram!

 48. Stort, stor grattis fina Frida! Och självklart även ett stort grattis till lilla Nils som nu kommer att bli Storebror!

 49. Så roligt, grattis!
  Och eftersom det är första gången jag kommenterar (trots flitigt läsande flera år) vill jag även passa på att säga att jag tycker att du har en bra blogg med fina bilder.

 50. Som trogen läsare har man ju anat!! Stort grattis till er 🙂 Ska bli så kul att följa resan inför och med två barn!

 51. Åh… fick tårar i ögonen nu när jag läste detta. Så fantastiskt! Grattis! Har precis vågat erkänna för mig själv att jag vill ha barn nu… Nästa steg är att outa det för min sambo som inte alls är på samma spår… Jag hoppas jag får känna samma glädje som du gör nu inom en inte alltför lång tid.
  Lycka till kära Frida!

 52. Stort GRATTIS Frida! Jag har fattat att du varit gravid bl.a. för att man sett att du har druckit alkoholfritt, sa att du skulle frossa i rabarberkräm i sommar och inte visat dig i några tajta plagg den senaste tiden. Ska bli kul att följa dig! Grattis igen!
  Kram

 53. å så fint att läsa, verkligen stort grattis till er alla.
  Har inte spekulerat på det, men hoppats mycket på det.
  Tack för alla inspirerande bilder du lägger upp.
  Och grattis igen 🙂

 54. Grattis! Jag har anat iaf. Din o min son föddes med ett par veckors skillnad o vi har också kämpat sååå med en tvåa. O nu har vi också äntligen lyckats, v 15 nu o det börjar bli verkligt. Grattis till oss:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..